Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 2 / 2008

REVISTA MAŞINI ŞI UTILAJE; AUGUST 2008

Aniversare Putzmeister - 50 de ani de istorie a tehnologiilor de vârf

Aniversare Putzmeister - 50 de ani de istorie a tehnologiilor de vârf Cu o creştere medie peste cotele prevăzute timp de mulţi ani, o cifră de afaceri de 1,5 mld. USD în anul 2007 şi aproape 4.000 de angajaţi, Grupul Putzmeister este astăzi unul dintre cei mai de succes producători germani de utilaje pentru construcţii. Cu 50 de ani în urmă nimeni nu şi-ar fi imaginat că un student la inginerie mecanică va avea atâta influenţă încât să schimbe întreaga industrie cu ideile prezentate în lucrarea sa de diplomă.

Încă de la început, fondatorul Putzmeister a rămas fidel unui principiu a cărui importanţă este deseori subestimată astăzi. Pentru Karl Schlech legătura dintre el şi client nu lua sfârşit odată cu livrarea utilajului, fiind menţinută şi pe perioada ce urma după livrare.

Prin dezvoltarea unei noi pompe de mortar, în anul 1958, construirea primei pompe cu amestecare continuă pentru tencuială în anul 1965 şi inventarea benzii transportoare pe bază de aer comprimat în acelaşi an, Karl Schlecht a revoluţionat industria construcţiilor atât în lucrările de exterior cât şi în cele de interior.

Putzmeister şi-a extins gama de produse odată cu dezvoltarea  pompelor de beton în anul 1960. De această dată, Putzmeister nu a mai fost inventatorul pompelor de beton, dar cest lucru nu a împiedicat compania să intre în competiţie cu producători deja consacraţi.

A fost  adus pe piaţă conceptul pompei cu piston cu acţionare hidraulică, cu doi cilindri, a căror funcţionare era sincronizată cu ajutorul unui sistem de supape.

Din principiu, fondatorul firmei  Putzmeister a evitat imprimarea unui grad prea mare de integrare verticală în munca sa şi a căutat să lucreze cu furnizori calificaţi care produceau ansambluri în concordanţă cu specificaţiile Putzmeister.
Cu ocazia împlinirii a 50 de ani compania şi-a surprins clienţii prezentând o pompă de beton montată pe camion dotată cu primul braţ din lume care poate atinge o înălţime de lucru de 70 m.

Putzmeister a prezentat două soluţii cărora li s-a acordat multă atenţie în această industrie: prima a fost  o pompă puternică pentru solide de densitate mare, care livra cantităţi imense de material excavat de la tunel la un spaţiu de depozitare. Cea de-a doua a fost un sistem injecţie şi umplere asistat de calculator.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI