Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 3 / 2008

Centura Bucureştiului - īncă patru ani pānă la o schimbare

Zecile de mii de şoferi care circulă zilnic pe centura ocolitoare a Capitalei vor mai avea de īndurat ani buni traficul infernal de pe aceasta, precum şi starea deplorabilă a centurii, al cărei strat rutier e vălurit. Aceasta ca urmare a ritmului lent īn care se desfăşoară lucrările, īn care sunt efectuate exproprierile de terenuri şi sunt mutate reţele de utilităţi īn vederea lărgirii şoselei.

Īn urma licitaţiilor organizate anul trecut de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romānia (CNADNR) au fost semnate contracte cu trei asociaţii pentru realizarea lucrărilor. Ordinul de īncepere a fost dat de-abia īn luna mai a acestui an, īnsă constructorii nu au primit şi terenurile libere de sarcini, necesare pentru lărgirea şoselei.

Firmele, care au cāştigat licitaţiile pentru execuţia lucrărilor de lărgire şi modernizare a centurii Bucureşti, īntāmpină probleme cu terenurile necesare lucrărilor. Īn timp ce oficiali ai CNADNR susţin că au fost expropriate şi plătite 80% dintre terenurile necesare lărgirii şoselei, constructorii spun că ar fi vorba doar de cel mult 55%. Īn plus, pentru a putea intra pe amplasament, constructorii trebuie să aibă la dispoziţie porţiuni de cel puţin 500 de metri lungime, īn timp ce, īn realitate, multe dintre zonele libere au cel mult cāteva zeci de metri.

Proiectul, care presupune repararea căii de rulare, dar şi extinderea la patru benzi a centurii, este mai avansat pe sectorul nordic, delimitat de intersecţiile şoselei cu autostrăzile A1 (Bucureşti-Piteşti) şi A2 (Bucureşti-Constanţa), īar īn ceea ce priveşte modernizarea centurii sud, aceasta  īncepe de-abia īn 2009.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI