Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 11 / 2009

Alternativa masinilor uzate

Alternativa masinilor uzate

Cât de sigura este o masina second-hand, dar o automacara? - un utilaj cu valoare mare chiar daca nu este noua, si mai ales care se deplaseaza pe drumurile publice. Avantajele cumpararii masinilor second-hand direct de la firma producatoare ni le-a expus pe larg domnul Daniel Sandu, directorul Diviziei Automacarale a Liebherr România.

În primul rând, pentru a avea încredere într-un utilaj, mai ales într-unul foarte complex, precum în cazul automacaralelor, trebuie sa primesti o serie de garantii de la vânzator. În cazul în care acesta este si firma producatoare a utilajului, cel putin în cazul Liebherr, cumparatorul primeste date privind istoricul utilajului, de când a fost adus de la fabrica, modul în care a fost exploatat si întretinut si eventualele accidente sau probleme tehnice majore care au survenit de-a lungul perioadei sale de exploatare.

Gama de automacarale a grupului Liebherr începe cu cele de 35 tone pâna la 1.350 tone, automacarale pentru toate tipurile de teren care încep de la 35 tone pâna la 1.200 tone, cea mai mare fiind prevazuta cu 9 axe. Automacaralele pe sasiu de camion sunt o alta gama a producatorului Liebherr cu foarte mare succes în România si sunt disponibile în trei versiuni  35, 45 si 60 tone. Categoria macarale speciale cuprinde o macara compacta de 55 tone destinata activitatilor de exploatare în spatii închise, în orase, cu 3 axe, la care transmisia este hidrostatica. Tot în gama automacaralelor speciale se încadreaza si automacaralele pe sasiu auto cu brat zabrelit, modelele: LG 1550 si LG 1750.

Sunt masini foarte mari, ce pot ridica 550 tone la o raza de 4.5 m, respectiv 750 tone la o raza de 7 m.
Din punctul de vedere al automacaralelor pentru toate tipurile de teren greutatea maxima pe axe este de 12 tone, dar constructorul Liebherr ofera si aici un avantaj pentru utilizator, deoarece la anumite tipuri de masini din aceasta categorie exista posibilitatea de a dezechipa masina, de exemplu de a demonta bratul, bratul prelungitor si / sau parte din contragreutate, cârligul de sarcina, etc., greutatea pe axe ajungând astfel sub 10 tone pe axe. Foarte important este ca în aceasta noua configuratie de echipament se poate deplasa cu masina pe drumurile publice în conditii de siguranta.

Macaralele pe senile reprezinta o alta clasa aparte, cele mai mici începând de la 350 tone sarcina utila si ajungând pâna la 1.350 tone, cea mai mare.
Majoritatea automacaralelor second-hand vândute în România au garantia fiabilitatii lor din fabrica.
Desi exista si posibilitatea de a vinde utilajele exact în conditiile în care au fost date de utilizatorul anterior, în general acestea vin reconditionate de fabrica cu o anumita perioada de garantie si au inclusa în pachetul de vânzare documentatia pentru ISCIR si RAR, documentatie care respecta legislatia din România si bineînteles legislatia din Comunitatea Europeana.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI