Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 19 / 2010

Lubrication Systems - sisteme automate de gresare

Lubrication Systems - sisteme automate de gresare Groeneveld este o companie activa īn sectorul transporturilor, al utilajelor off-road si industriei, cu sediul central īn Olanda. Gama de produse comercializate include echipamente pentru īntretinerea automata a masinilor si utilajelor, precum si pentru īmbunatatirea sigurantei muncii si a eficientei. Īnfiintata īn anul 1971, īn scurt timp Groeneveld a devenit o retea importanta la nivel international, cu reprezentante īn peste 26 de tari. 
Principalul grup de produse al fabricantului olandez este Automatic Maintenance, care cuprinde sisteme de gresare automata precum si Oilmaster, un sistem de management al uleiului din motoarele cu combustie interna.  

Pentru vehiculele de transport si utilaje, sistemele de gresare automata prezinta numeroase avantaje, cele mai importante fiind cresterea duratei de viata a utilajelor si un pret de revānzare mai mare. Sistemele de ungere Groeneveld se pot instala extrem de usor atāt pe utilaje noi, cāt si pe utilaje care se afla deja īn exploatare.
Instalarea sistemelor de gresare automata nu afecteaza structura metalica a utilajelor si nu interfereaza cu partea hidraulica, gaurile pentru montaj fiind dinainte stabilite si aprobate de producatori din fabrica. Pentru fiecare tip de utilaj de la fiecare marca īn parte exista manuale de montaj clare, īn care se specifica punctele de prindere.

Odata montat sistemul, este extrem de simplu de supravegheat, operatorul nu trebuie decāt sa monitorizeze display-ul din cabina, sistemul emitānd semnale de avertizare daca nu mai are vaselina, daca nivelul de vaselina este scazut sau exista o eroare īn sistem. De asemenea operatorul are posibilitatea de a selecta intervalul de timp la care sa se faca gresarea de catre sistem, īn functie de cāt de solicitat este utilajul, fiind disponibile trei moduri: low duty, medium duty si heavy duty.
Pentru o functionare optima a sistemelor de gresare lubrifiantii folositi trebuie sa aiba clasa de vāscozitate NLGI 2, dar producatorul olandez pune la dispozitia clientilor o vaselina special creata pentru acest tip de sisteme, care nu contine teflon si molibden, aditivi daunatori pentru mediul īnconjurator.
Perioada de garantie pentru sistemele de gresare Groeneveld este de un an, dar aceasta perioada poate fi extinsa la trei ani īn cazul utilizarii vaselinei recomandate de catre producator.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
PARTENERI