Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 51 / 2013

TEREX TLB 840 si TLB 890 - Noua generatie de buldoexcavatoare

TEREX TLB 840 si TLB 890 - Noua generatie de buldoexcavatoare

Buldoexcavatorul Terex reprezinta continuatorul traditiei britanice in productia utilajelor de acest gen, la baza sa fiind primul model de buldoexcavator produs in lume in anul 1953, respectiv renumitul Massey-Ferguson sau MF. Buldoexcavatoarele Terex fac parte din gama de varf a acestor utilaje, remarcandu-se mai ales prin fiabilitate, manevrabilitate si rapiditate in operare exceptionale.
Ca si alte caracteristici prin care se impun buldoexcavatoarele Terex se remarca: viteza de lucru cea mai mare, raza de virare cea mai mica, adancime de excavare si intinderea bratului cele mai mari, inaltimea de ridicare a cupei de incarcare cea mai mare, cel mai mare convertor de cuplu dintre competitoare 3,01: 1. Echipate cu performantele motoare Perkins de 94CP si 100CP, sunt cunoscute ca un adevarat cal de povara printre specialisti.

Noile buldoexcavatoare Terex sunt complet reproiectate pentru a imbina performantele ridicate ale modelelor precedente cu avantajele date de tehnologia de ultima generatie, bratul de excavare curbat sau de spatiul operatorului extrem de generos si confortabil.

Motor – fiabilitate maxima/consum minim

In centrul lui TLB890 sta eficientul si puternicul motor Perkins turbodiesel de ultima generatie cu sistem Intercooler de racire a aerului de admisie pentru functionare silentioasa si consum redus de carburant. Acesta furnizeaza un cuplu impresionant pentru a asigura o productivitate optima la impingere si incarcare. Deschiderea totala a capotei spre cabina permite accesul usor la toate punctele de verificare. Punctele de intretinere sunt dispuse la indemana, la nivelul solului asigurandu-va indeplinirea rapida si simpla a activitatilor zilnice de intretinere, crescand astfel productivitatea.

Sasiu – proiectat pentru performanta

Sasiul rigid, cu sectiuni longitudinale din fata pana in spate asigura o rigiditate si o durabilitate maxime. Suportii incarcatorului supra ranforsati confera sasiului rezistenta la sarcini mari de impingere si ridicare. Noul calandru din fonta cu rol de contragreutate asigura o distributie excelenta a maselor si totodata protejeaza partile frontale impotriva loviturilor.

Transmisie– rapida, de forta, economica

Noile buldoexcavatoare Terex sunt antrenate de transmisia manuala Synchro Shuttle cu optiunea echiparii cu transmisie automata Servo Power Synchro. Acest sistem inovativ reduce pierderile de putere la trenul de rulare cu 9%, oferind, impreuna cu raportul mare al convertorului de cuplu (3,01:1) un consum redus de combustibil cu o forta de impingere marita pentru productivitate remarcabila. Viteza maxima de 41 km/h asigura deplasarea rapida pe sosele de la un punct de lucru la altul. Transmisiile finale planetare montate exterior micsoreaza timpul de intretinere si service.

Directie – cel mai mic diametru de intoarcere

Directia hidrostatica cu cilindru cu dubla actiune montat in spatele puntii pentru protectie impotriva loviturilor asigura cel mai mic diametru de intoarcere din gama: 7 m.

Sistem de franare – eficient si usor de intretinut

Performantele de franare sunt sporite datorita discurilor de franare umede, cu diametru marit, ce sunt montate exterior pentru acces service facil. Executia din Kevlar a discurilor ofera moment de franare crescut si distanta de franare redusa in conditiile unei durabilitati maxime. Frana de parcare pe disc umed montat in interiorul transmisiei pentru protectie si eficienta sporita asigura stationarea utilajului pe pante de 40%.

Sistem hidraulic – posibilitatea de a alege
Vi se ofera acum posibilitatea de a alege intre clasicul sistem hidraulic antrenat de pompe hidraulice cu roti dintate - economic si fiabil si sistemul cu pompa cu pistoane axiale si debit variabil – mai economic si mai precis. Sistemul Power Boost permite corelarea perfecta a vitezei de lucru si fortelor cu activitatea desfasurata.

Instalatie electrica sigura si fiabila – ilumineaza totul in jur
Luminile de deplasare si lampile de semnalizare cu tehnologie LED, conform standardelor internationale contribuie la deplasarea in siguranta pe pe drumurile publice. Cele 4 lumini de lucru fata, doua orientate inainte si doua usor in lateral, acopera toata raza de vizibilitate la lucrul cu incarcatorul. Cele 4 lumini de lucru spate, doua orientate inapoi si doua orientate in lateral, va permit lucrul de noapte cu bratul excavator rotit in orice pozitie, in conditii de iluminare maxima.

Cabina – confortabila, functionala, construita in jurul vostru

Urcati in noua cabina Terex si veti vedea de ce aceasta reprezinta un triumf al formei si functionalitatii. Noua noastra cabina ergonomica este proiectata pentru o interactiune mai apropiata intre operator si masina, crescand astfel productivitatea si rata de amortizare a investitiei. La comanda masinii, operatorul este situat intr-un mediu confortabil multumita spatiului interior mare, ventilatiei si incalzirii imbunatatite si inaltelor performante ale aerului conditionat. Geamurile laterale spate sunt complet rabatabile pentru ventilatie sporita si vizibilitate perfecta la lucrul cu bratul de excavare rotit in lateral. Atat scaunul cu suspensie, reglabil pe toate directiile, cat si volanul cu inaltime si inclinare reglabile, se adapteaza pentru confortul oricarui operator. Manetele de comanda mecanice sau electro-hidraulice (joystick) dar si toate celelalte butoane de comanda amplasate la indemana permit actionarea rapida si eficienta indiferent de sarcinile de lucru.

Echipament incarcator Incarca mai mult, ridica mai sus

Buldoexcavatoarele Terex sunt echipate cu mult apreciata cupa multifunctionala 7 in 1 ce poate fi utilizata ca lama buldozer, greifer, lama de nivelare si imprastiere, scraper, echipament pentru sapare, cupa de incarcator sau ochi ridicare. Sistemul incarcator furnizeaza o forta mare de rupere (peste 10.000 daN) si o capacitate exceptionala de ridicare (4.000 kg) pe toata diagrama de lucru a bratelor, pana la inaltimea de 3,6 m la articulatia cupei (cea mai mare la un utilaj de tip buldoexcavator). Rotirea cupei este actionata de un cilindru unic (similar incarcatoarelor frontale dedicate), cu putine piese supuse uzurilor (numar mic de puncte ce necesita ungere), oferind o vizibilitate perfecta atat la centrul cupei cat mai ales la colturi. De mentionat ca la acest sistem operatia de nivelare cu cupa intoarsa se face cu cilindrul de rotire inchis la maxim – solicitari minime.

Sistemul incarcator mai dispune de o serie intreaga de functii ce maresc versatilitatea utilajului, usureaza activitatea operatorului oferind totodata si o remarcabila rapiditate de lucru: functia de paralel lift pentru ramanerea cupei in aceeasi pozitie in raport cu solul, functia automata de intoarcere la sapare in situatia miscarilor repetitive (Return-to-dig), functia de copiere a denivelarilor cu cupa, prin actionarea manetei intr-o pozitie distincta, cilindru rotire cupa cu amortizare la cap de cursa, sistemul de control al stabilitatii la deplasarea pe teren accidentat (RCS).
Actionarea se face cu ajutorul unei manete de comanda unice, multifunctionala (joystick) dotata cu butoane pentru decuplarea transmisiei si pentru selectarea regimului de lucru al sistemului hidraulic: power/economic.

Echipament excavator– Sapa mai adanc, ajunge mai departe, oriunde

Noul brat curbat de la Terex, cu un design revolutionar, ofera accesibilitate si posibilitati de lucru superioare la saparea peste obstacole sau incarcarea mai aproape de camion si totodata o adancime de sapare extraordinara, de peste 6,2 m precum si o distanta de excavare orizontala de 7 m. Dotat cu cilindri mari si presiune hidraulica superioara, sistemul excavator realizeaza forte impresionante de rupere (10.890 daN) si de rotire a bratului (2.780 daN). Devenit deja celebru, bratul extensibil telescopic al lui Terex dispune de ghidare interioara pe 4 laturi (profile rectangulare ce asigura rigiditate maxima) cu posibilitate de reglare pentru preluarea uzurii, fara a necesita ungere. La noile modele blocarea bratelor in pozitia de deplasare se face electro-hidraulic din cabina. Actionarea se face fie cu manete de comanda mecanice, fie cu manete de comanda proportionale de tip joystick.

Asigurand cicluri de lucru mai rapide cu costuri de exploatare reduse si avand o valoare de revanzare mare, noile modele Terex ridica stacheta in piata buldoexcavatoarelor, ajutandu-va in recuperarea mai rapida a investitiei.Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI