Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 2 / 2008

Creştere continuă pentru Palfinger în prima jumătate a anului 2008

  • Cifra de afaceri şi profitul net au atins din nou un nivel record
  • Dezvoltarea pieţei anunţă o încetinire a creşterii
  • Totuşi grupul se aşteaptă la creşteri ale profitului pe tot parcursul anului 2008
În ciuda unui mediu economic din ce în ce mai instabil, Grupul Palfinger a înregistrat încă o dată sume record, atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul net în prima jumătate a anului 2008. Cifra de afaceri a crescut cu 24,5%, de la 340,6 mil. EUR în prima jumătate a anului 2007, la 423,5 mil. EUR.
EBIT (Profitul operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi a taxelor) a atins valoarea de 59,6 mil. EUR, depăşind cifra din anul precedent  de 51,0 mil. EUR cu 16,9%. Rata marginală de creştere a EBIT a fost de 14,1% comparativ cu 15,0 % în prima jumătate a anului precedent.

Preformanţele pieţelor individuale pe care Grupul Palfinger este activ au înregistrat variaţii mari pe parcursul perioadei avute în vedere. Afacerile cu macarale de pe piaţa europeană şi o bună capacitate de utilizare în zonele de producţie au rămas pilonii de bază datorită cărora au fost înregistrate creşterile cifrei de afaceri şi a profitului. În plus, Grupul MBB, care a fost preluat la sfârşitul anului 2007, a contribuit cu aproximativ  33 mil. EUR la creşterea cifrei de afaceri. Totuşi, sectorul sistemelor de platforme a întrgistrat rate marginale de creştere mai scăzute decât sectorul de macarale. Costurile intervenite odată cu repoziţionarea tuturor activităţilor ce au legătură cu sectorul platformelor la sediul MBB, care a avut loc în prima jumătate a acestui an, au fost şi ele incluse în calcule.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI