Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 48 / 2013

Noi motoare si grupuri electrogene de la MTU

Noi motoare si grupuri electrogene de la MTU

Cu cele doua mari unitati de productie, MTU Motoare si Onsite Energy, Grupul Tognum este unul dintre principalii furnizori mondiali de motoare si sisteme de propulsie pentru echipamente fara destinatie rutiera si a sistemelor independente de producere a energiei electrice. Aceste produse se bazeaza pe motoare diesel ce pot ajunge pana la puteri de 10000 kW, motoare cu gaz de pana la 2150 kW si turbine cu gaz de pana la 45000 kW.

Gama de produse cuprinde motoarele MTU si sistemele de propulsie pentru nave, locomotive, automotoare, vehicule militare, echipamente mobile non rutiere, pentru industria de petrol si gaze. Sub marca MTU Onsite Energy sunt realizate grupuri electrogene independente pentru furnizarea de energie electrica pe santierele de constructii sau in alte zone unde nu exista surse de distributie a energiei electrice, inclusiv zone calamitate, cat si centrale de cogenerare pentru producerea concomitenta a energie electrice si termice, bazate pe motoare cu gaz si turbine cu gaz. Totodata, in gama produselor Tognum regasim si sistemele de injectie de inalta presiune fabricate sub marca Orange AG. Tognum are o structura globala de productie, distributie si servicii, mai mult de 140 de parteneri de vanzari si peste 500 de dealeri autorizati, in aproximativ 1.200 de locatii. Incepand cu acest an, Tognum AG a devenit o filiala in proprietatea exclusiva a societatii mixte „Engine Holding GmbH”, formata din Daimler AG si Rolls-Royce Group.

La Bauma, grupul industrial Tognum a prezentat motoare diesel si grupuri electrogene. Au fost expuse motoare cu puteri de la 100 la 3000 kW, ce indeplinesc cele mai recente prescriptii de protectie a mediului impuse de reglementarile Uniunii Europene Stage IV/Tier 4 Final. MTU Onsite Energy a prezentat ultimele sale modele de grupuri electrogene diesel pentru generarea energiei electrice.

Puteri intre 500 kW si 1000 kW

Din familia motoarelor cu puteri sub 560 kW, MTU a prezentat Seria 1000, cu 4 si 6 cilindri in linie, cat si Seriile 1100, 1300 si 1500, cu 6 cilindri in linie. Toate aceste motoare, pentru a respecta reglementarile de protectie a mediului ce se vor aplica obligatoriu din 2014 in UE si USA, sunt echipate cu sisteme SCR (Selective Catalitic Reduction) pentru post-tratarea gazelor de esapament.  Incepand din anul 2014, se va extinde gama de motoare disponibile din Seria 1600 cu 10 si 12 cilindri si puteri de pana la 730 kW. Aceste motoare, fara destinatie rutiera, sunt foarte potrivite a fi utilizate pe autobasculante rigide de foarte mare capacitate, incarcatoare frontale, unitati de pompare si vehicule de minerit. Noile motoare au sistemelor de injectie directa common-rail pentru optimizarea combustiei, turbina variabila pentru cresterea cantitatii de oxigen introdusa in camera de ardere, precum si racirea si recircularea unei parti a gazelor de evacuare  pentru reducerea oxizilor de azot. Pentru a mentine un consum de combustibil cat mai scazut posibil, MTU s-a concentrat puternic pe optimizarea procesului de combustie prin gestionarea electronica a motoarelor.

Seria 2000

Gama de produse MTU cuprinde, de asemenea, motoarele cu 12 si 16 cilindri din Seria 2000, cu puteri cuprinse intre 567 si 1000 kW, utilizate pe echipamente mobile folosite in industria mineritului. Dintre aceste motoare, doar cele cu puterea cuprinsa intre 783 si 970 kW sunt disponibile cu tehnologia de reducere a emisiilor de gaze poluante. Totodata, MTU furnizeaza motoare din Seria 4000 cu 8, 12, 16 si 20 de cilindri si puteri de pana la 3000 kW, care indeplinesc normele de poluare Tier  4/Stage IV, fara a fi prevazute cu un sistem de catalizare a gazelor de evacuare.

Seria 4000

Noul membru al Seriei 4000 este un motor in versiunea cu 12 cilindri. Aceste motoare sunt fabricate pentru a fi utilizate pentru o exploatare de lunga durata, pe incarcatoare frontale, excavatoare, autobasculante rigide pentru exploatari miniere de suprafata si cariere, vehicule pentru aplicatii miniere subterane. Intreaga gama de motoare MTU este imbunatatita prin utilizarea de tehnologii de automatizare cum ar fi sistemele de pornire a motorului ultra-moderne bazate mai degraba pe condensatori decat pe baterii de acumulatori. Disponibilitatea motoarelor, fiabilitatea si eficienta lor sunt in continuare garantate de MTU prin cuprinzatorul pachet de servicii de intretinere „MTU ValueCare” care include contracte specifice de mentenanta pentru clienti, piese de schimb de origine (MTU) si consumabile (agent de racire, uleiuri motor si filtre).

Noi grupuri electrogene

Grupuri electrogene diesel Tognum, pentru producerea energiei electrice, au fost expuse la Bauma sub marca MTU Onsite Energy. A fost prezentat un grup electrogen protejat de o carcasa, echipat cu un motor din Seria 1600, cu 12 cilindri, care dezvolta la iesire o putere electrica aparenta de 660 kVA, foarte potrivit pentru utilizarea in exterior pe santiere. Izolata fonic si protejata contra intemperiilor, carcasa grupului electrogen protejeaza efectiv generatorul electric de influentele meteo nefavorabile si diminueaza nivelul zgomotului exterior produs de ansamblul motor diesel – generator electric. Un alt exponat al MTU Online Energy a fost un grup electrogen amplasat intr-un container standardizat de 40 ft (12,192 m) format dintr-un motor cu 16 cilindri in V, din Seria 4000 si un generator care dezvolta la iesire o putere aparenta 2595 kVA. Acest model de container complet echipat, reprezinta cea mai buna alegere pentru orice aplicatii stationare sau mobile. El include intreg sistemul tehnologic de generare a curentului 

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI