Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 5 / 2008

PREZENTARE DE PIAȚĂ- SISTEME DE MONITORIZARE

Atlas Copco reproiectează gama de compresoare mici

Atlas Copco reproiectează gama de compresoare mici

Atlas Copco a reproiectat și îmbunătățit cunoscuta sa gamă de compresoare cu turație fixă GA 11+-30 și varianta cu turație variabilă a acesteia, GA 15-30 VSD. Pentru a răspunde mai bine cerințelor clienților privind debitul de aer și a elimina necesitatea supradimensionării, Atlas Copco a introdus pe piață un model de 26 kW, disponibil de asemenea și în varianta cu turație variabilă, din noua generație VSD inclusă în această lansare. Această gamă de compresoare mici GA+/GA VSD este utilizată într-o varietate de aplicații și industrii, incluzând ateliere, linii de asamblare, ambalare, industria automobilelor, prelucrarea lemnului, industria tipografică, textilă, producția materialelor de construcții, a maselor plastice, turnătorie și activități din domeniul petrolului și gazelor.

Un debit (FAD) mai mare permite selectarea compresoare mai mici pentru aceleași aplicații, economisind bani și energie. Realizările Atlas Copco în domeniul proiectării au dus la creșteri ale capacității compresoarelor GA+ între 7% și 17% comparativ cu modelele GA precedente.

Noua generație de tehnologie cu turație variabilă (VSD) realizează performanțe sporite, manifestă o sensibilitate mai redusă la praf și atinge standard o distorsiune armonică foarte scăzută. Prin alegerea unui model VSD se pot obține economii de energie în medie de 35%. . În plus, se poate recupera 80% din consumul de energie al compresorului (de ex. pentru încălzirea aerului sau apei din procesele industriale, sau pentru utilizarea directă) prin opțiunea standard de conectare a unui sistem de recuperare de energie.

Dimensiunea și zgomotul împiedică instalarea compresoarelor mai aproape de punctul de utilizare a aerului. Cu cât distanța este mai mare, cu atât mai multă energie se pierde prin căderile de presiune. Căderile de presiune de doar 0,5 bar(e) la un echipament de 22 kW echivalează cu consumul de energie electrică al unei gospodării. Având o amprentă la sol foarte mică, modelele din noua gamă GA+/GAVSD ocupă acum un spațiu și mai redus. Sunt caracterizate de cele mai reduse nivele de zgomot obținute până acum de Atlas Copco în această gamă, de doar 63 dBA.

Consumul de energie este redus suplimentar prin Patented Saver Cycles care controlează atât ventilatorul cât și uscătorul opțional.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI