Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 11 / 2009

Pe scurt din revista "Masini si Utilaje pentru Constructii"

Viitorul: utilaje noi si performante si service de calitate

Viitorul: utilaje noi si performante si service de calitate

Daca esti un om activ, pâna la urma se va gasi si afacerea ta. Bineînteles, trebuie sa o si cauti. Pe scurt, aceasta este povestea domnului Ion Olteanu, proprietarul societatii OLTIREN, specializata în activitatea de extractie si prelucrare a agregatelor de balastiera.

Întreaga activitate a pornit cu bani putini si nu în epoca marilor câstiguri din anii ’90, ci chiar în anul 2006. Startul a fost greu, iar cresterea productivitatii a depins mai mult de "flerul" domnului director si bineînteles de calculele economice.
Primele utilaje cumparate au fost unele românesti, foarte, dar înca în stare de... miscare.
Pentru a putea asigura întreaga activitate de productie, firma are în prezent un parc auto ce cuprinde un numar de trei utilaje Komatsu, cinci autocamioane, dintre care trei românesti de 16 tone si doua noi, de import, de 32 tone. Utilajele Komatsu au fost achizitionate de la importatorul oficial al acestei marci în România societatea Marcom RMC’94.
Primul echipament achizitionat a fost excavatorul si apoi încarcatorul, aceasta fiind si ordinea în care era nevoie de ele pe teren. Astfel, din punctul de vedere al lantului de mecanizare, s-a dorit sa fie pusa la punct prima data activitatea de excavare, în continuare fiind reorganizata în functie de materialul scos si activitatea de transport intern. Livrarea materialului s-a dovedit a fi din punct de vedere tehnologic mai usor de realizat, necesitând  numai o sincronizare a acesteia cu activitatea de transport intern.

Chiar daca în acest an productia s-a redus mult, datorita scaderii cererii, cel mai vechi excavator Komatsu are peste 4.000 de ore de functionare, iar de-a lungul timpului nu s-au confruntat cu probleme deosebite. Odata achizitionate utilajele, un contract cu un service autorizat devine necesar, mai ales pentru ca îsi asuma raspunderea pentru interventiile realizate si lucreaza numai cu piese originale.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI