Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 3 / 2008

M&U PE SCURT

Liebherr - Cei care mută munţii

Liebherr - Cei  care mută munţii Carierele de piatră Bologa şi Morlaca, situate la aproximativ 60 de kilometri de Cluj sunt exploatate de către societatea romāno-olandeză GRANDEMAR SA, care se ocupă cu extragerea, producerea şi comercializarea agregatelor de carieră. Societatea se dedică īn exclusivitate activităţii de extracţie şi prelucrare a agregatelor minerale, īntrucāt cantităţile mari de materii care trebuie prelucrate şi clienţii de renume, precum Bechtel impun o concentrare maximă a mijloacelor tehnice şi financiare asupra activităţii principale.

Pentru a putea asigura cele trei milioane de tone de material final, anual, prelucrat pe diferite sorturi societatea Grandemar a ales să lucreze cu un excavator Liebherr 974 C Litronic. Activitatea de selectare a mărcii şi a importatorului de unde urma să se achiziţioneze a fost cāt se poate de elaborată, ţinānd cont de sumele mari de achiziţie. Īn aceste condiţii a fost foarte important pentru companie să se cunoască valoarea costurilor īnsumate, acestea īnglobānd pe cele de exploatare, de īntreţinere şi reparaţii, mai detaliat īncepānd cu filtrele, consumabilele, reparaţiile curente şi terminānd cu consumul de motorină.

Cu o greutate proprie de peste 100 t şi un motor de 534 CP, excavatorul Liebherr lucrează īn două schimburi , asigurānd de unul singur frontul de lucru necesar exploatării de la Poieni. Cel mai important element al excavatorului, dar şi cel mai expus eforturilor dinamice mari necesare ridicării bucăţilor de rocă şi apoi descărcării lor, cupa cu o capacitate de 5,4 mc a făcut obiectul unei comenzi speciale.

Anul XIII, nr. 146, apr 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
PARTENERI