Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 4 / 2008

Volvo-Uriașii demolărilor

Volvo-Uriașii demolărilor Unul dintre cele mai mari cinci excavatoare Volvo de mari dimensiuni din Europa a fost adus la Iași, pentru a participa la demolarea fostei fabrici de bere. Compania ARA a preluat responsabilitatea demolării clădirii și pentru că operațiunea s-a dovedit a fi foarte complexă au fost aduși specialiști din patru țări: România, Germania, Austria și Spania.

Pentru acest proiect, dar și pentru cele viitoare, printre care se numără și demolarea Fabricii de Hârtie Letea, firma a avut nevoie de modelul Volvo EC360Cl cu o înălțime de 20 m, din care 18 m reprezintă dimensiunile brațului utilajului, la care se adaugă foarfeca și piesa de legătură, marca Atlas Copco și cântărind 2.500 kg. Modelul Volvo EC360Cl a fost ales datorită caracteristicilor sale, hidraulica complexă și distribuitoarele suplimentare utilizate pentru acționarea brațului de mari dimensiuni fiind atuurile acestui gigant.

Alegerea mărcii Volvo a venit natural, în parcul de utilaje ARA aflându-se 40 de utilaje aparținând aceleiași mărci. Utilajul ales trebuia să facă față unor condiții speciale de lucru și de aceea avea nevoie de dotări deosebite, cum ar fi protecții speciale pentru părțile importante ale mașinii: blindajele laterale, care apăra șasiul superior, protecțiile speciale pentru șenilă, destinate acoperirii părților în mișcare ale acesteia, blindaje speciale și pe șasiul inferior și pe cel superior, care limitează la minim reparațiile costisitoare în cazul unui incident de lucru. Un alt element important este și postul operatorului, sistemul de protecție al cabinei fiind conceput separat față de cabină pentru a rezista mai bine la impact.

Modelul EC360Cl este primul de acest tip din România, transportul său realizându-se în două etape, mașina de bază și echipamentul de demolare. Montajul mașinii se realizează foarte ușor, datorită unui sistem unic patentat de Volvo care permite schimbarea brațului extrem de simplu. Brațul este format din trei părți, un braț drept destinat demolărilor, un braț intermediar și apoi balansierul de care se prinde echipamentul de lucru. Sistemul de securitate este foarte important și se pune mare accent pe acesta pe durata pregătirii operatorilor. Astfel, mașina poate deveni ușor instabilă atunci când brațul este foarte departe, însă, în momentul când acest lucru devine periculos, semnalele sonore nu întârzie să apară.

Utilajul este echipat standard cu sistem de ungere centralizată, sistem de control electronic din cabină și sistem de cuplare rapidă.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI