Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 36 / 2011

Bomag stabilizeaza terenul

Bomag stabilizeaza terenul
Experienta īndelungata a stat la baza dezvoltarii noului stabilizator Bomag MPH 125, rezultatul fiind o productivitate de pāna la 12.000 mc pe zi.
Comunitatea din Striegistal, Germania construieste un nou parc industrial īn care va fi creat depozitul central Edeka dar si 675 de noi locuri de munca. Proiectul necesita un teren stabil, lucrare pentru care a fost contractata de compania MEIER GmbH care colaboreaza cu Bomag īnca din 1995. Compania Meier este un contractor experimentat care a realizat o serie de lucrari nu numai īn Germania ci īn īntreaga Europa oferind numeroase metode de stabilizare a solurilor.
Experienta practica a fost cea care a ajutat la dezvoltarea modelului Bomag MPH 125, un stabilizator de sol cu o greutate de 26 t cu un motor diesel Deuz de 598 CP cu opt cilindri si o latime a rotorului de 2.330 mm. Echipamentul este de asemenea dotat cu un sistem de irigare pentru a furniza nivelul de umiditate potrivit īn sol. Pe lānga modelul MPH 125, Meier GmbH foloseste de asemenea cātiva stabilizatori MPH 122-2.

Īn Striegistal un volum total de 320.000 mc de sol necesita īmbunatatiri, īn acest caz prin adaugare de oxid de calciu. Dupa īmbunatatire solul are o capacitate de sustinere a greutatii mai mare astfel īncāt noile structuri sa poata fi construite. Initial productivitatea planificata pe zi a fost de 7.500 mc. Acum sunt tratati īntre 10.000 si 12.000 mc pe zi. Bomag MPH 125 amesteca īn sol var alb folosind un dozaj mediu de 10 kg/mp. Varul alb este amestecat cu solul natural care contine argila cu un continut destul de mare de umiditate si este verificat zilnic īn laborator pentru a se determina continutul optim de apa īn functie de care se calculeaza continutul de var necesar pentru a produce capacitatea cea mai mare de rezistenta la greutate.
Modelul MPH 125 este foarte mobil prin combinatia dintre sasiul articulat, directia pe axa spate alaturi de un rotor hidrostatic puternic. Cerintele utilizatorilor pentru o unitate care sa poata fi usor si simplu de transportat au fost īndeplinite  si datorita noului concept de cabina cu platforma ajustabila pentru operator pe rampa din spate. Pozitia platformei operatorului ofera acestuia o vizibilitate excelenta.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI