Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 27 / 2010

DAF LF Hibrid intra īn productie

DAF LF Hibrid intra īn productie Fiind unul dintre producatorii principali de camioane din Europa, DAF a īnceput productia de serie pentru camionul sau de distributie īn varianta hibrid. Modelul DAF LF Hibrid foloseste un sistem paralel diesel/electric hibrid prin care camionul este actionat de motorul diesel, de motorul electric sau de o combinatie īntre cele doua. Cu tehnologia DAF Hibrid economiile īn ceea ce priveste consumul de combustibil si implicit a volumului de emisii de CO2 pot ajunge pāna la 10 - 20 % īn functie de tipul de aplicatie.

Camionul de 12 tone LF Hibrid este echipat cu un motor diesel de 4,5 litri PACCAR FR care este īn conformitate cu standardele de emisii EEV fara filtru de fum. Motorul are o putere maxima de 160 Cp si este conectat la o cute de viteze automata Eaton cu sase viteze. Un motor electric a fost instalat īntre ambreiaj si cutia de viteze care are aceeasi capacitate de a actiona ca si un generator. Energia eliberata īn timpul frānarii este depozitata īn bateriile litiu-ion si apoi folosita īn momentul accelerarii. Īn functie de gradul de īncarcare al acestor baterii litiu-ion, un computer central determina momentul īn care camionul este actionat de motorul diesel sau cānd si īn ce masura este folosit motorul electric.

Pachetul de baterii pentru sistemul hibrid cāntareste  aproximativ 100 kg si consta īn 96 celule de 3,6 Volti. Atunci cānd aceste baterii sunt complet īncarcate camionul hibrid LF poate merge pāna la doi km  cu putere electrica  fara sa aiba nevoie de un motor diesel  care sa īl actioneze. Practic, aceasta distanta este suficienta pentru a se deplasa īn interiorul "zonelor verzi" din centrele urbane. Īn aceste circumstante, motorul diesel intra īn modul de lucru "idle" pentru a actiona doar cāteva componente precum pompa de directie si compresorul de aer. Modelul LF Hibrid este de asemenea dotat cu un sistem de pornire/oprire.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI