Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 42 / 2012

O nouă gamă de poduri rulante RTG de la Konecranes

O nouă gamă de poduri rulante RTG de la Konecranes

Konekranes a lansat opţiunea hibridă (diesel/electric) pentru sistemul de putere al podurilor rulante cu pneuri cauciucate (RTG) care pot reduce consumul de combustibil cu până la 60%. Prin adăugarea noii opţiuni de putere, Konecranes oferă acum o gamă completă de soluţii de putere pentru modelele RTG:  pachet de putere hibrid, sistem diesel economic şi două opţiuni electrice de alimentare.

Clienţii pot astfel să aleagă fie o soluţie diesel fie una electrică în funcţie de necesităţile afacerii lor. Pachetul de putere hibrid şi sistemul diesel economic oferă flexibilitatea unei propulsii diesel, iar cele două opţiuni electrice conferă beneficiile şi confortul electricităţii – fără motorină, mai puţină întreţinere, mai puţin zgomot şi mai puţine emisii.

Pachetul de putere hibrid de la Konecranes transformă un pod rulant RPM cu alimentare exclusiv pe bază diesel într-unul diesel/electric hibrid. Ori de câte ori este posibil, podul este operat pe bază de putere electrică. Ca şi în cazul maşinilor hibride, este preluată energia generată de frânări şi transformată în electricitate pentru reîncărcarea bateriilor. În funcţie de cât de mult este folosită, această soluţie poate reduce semnificativ costurile cu consumul de combustibil. Cu alte cuvinte, un pod RTG poate opera mult mai mult timp cu acelaşi rezervor de combustibil.

Sistemul diesel economic furnizează putere la cerere, adaptând numărul de rotaţii pe minut ale motorului RTG la tipul activităţii pe care echipamentul o desfăşoară. Acest sistem garantează utilizarea cu maximum de eficienţă a motorului pentru toate punctele operaţionale. Comparativ cu o utilizare convenţională a motorului diesel sistemul diesel economic poate reduce semnificativ consumul de combustibil generând economii importante pentru fiecare echipament folosit pentru aplicaţii tipice. 

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI