Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 37 / 2011

DAF lanseaza CF85 si XF105 Ate

DAF lanseaza CF85 si XF105 Ate
Ca parte din programul ATe (Eficienta Avansata de Transport) Daf lanseaza versiuni speciale pentru modelele sale de succes CF85 si XF105 ale caror specificatii au fost complet optimizate pentru un maxim de eficienta si economie si pentru un impact cāt mai redus asupra mediului īnconjurator.
Īn īncercarea de a reduce consumul de combustibil cāt mai mult posibil, au fost luate īn primul rānd masuri de optimizare a aerodinamicii. Una dintre acestea este reprezentata de adaugarea unui pachet complet de eleroane pentru acoperis si aripi laterale combinate cu praguri laterale cu care vor fi echipate camioanele CF85 si  XF105 ATe īn versiunile standard. Pneurile sunt disponibile īn varianta de 315/70R22.5 pentru a reduce īnaltimea vehiculului si pentru a descreste si mai mult rezistenta aerului.

Pentru modelele CF85 si XF105 ATe motorul PACCAR MX de 12,9 litri este cuplat la o cutie de viteze automata AS Tronic cu o strategie de schimbare a treptelor de viteze complet optimizata pentru reducerea consumului de combustibil. Soferul are optiunea de a schimba treptele de viteza la viteze ce nu depasesc 30 km/h  si atunci cānd este  folosita frāna de motor MX; īn oricare dintre situatii sistemul electronic decide momentul ideal de schimbare a vitezelor.
Modelele ATe au un sistem de transmisie directa cu o reducere de 2,69:1 pentru a atinge un nivel optim al eficientei de utilizare a combustibilului. O versiunea cu reducere de 2,53:1 este disponibila ca optiune pentru aplicatii mai usoare. Modelele ATe sunt de asemenea dotate cu un sistem de control al deplasarii adaptiv care ajuta la reducerea consumului de combustibil. Frāna de motor MX care economiseste atāt combustibil cāt si capacitate de īncarcare a fost selectata drept retarder.
Mai mult, toate modelele CF85 si XF105 ATe sunt livrate si cu programul de instruire DAF Eco Drive  care reduce ireversibil consumul actual de combustibil si emisiile de CO2 cu 5 % īn medie.


Anul XIII, nr. 147, mai 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
PARTENERI