Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 21 / 2010

Atlas Copco - suflante eficiente din punct de vedere energetic bazate pe tehnologia cu surub

Atlas Copco - suflante eficiente din punct de vedere energetic bazate pe tehnologia cu surub Atlas Copco īsi anunta noua si demonstrata tehnologie eficienta din punct de vedere energetic pentru suflante: suflanta cu surub ZS. Tehnologia cu surub este īn medie cu 30 la suta mai eficienta din punct de vedere energetic decāt tehnologia cu lobi. Atlas Copco considera ca tehnologia cu lobi, utilizata pe scara larga īn prezent, nu mai satisface cerintele actuale īn materie de reducere a emisiilor de carbon. Domeniile si aplicatiile precum tratarea apelor reziduale, transportul pneumatic, producerea de energie electrica, industria alimentara, industria chimica si farmaceutica, industria celulozei si hārtiei, industria cimentului si procesele de fabricatie īn general vor avea mult de cāstigat prin īnlocuirea tehnologiei conventionale cu lobi cu tehnologia inovatoare cu surub. Suflanta cu surub ZS va īnlocui īntreaga gama "Roots" de suflante cu lobi a companiei.

Īntr-o instalatie de tratare biologica a apelor reziduale, sistemul de aerare cu suflante este responsabil cu pāna la 70 la suta din consumul de energie. Īn prezent, majoritatea acestor instalatii utilizeaza tehnologia mai putin eficienta cu lobi, o tehnologie care s-a dezvoltat putin de la introducerea sa la sfārsitul secolului al 19-lea. Prin reducerea consumului de energie utilizat sistemul de aerare cu suflante, aceste instalatii īsi vor reduce cheltuielile energetice si vor functiona īntr-un mod mai ecologic.

Multe aplicatii utilizeaza suflante de aer pentru procesele proprii si vor avea de cāstigat de pe urma eficientei energetice a suflantelor de aer cu surub. Aplicatiile care vor avea cel mai mult de cāstigat sunt instalatiile publice si industriale de tratare a apelor reziduale, īn care suflantele de aer reprezinta īn mod tipic pāna la 70 la suta din costurile totale aferente energiei electrice. Īn aceste instalatii, milioane de bacterii se hranesc cu deseurile organice, descompunāndu-le īn dioxid de carbon, azot si apa. Deoarece bacteriile au nevoie de oxigen, trebuie suflate cantitati mari de aer īn rezervoarele de aerare.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI