Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 19 / 2010

Lubrication Systems - sisteme automate de gresare

Lubrication Systems - sisteme automate de gresare Groeneveld este o companie activa în sectorul transporturilor, al utilajelor off-road si industriei, cu sediul central în Olanda. Gama de produse comercializate include echipamente pentru întretinerea automata a masinilor si utilajelor, precum si pentru îmbunatatirea sigurantei muncii si a eficientei. Înfiintata în anul 1971, în scurt timp Groeneveld a devenit o retea importanta la nivel international, cu reprezentante în peste 26 de tari. 
Principalul grup de produse al fabricantului olandez este Automatic Maintenance, care cuprinde sisteme de gresare automata precum si Oilmaster, un sistem de management al uleiului din motoarele cu combustie interna.  

Pentru vehiculele de transport si utilaje, sistemele de gresare automata prezinta numeroase avantaje, cele mai importante fiind cresterea duratei de viata a utilajelor si un pret de revânzare mai mare. Sistemele de ungere Groeneveld se pot instala extrem de usor atât pe utilaje noi, cât si pe utilaje care se afla deja în exploatare.
Instalarea sistemelor de gresare automata nu afecteaza structura metalica a utilajelor si nu interfereaza cu partea hidraulica, gaurile pentru montaj fiind dinainte stabilite si aprobate de producatori din fabrica. Pentru fiecare tip de utilaj de la fiecare marca în parte exista manuale de montaj clare, în care se specifica punctele de prindere.

Odata montat sistemul, este extrem de simplu de supravegheat, operatorul nu trebuie decât sa monitorizeze display-ul din cabina, sistemul emitând semnale de avertizare daca nu mai are vaselina, daca nivelul de vaselina este scazut sau exista o eroare în sistem. De asemenea operatorul are posibilitatea de a selecta intervalul de timp la care sa se faca gresarea de catre sistem, în functie de cât de solicitat este utilajul, fiind disponibile trei moduri: low duty, medium duty si heavy duty.
Pentru o functionare optima a sistemelor de gresare lubrifiantii folositi trebuie sa aiba clasa de vâscozitate NLGI 2, dar producatorul olandez pune la dispozitia clientilor o vaselina special creata pentru acest tip de sisteme, care nu contine teflon si molibden, aditivi daunatori pentru mediul înconjurator.
Perioada de garantie pentru sistemele de gresare Groeneveld este de un an, dar aceasta perioada poate fi extinsa la trei ani în cazul utilizarii vaselinei recomandate de catre producator.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI