Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 52 / 2013

Manitowoc 2250 lucreaza in Senegal

Manitowoc 2250 lucreaza in Senegal
O macara pe senile Manitowoc 2250 a fost pusa in functiune pe santierul uneia dintre cele mai importante exploatari de nisip mineralizat din lume, situata in dunele de nisip din Senegal. Aceasta macara, cea mai puternica la ora actuala din Senegal, cu o capacitate de 450 tone, este folosita in cadrul unui proiect multinational de exploatarea a nisipului mineralizat in valoare de 570 milioane dolari.
Macaraua este folosita pentru operatiuni de ridicare si transport a subansamblurilor si componentelor grele din componenta instalatiilor de separare a mineralelor grele din materia prima, ce se intind de-a lungul concesiunii miniere, incepand de la aproximativ 50 km nord de capitala Dakar.

Principalele sarcini

Echipata cu accesoriile MAX-ER, ansamblu de contragreutati pentru rigidizarea structurii cu scopul de a mari capacitatea de ridicare si de a echilibra structura in sarcina, macaraua a fost cumparata de Grande Côte Operations, antreprenorul general al santierului de constructie a infrastructurii si in acelasi timp operatorul concesiunii miniere.

Principalele sarcini ale macaralei Manitowoc 2250 sunt instalarea dragei, a rezervorului intermediar si a pontoanelor care vor alcatui uzina de tratament a nisipului mineralizat. Fiecare ponton cantareste 120 tone si masoara 29 m in lungime, 5 m in latime si 4.5 m in inaltime. Rezervorul intermediar, un element cu o masa de 225 tone, a fost deja instalat. Ridicarea acestuia a fost finalizata in trei etape, cate una pentru fiecare sectiune a rezervorului. Sectiunea cea mai importanta trecea de 87 tone si masura 44 m in diametru.

Situat intr-o zona cu dune de nisip miscatoare, santierul cu o suprafata de 400 kmp a generat o serie de noi provocari pentru macara, altele decat cele carora le ere destinata, printre acestea fiind incluse mai ales nisipul si caldura dogoritoare. Pentru a minimiza efectele acestora si pentru a se asigura functionarea cu eficienta maxima, un serviciu de intretinere si curatare regulata a macaralei a fost instituit, iar cabina operatorului dotata cu o performanta instalatie de aer conditionat reprezinta unul dintre cele mai racoroase locuri de munca de pe santier.

Cu ce a ajuns si cand pleaca

Manitowoc 2250 a ajuns in Senegal din Statele Unite pe un vapor, fiind debarcat in portul Dakar. De aici, a fost transportat cu un convoi de 29 camioane grele, la santierul situat intr-o zona de coasta izolata, 145 km mai spre nord. Macaraua a ajuns la locatia stabilita pentru asamblare in decembrie 2011 si va ramane aici pana la incheierea proiectului in al doilea semestru al anului 2013.

Performante

Manitowoc 2250 ofera o capacitate de ridicare standard de 272 tone, care poate fi crescuta pana la 450 tone cu accesoriile Max-ER si care poate ajunge la 1.300 tone, daca se folosesc accesoriile Ringer. Bratul macaralei standard, pentru ridicare a sarcinilor grele, are o lungime de 91 m, el putand fi extins peste 184 m prin adaugarea de extensii la brat. Simplitatea zacamantului de minereu permite dragarea si prelucrarea bruta conventionale. Exploatarea miniera Grande Côte Mineral Sands Project va functiona prin dragarea nisipului si trimiterea materialului in suspensie spre un concentrator plutitor, unde mineralele grele se vor separa de nisipul de cuart, mult mai usor. Minereul greu este apoi transferat la instalatiile de separare unde, prin procedee de separare magnetice, electrostatice si gravimetrice, se separa la randul lor mineralele grele in mineralele componente: zircon, ilmenit, rutil, etc. Pe o perioada de 20 de ani, cat se preconizeaza ca va ramane in exploatare, aceasta exploatare miniera va produce aproximativ 575.000 tone de ilmenit si 85.000 tone de zircon in fiecare an.Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI