Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Concasorul austriac HAJEK pentru producerea nisipului prin principiul “strivire piatra pe piatra”

Concasorul austriac HAJEK pentru producerea nisipului prin principiul “strivire piatra pe piatra” Tot mai multi furnizori de agregate din Romania au acumulat in stoc mii de metri cubi din sorturile mai putin vandabile, respectiv 8-16mm sau 16-32mm. Deoarece cererile mari sunt pentru sortul 4-8 si mai ales pentru nisip, tot mai multi producatori de agregate cauta solutii cat mai eficiente pentru a concasa sorturile mari in nisip (sortul 0-4mm) si “margaritar” (sortul 4-8mm) cu un cost de uzura cat mai redus.

La sfarsitul lunii iulie 2013, Kantis Consulting a livrat in judetul Prahova primul concasor pentru producerea nisipului, HAJEK 920, functionand pe principiul “strivire piatra pe piatra”.

Beneficiarul s-a declarat foarte multumit de acest concasor, deoarece in peste 10 ani de activitate nici un alt concasor pe care l-a incercat, respectiv cu impact (ciocane) sau con, nu a reusit sa atinga perfomantele concasorului Hajek 920.

Beneficiarul a mai declarat de altfel, faptul ca in general, costurile de uzura ale concasoarelor pot fi uneori subapreciate sau chiar ignorate de multi beneficiari in detrimentul preturilor mai mici de achizitie pe care le acopera multi producatori de concasoare. In final, costul mic de achizitie al altor concasoare (cu ciocane) ascunde costuri mari de productie si implicit preturi crescute ale agregatelor, mai ales in balastiere unde abrazivitatea este crescuta datorita procentului mare de siliciu. Astfel, acest concasor proaspat achizitionat s-a dovedit a fi solutia tehnica optima pentru aplicatia beneficiarului cat si o solutie foarte rentabila economic din punct de vedere al costurilor foarte scazute. Desi lucreaza de aproximativ doua luni de zile in flux continuu, concasorul nu a necesitat nici o inlocuire a pieselor de uzura.

Principalele avantaje ale concasoarelor HAJEK:

1. Datorita principiului de functionare “strivire piatra pe piatra” uzura consumabilelor este minima, viata lor in aplicatii de balastiera fiind intre 30-90 zile (in functie de umiditate, abrazivitate si duritate). In aplicatii de cariera de piatra, uzura va fi mult mai mica. In aplicatii din industria sticlei, unde uzura este mult mai mare, se vor folosi concasoare Hajek speciale.

2. Forma agregatelor concasate este poliedrica, chiar daca agregatele de rau sunt rotunjite, acestea fiind recirculate de mai multe ori. Acest concasor este recunoscut in lume in special pentru forma poliedrica pe care o da agregatelor concasate atat de cautate pentru producerea asfaltului si betonului.

3. Poate concasa inclusiv sorturile mici 4-8mm si 8-16mm.Cu cat sorturile sunt mai mici, cu atat capacitatea concasorului pentru producerea nisipului va creste.

4. Concasorul nu poate fi supra-alimentat. Structura lui permite o alimentare constanta, practic fiind imposibil sa fie blocat din greseala prin supra-alimentare, deci existenta unor timpi morti in exploatere va fi exclusa iar sansele de producere a unor defectiuni datorate greselilor umane sunt practic zero din acest punct de vedere.

5. Ultimele doua site a ciurului Hajek sunt incalzite, permitand o sortare optima a nisipului si a margaritarului pe ciurul uscat dar numai in conditiile in care umiditatea este de sub 5%. De exemplu, se poate lucra in timpul unei ploi scurte de vara de aproximativ 10 minute.

6. Este foarte flexibil. Se pot obtine atat exclusiv nisip, cat si doua sorturi (nisip si margaritar) sau amestec pentru umplutura drumurilor (0-16mm, 0-25mm, 0-32mm, etc) unde se cere ca sortul final sa se incadreze intr-un anumit grafic granulometric cerut de beneficiar.

7. Pot fi fixe sau mobile (pe sasiu inmatriculabil: in care sunt incluse buncarul de alimentare, benzile de alimentare, ciurul, concasorul propriu-zis si panourile electrice).

Principalele dezavantaje ale concasoarelor HAJEK:
1. Dimensiunea maxima de alimentare al agregatelor nu trebuie sa depaseasca 40-45mm. In caz contrar uzura va fi marita.
2. Viata consumabilelor va scadea in medie cu 30-40% daca materialul este foarte umed, de exemplu acolo unde se va folosi un ciur cu spalare dupa concasare iar refuzul de ciur va fi recirculat in concasor.
3. Productivitate medie. In functie de tipul concasorului Hajek, de tipul si marimea agregatelor concasare, de umiditate si de sorturile produse, capacitatea difera intre 20 – 80 tone/ora. Producatorul austriac Hajek va poate face o simulare a productivitatii reale in functie de aplicatia dumneavoastra. Aceasta simulare este garantata prin contract.

Aplicatiile principale ale concasoarelor HAJEK din Austria:
1. Aplicatii de balastiera.
2. Aplicatii de cariera de piatra.
3. Aplicatii din industria sticlei.

Pentru consultanta gratuita in vederea alegerii solutiei optime, contactati unicul dealer autorizat HAJEK in Romania:

KANTIS CONSULTING S.R.L.
Bucuresti, Sector 1, Romania
Str. Valea Merilor 45

Tel/Fax:     021 222 40 48
Fax:           031 814 60 66
Mobil:         0742 358 077, 0745 466 129
E-mail:        office@kantis.ro
Website:     www.kantis.roAnul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI