Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 50 / 2013

Pompe de beton Liebherr

Pompe de beton Liebherr Beneficiind de un stand separat de utilajele de constructii, grupul Liebherr a expus ramura de pompe de beton, un produs al companiei Waitzinger, producator de pompe de beton pe care Liebherr l-a achizitionat in octombrie 2012. Aceste utilaje vor fi vandute sub numele de Liebherr incepand cu acest an. Modelul 41 M5 XXT este extrem de compact, cu un ampatament scurt si dotat cu pompa de inalta performanta THP140H. Echipamentul poate face o singura miscare telescopica pe orizontala in fata, si poate fi pivotat in lateral, dupa care stalpul telescopic pentru sprijinul partii din fata este partial ascuns intr-un decupaj aflat in partea din spate. La versiunea XXT s-a pus foarte mult accent pe stabilitate si robustete. Stabilitatea ridicata si distributia uniforma a conductelor pe ambele laterale asigura miscarile precise ale bratului, ne mai fiind nevoie de un sistem electric pentru a prelua vibratiile. Pozitia de sprijin a partii din fata poate fi modificata astfel incat masina se poate adapta conditiilor de lucru din fiecare șantier de constructii, fara a afecta in vreun fel performantele.
Categoria 30 de metri
La aceasta categorie Liebherr a prezentat modelul THP 160H/36 R4 XXH, o pompa de beton montata pe sasiu. De la introducerea lor, suportii stabilizatori XXH s-au dovedit a fi extrem de practici, sporind versatilitatea echipamentului. Sistemul de monitorizare XXA ce verifica comportamentul echipamentului, poate inchide bratul in mod automat in cazul in care sunt depasite limitele de siguranta. THP 160 H este o pompa cu o putere maxima de 160 mc/h si o presiune maxima de 80 de bari. La aceste caracteristici se adauga si forma de „lacusta “care asigura o performanta optima de aspirare.
Preluarea Waitzinger
Grupul Liebherr a achiziționat in octombrie 2012 producatorul de pompe de beton Waitzinger, din Neu-Ulm, Germania. Acest fapt a condus la extinderea gamei de produse Liebherr in domeniul tehnologiei de beton. Compania Waitzinger Baumaschinen GmbH a fost infiintata in 1991, fiind specializata in dezvoltarea si fabricarea de pompe de beton montate pe autosasiu.
Statia de betoane Liebherr Compactmix 1.0
Designul Compactmix 1.0 face ca aceasta statie sa fie capabila de o putere maxima de descarcare de 60 mc de beton intarit pe ora. Spatiul redus pe care il ocupa si flexibilitatea oferita de unghiul de abordare de 180 de grade al malaxorului permite pozitionarea mixer-ului intr-o zona de dimensiuni reduse. In ciuda constructiei compacte, toate componentele sunt usor accesibile. Cele mai multe dintre acestea sunt din otel zincat, asigurand o buna protectie anticoroziva, si prin urmare, o durata de viata mai mare.Compactmix 1.0 a fost conceputa initial ca un mixer mobil de beton, dar poate fi exploatata fara nicio problema si pe santierele de constructii, datorita subansamblelor usor demontabile si a sistemul de ancorare din otel care poate fi achizitionat optional. Statia este echipata cu un mixer de 1 mc sau 1.500 l capacitate, iar sistemul de amestecare poate sa fie unul mecanic sau unul de tip Whirler, hidraulic. Acesta din urma este recomandat daca se doreste obtinerea unui beton de calitate superioara sau daca in continutul mix-ului se regasesc aditivi sau agenti de colorare. Referitor la forma, trebuie sa amintim ca la varianta cu silozuri in linie sunt disponibile in diverse configuratii si dimensiuni, iar volumul de depozitare variaza intre 70 mc si 300 mc.
Ca si la celelalte betoniere Liebherr, sunt disponibile mai multe optiuni precum un echipament de inalta presiune de curatare a mixerului si a accesoriilor, dar se mai poate opta si pentru o extensie destinata ridicarii mixerului, ceea ce conduce la o pozitionare mai joasa a silozului.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI