Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 37 / 2011

DAF lanseaza CF85 si XF105 Ate

DAF lanseaza CF85 si XF105 Ate
Ca parte din programul ATe (Eficienta Avansata de Transport) Daf lanseaza versiuni speciale pentru modelele sale de succes CF85 si XF105 ale caror specificatii au fost complet optimizate pentru un maxim de eficienta si economie si pentru un impact cât mai redus asupra mediului înconjurator.
În încercarea de a reduce consumul de combustibil cât mai mult posibil, au fost luate în primul rând masuri de optimizare a aerodinamicii. Una dintre acestea este reprezentata de adaugarea unui pachet complet de eleroane pentru acoperis si aripi laterale combinate cu praguri laterale cu care vor fi echipate camioanele CF85 si  XF105 ATe în versiunile standard. Pneurile sunt disponibile în varianta de 315/70R22.5 pentru a reduce înaltimea vehiculului si pentru a descreste si mai mult rezistenta aerului.

Pentru modelele CF85 si XF105 ATe motorul PACCAR MX de 12,9 litri este cuplat la o cutie de viteze automata AS Tronic cu o strategie de schimbare a treptelor de viteze complet optimizata pentru reducerea consumului de combustibil. Soferul are optiunea de a schimba treptele de viteza la viteze ce nu depasesc 30 km/h  si atunci când este  folosita frâna de motor MX; în oricare dintre situatii sistemul electronic decide momentul ideal de schimbare a vitezelor.
Modelele ATe au un sistem de transmisie directa cu o reducere de 2,69:1 pentru a atinge un nivel optim al eficientei de utilizare a combustibilului. O versiunea cu reducere de 2,53:1 este disponibila ca optiune pentru aplicatii mai usoare. Modelele ATe sunt de asemenea dotate cu un sistem de control al deplasarii adaptiv care ajuta la reducerea consumului de combustibil. Frâna de motor MX care economiseste atât combustibil cât si capacitate de încarcare a fost selectata drept retarder.
Mai mult, toate modelele CF85 si XF105 ATe sunt livrate si cu programul de instruire DAF Eco Drive  care reduce ireversibil consumul actual de combustibil si emisiile de CO2 cu 5 % în medie.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI