Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 15 / 2009

Izometal-Confort si Bergerat Monnoyeur - istoria unui record

Izometal-Confort si Bergerat Monnoyeur - istoria unui record Anul 2009 este īn continuare un an al surprizelor. Si daca īn general acestea au avut un caracter negativ, iata ca exista si vārfuri... īn sensul cel mai bun al cuvāntului, care ne dau speranta pentru un viitor mai bun al pietei utilajelor pentru constructii. Concret, toamna anului 2009 a adus un record pentru piata din Romānia: realizarea uneia dintre cele mai mari livrari de utilaje pentru constructia de drumuri din Europa. Protagonistii acestui record sunt grupul Izometal-Confort, cel mai mare jucator de pe piata constructiilor din Vestul tarii si importatorul utilajelor Caterpillar īn Romānia, firma Bergerat Monnoyeur.

Filmul evenimentelor īncepe la Timisoara, sediul grupului Izometal-Confort, din acesta facānd parte societati binecunoscute precum SC Confort SA, motorul grupului, Conar - Arad si Confort Imobiliare din judetul Mehedinti. Cele trei firme de constructii din grupul Izometal-Confort numara aproximativ 2.400 de angajati, 400 īn Arad, peste 1.000 īn Timisoara si tot pe atāt īn Mehedinti. Cu un parc auto si de utilaje de invidiat, ce depaseste 400 de unitati si un portofoliu de comenzi de calibru, grupul de firme Izometal-Confort  este īntr-o continua dezvoltare, chiar si la nivelul anului 2009. Daca initial grupul Izometal-Confort a folosit utilaje vechi, ulterior, odata cu aparitia firmelor de leasing compania s-a orientat catre achizitia de echipamente noi.

Anul 2008, care a marcat īnceputul crizei economice mondiale, a reprezentat un moment de stopare a investitiilor īn cadrul grupului de firme Izometal-Confort, dar  dezvoltarea continua, īn special pe activitatile de infrastructura, a condus la aparitia unui necesar de utilaje peste cele existente īn flota proprie. Grupul Izometal-Confort a cāstigat una ditre licitatiile organizate de CNADNR si īn urmatorii patru ani va avea īn grija mentinerea īn perfecta stare de functionare a drumurilor nationale din judetele Timis si Caras Severin, aproximativ 1.200 de km de covor asfaltic. Īn plus exista o multime de alte lucrari de drumuri īn care firmele grupului sunt angrenate, īn judetele Arad sau Mehedinti.
Rezultatele politicii de investitii au condus la comandarea īn acest an a doua pachete de utilaje, toate Caterpillar. Un prim pachet a continut utilaje destinate compactarii precum si linii complete de utilaje dedicate lucrarilor de asfaltare, urmānd ca īn viitorul apropiat sa fie livrate īnca zece buldo-excavatoare, cinci picoane si un autogreder, utilaje care vor fi utilizate tot pentru lucrari de infrastructura si care urmeaza sa le īnlocuiasca pe cele īnchiriate.
Printre utilajele Caterpillar se numara si finisorul de asfalt Caterpillar AP655D, cu tren de rulare pe senile din cauciuc Mobil-track, utilaj care īmbina tractiunea si flotatia unui tren de rulare pe senile metalice cu mobilitatea, viteza si tinuta de drum a unui finisor pe roti.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI