Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 3 / 2008

REVISTA

Atlas Copco - demonstraţie de forţă la Casa Radio

Atlas Copco - demonstraţie de forţă la Casa Radio Arşiţa lunii august nu a reuşit să-i intimideze pe constructorii veniţi să asiste la o demonstraţie de forţă la Casa Radio a imenselor ciocane demolatoare, foarfeci şi alte echipamente utilizate īn construcţii, marca Atlas Copco. Gazda evenimentului a fost cea mai mare firmă specializată īn demolări din Romānia, societatea Apolodor S.A. De asemenea evenimentul a mai beneficiat şi de implicarea directă, ca organizator, a societăţii GENCO’93, distribuitor al echipamentelor pentru construcţii marca Atlas Copco.

La acest eveniment au fost prezenţi şi o serie de invitaţi din afara graniţelor ţării, reprezentanţi ai unor importante firme de construcţii din Europa Centrală şi de Est.

Specialiştii firmei Apolodor au avut ca sarcină demolarea corpului central al clădirii Casei Radio, o sarcină extrem de grea, dacă ţinem cont că īn structura clădirii au fost incorporate pe rol de oţel beton profile I similare ca dimensiuni cu şinele de cale ferată.

Echipamentele au fost alese īntr-o anumită ordine, printre acestea regăsindu-se o foarfecă universală, capabilă să taie şi beton şi fier, dar şi un pulverizator, care are rolul de a mărunţi materialul rezultat īn urma activităţii de tăiere. Acestea sunt nişte operaţiuni secvenţiale, care se succed şi se completează una pe alta: prima dată se taie cu foarfecele, după care se mărunţeşte, se taie, se separă fierul beton de beton, prin intermediul acestui echipament, iar mai apoi cu multi-graperul se sortează sau se realizează demolări uşoare. 

Cele două excavatoare prezente la demonstraţie Liebherr Litronic 944 şi Liebherr Litronic 954 au fost echipate cu utilaje Atlas Copco de ultimă generaţie. Interesantă a fost şi mutarea cāmpului de lucru a celor două excavatoare Liebherr īn interiorul clădirii, invitaţii avānd ocazia s㠄admire" structura de rezistenţă ce trebuia demolată, structură care a fost dărāmată, spre dezamăgirea celor prezenţi, īn numai cāteva minute  de cei doi operatori profesionişti angajaţi să lucreze cu cei doi coloşi.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI