Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Macaraua turn Liebherr 150 EC-B Litronic Flat-Top

Macaraua turn Liebherr 150 EC-B Litronic Flat-Top Liebherr a prezentat la Bauma 2013 noua sa macara turn 150 EC-B cu design modular, care foloseste tehnologia „flat top”. Prevazuta cu o varietate de echipamente optionale, aceasta macara ofera utilizatorilor ei un nivel ridicat de flexibilitate in ceea ce priveste configurarea.

De aceea acest nou model de macara turn poate fi cu usurinta adaptat la necesitatile beneficiarilor si la o gama larga de cerinte impuse de santierul unde trebuie instalata. Fiind o macara versatila aceasta este o investitie rentabila pentru o flota de inchiriere. Modelul 150EC-B este disponibila in doua versiuni: Litronic si FR.tronuic. De asemenea, se poate alege intre doua versiuni a sarcinii maxime de incarcare de 6 tone si respectiv 8 tone. In versiunea Litronic comanda macaralei se face prin intermediul unui automat programabil industrial API, in timp ce in versiunea FR.tronic comanda se face de o maniera conventionala, prin contactori. In timp ce la versiunea Litronic cabina operatorului este in dotarea standard si optional macaraua poate fi prevazuta cu telecomanda radio, cu sau fara retransmiterea informatiilor, la versiunea FR.tronic cabina operatorului este disponibila optional, ca si telecomanda radio. Folosirea controlului macralei de la distanta ofera operatorului o raza de lucru foarte mare si un nivel mai ridicat de flexibilitate pe santier.

Sistemele ce echipeaza macaraua
La versiunea Litronic este disponibil, in plus, un dispozitiv patentat ce permite extensia curbei de sarcina, cat si sistemul LiDAT de transmitere prin internet a datelor de functionare, exploatare si geo-localizare a macaralei, iar forta la palan se poate ajusta. Totodata, pe versiunea Litronic sunt implementate standard, iar la FR.tronic la cerere, module cu functii electronice pentru limitarea momentului de incarcare, a zonei de lucru, contra coliziunii etc.
Pe ambele versiuni deplasarea sarcinii pe cele trei directii de lucru este asigurata de motoare electrice de curent continuu cu convertizor de frecventa si sunt implementate sisteme de siguranta pentru controlul actiunii vantului si amortizarea balansului incarcaturii la rotirea bratului, a reducerii efectului de pendulare a sarcinii la deplasarea orizontala a caruciorului, dar si modul MICROMOVE pentru o mai precisa pozitionare a incarcaturii, de ordinul milimetrilor. Iar pentru o manevrare mai rapida a sarcinii pe cursa de ridicare - coborare mufla cu carlig functioneaza cu doar doua cabluri de otel. O alta caracteristica importanta, comuna celor doua versiuni, este ca legaturile mecanice dintre sectiunile turn HC asamblate, sisteme care sunt fiecare testate individual, sunt realizate in intregime fara joc, iar aceasta precizie exceptionala la asamblare asigura o inaltime libera sub carlig de aproximativ 64 m.

Transportul si montajul
Partea superioara a acestei macarale turn este cu usurinta transportabila in trei camioane rutiere pentru transporturi grele, fiind in intregime compatibila cu transportul containerizat datorita componentelor standardizate ale suprastructurii, de dimensiuni reduse.
Asamblarea macaralei in locatiile dorite este deosebit de simpla, montajul fiind facut conform principiului „Connect & Work” (Conectare si Functionare), bineinteles cu respectarea cerintelor de securitate conform normei EN 14439. Montajul facil si rapid al macaralei se poate face cu macarale mobile mici datorita greutatii reduse a componentelor standardizate si a sistemului „LiConnect”, patentat de Liebherr, de imbinare rapida a diferitelor tronsoane ale bratului si contra-bratului. Usurinta montajului nu este doar de ordin mecanic, ci s-a intervenit si asupra elementelor functionale electronice care au fost concepute intr-o maniera modulara.
Lucrul cu aceasta macara se desfasoara intotdeauna rapid si intr-o deplina siguranta: sistemele de actionare de inalta performanta sunt deosebit de eficiente energetic, comenzile macaralei sunt optimizate pentru asigurarea unei securitati perfecte, iar cabina operatorului este prevazuta cu geamuri duble si, la cerere, poate fi dotata cu instalatie de climatizare.

Macaraua turn 150 EC-B Flat Top are certificare CE, raspunzand in totalitate prescriptiilor tehnice stipulate in directivele europene aplicabile (2006/42/EC – directiva relativa la masini, 2000/14/EC – directiva relativa la emisiile sonore, 2004/108/EC – directiva relativa la compatibilitatea electromagnetica, s.a.)


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI