Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Interviu Garanti Leasing

Interviu Garanti Leasing Garanti Leasing a inregistrat un profit de 1,3 milioane de euro in prima jumatate a anului 2013, in timp ce profitul intregului Grup Garanti a fost de 19,8 milioane de euro. Pentru a afla care au fost actiunile intreprinse de companie ce au stat in spatele rezultatelor pozitive, am discutat cu Okan Yurtsever, Director General Garanti  Leasing.

Masini si Utilaje: Care a fost evolutia vanzarilor de vehicule anul acesta fata de anul trecut?
Okan Yurtsever: Desi se constata o descrestere a vanzarilor de vehicule in piata in 2013, in ceea ce priveste Garanti Leasing, numarul de contracte a avut o usoara crestere pana in prezent.

Masini si Utilaje: Care este situatia reposesiilor in firma dvs. si pe ce segmente sunt ele mai frecvente?
Okan Yurtsever: Reposesiile au loc in sectoare precum auto si echipamentele de constructii, insa de la an la an numarul acestora, per total, este din ce in ce mai mic.

Masini si Utilaje: Ce pondere au avut finantarile de vehicule Second Hand din totalul finantarilor acordate de compania dvs?
Okan Yurtsever: Anul acesta avem o pondere de mai putin de 10% finantari pentru vehicule rulate din totalul finantarilor, in scadere fata de anul trecut, raportandu-ne la aceeasi perioada. Valoarea finantarilor pe segmentul de automobile noi este in crestere fata de anul trecut.

Masini si Utilaje: Ce categorii de produse s-au situat in topul finantarilor acordate de compania dvs. in 2013?
Okan Yurtsever: Leasingul auto, leasingul de echipamente si leasingul imobiliar. Ne preocupam sa dezvoltam solutii de finantare solicitate in piata si sa adaptam produsele existente in functie de nevoile clientilor. De altfel, aceasta face parte din filosofia noastra: sa analizam piata cu atentie si sa fim in locul potrivit, la timpul potrivit pentru clientii nostri.

Masini si Utilaje: Cum se comporta piata de leasing anul acesta fata de 2012? Se potrivesc rezultatele estimate cu cele obtinute?
Okan Yurtsever: Am observat o reducere a dinamicii pietei de leasing in general fata de anul precedent. In prima jumatate a anului 2013, unii furnizori au inregistrat o scadere de aproximativ 16% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare ale pietei de leasing sunt inca sub asteptari. In ceea ce priveste estimarile previzionate de noi pentru anul 2013 avem incredere ca pana la sfarsitul anului vom atinge targetul pe care ni l-am propus.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI