Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 54 / 2013

Noi tendinte pe piata lubrifiantilor destinati echipamentelor pentru constructii

Noi tendinte pe piata lubrifiantilor destinati echipamentelor pentru constructii
Conform Institutului National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii din primele 10 luni ale anului 2013 a inregistrat o scadere usoara comparativ cu perioada similara din anul 2012. Acest trend este cauzat in primul rand de lipsa investitiilor mari in infrastructura, apoi de diminuarea investitiilor straine in Romania si de intarzierea implementarii contractelor din cadrul Programului Operational Sectorial ”Cresterea Competivitatii Economice”.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research, se estimeaza ca piața globala a utilajelor și echipamentelor de constructii va incepe sa creasca, atingand cifra de 192,3 miliarde de dolari pana in 2017. In acest sens, este clar ca si piata lubrifiantilor comerciali off-highway va urma acelasi trend al dezvoltarii.
Conditiile severe de exploatare a utilajelor de constructii continua sa reprezinte o provocare pentru operatorii din intreaga lume. Astfel, cei care au inteles importanta functionarii optime a utilajelor si, totodata, a reducerii consumului de combustibil si ulei, au inceput sa caute solutii eficiente care sa ii ajute in acest demers.

Specificatii tot mai dure privind normele de poluare

Odata cu introducerea normelor de poluare Euro VI, s-a observat o remodelare a business-urilor celor mai mari companii auto: producatorii de motoare de ultima generatie isi concentreaza atentia mai mult asupra eficientei operationale si financiare. De asemenea, colaborarea dintre producatorii auto si cei din industria lubrifiantilor pentru vehicule comerciale off-highway continua pe aceeasi linie a sustenabilitatii si a cresterii eficientei.
Un foarte bun exemplu in acest sens sunt lubrifiantii Mobil Delvac 1, importati direct in Romania de catre Star Lubricants. De peste 80 de ani, lubrifiantii din gama Mobil Delvac sunt recunoscuti de experti in domeniu ca fiind printre putinele uleiuri de motor de inalta performanta, care indeplinesc (si de cele mai multe ori depasesc) in mod constant specificatiile cele mai recente ale industriei utilajelor de constructii.
”Piata de uleiuri la nivel mondial a fost mereu fluctuanta si, tocmai de aceea, de peste 80 de ani am investit in personal care sa lucreze continuu in centrul nostru de cercetare din Paulsboro, New Jersey, SUA, pentru a imbunatati mereu produsele de noua generatie care ofera o inalta performanta in ceea ce priveste durata de viata crescuta a motorului si consumul de carburant”, sustine Ahmet Aras, seful departamentului de Marketing al ExxonMobil Fuels & Lubricants pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu, cu care echipa Star Lubricants lucreaza de peste 20 de ani.

Piata uleiurilor de motor continua sa se reinventeze

Pentru a indeplini standardele de poluare Euro VI, producatorii de echipamente au inclus in motoarele moderne componente sensibile la anumiti aditivi existenti in lubrifiantii conventionali. In acest sens, nevoia de a reinventa formulele lubrifiantilor utilizati in cazul utilajelor de constructii este una dintre prioritatile pentru industria lubrifiantilor destinati segmentului off-highway.

Noi formule sunt dezvoltate si in centrele de cercetare ale ExxonMobil, dovada fiind si Mobil Delvac 1™ LE 5W-30, cea mai noua formula de lubrifiant pentru utilajele de constructii disponibila pe piata romaneasca la distribuitorul autorizat Star Lubricants. Noul produs are un nivel scazut de fosfor si sulf, astfel ca lubrifiantul ofera o protectie remarcabila pentru sistemul de emisie al motoarelor moderne precum cele Euro VI.
”Noua formula avansata destinata motoarelor diesel mari corespunde cerintelor tehnice ale vehiculelor actuale si viitoare motiv pentru care Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 reprezinta deja o optiune atat pentru producatorii de utilaje, cat si pentru utilizatorii acestora. Mai mult, produsul aduce beneficii valoroase din punct de vedere al sustenabilitatii, precum si un potential ridicat de economisire a combustibilului”, afirma Silviu Mototolea, Director general adjunct al Star Lubricants, distribuitor autorizat al produselor ExxonMobil pe piata din Romania.

Cercetatorii inoveaza – testele de teren confirma eficienta noilor produse

Testele realizate in laboratoarele ExxonMobil precum si datele adunate in urma monitorizarii a milioane de ore de functionare au demonstrat eficienta produselor Mobil Delvac 1, motiv pentru care sunt recunoscute ca fiind uleiuri de varf la nivel mondial folosite pentru vehiculele comerciale off-highway. Star Lubricants a realizat si in Romania, pentru clientii sai, o serie de teste care sa demonstreze performanta pe termen lung a utilizarii produselor Mobil Delvac 1.

Un astfel de test a avut ca subiect o companie care foloseste o basculanta articulata Volvo A35D in cadrul unei cariere de exploatare de piatra. Lubrifiantul de motor folosit initial era Mobil Delvac MX 15W-40, produs care se dovedeste a fi eficient pana la 500 ore de lucru. Star Lubricants a recomandat trecerea la o gama superioara de lubrifiant, Mobil Delvac 1™ LE 5W-30, pentru a vedea in ce masura se poate reduce consumul de combustibil corelat cu cresterea intervalului dintre doua schimburi succesive de ulei pentru basculanta.

Ca urmare a schimbarii uleiului de motor si in urma monitorizarii comportamentului echipamentului Volvo A35D pe o perioada de 6 luni s-a constatat obtinerea unei economii de combustibil de 7,5%. ”Pe langa economia obtinuta, clientul s-a putut bucura si de o dublare a intervalului dintre doua schimburi de ulei precum si de reduceri ale costurilor de operare si perioadelor de stationare ale echipamentului pe timpul reviziilor. Toate acestea au rezultat in economii de 4600 euro/an”, sustine Silviu Mototolea, Director general adjunct al Star Lubricants.

Testele fara compromisuri efectuate cu scopul de a demonstra calitatea celor mai noi produse contribuie in continuare la cresterea competivitatii lubrifiantilor oferiti de companiile din industria de profil, lucru benefic pentru toti utilizatorii produselor de acest gen. ”Prin demararea unui Proof of Performance le oferim clientilor sansa de a vedea cu ochii lor rezultate care demonstreaza eficienta celor mai noi produse introduse pe piata uleiurilor de motor. Astfel, dupa monitorizarea periodica a starii uleiului prin analizele „Signum Oil Analysis”, verificarea atenta a calculelor aferente de catre un specialist tehnic de la ExxonMobil Fuels & Lubricants si aprobarea finalizarii dovezii, ne asiguram ca datele reflecta realitatea”, adauga Silviu Mototolea.

Calitatea ramane punctul de focus pentru viitor

Calitatea produselor destinate industriei de constructii nu mai este o optiune de multa vreme, acest lucru fiind vizibil si in cazul lubrifiantilor pentru segmentul de vehicule off-highway. ”Tendinta de crestere a ponderii detinute pe piata de produsele mai performante este vizibila nu numai in privinta normelor de mediu, ci si in ceea ce priveste industria tot mai competitiva din punct de vedere tehnologic si energetic. In acest sens, Star Lubricants continua de peste 20 de ani parteneriatul de incredere cu ExxonMobil pentru a oferi ingredientele necesare imbunatatirii performantelor utilajelor folosite in constructii. In tot acest timp, am reusit sa crestem nivelul de expertiza in ceea ce priveste aplicatiile destinate utilajelor de constructii si sa comercializam o gama de lubrifianti si unsori de performanta Mobil pentru functionarea optima a utilajelor grele”, afirma Silviu Mototolea, Director general adjunct al Star Lubricants.

Companiile a caror activitate se bazeaza pe exploatarea unei flote de echipamente de constructii performante precum si a altor utilaje apartinand segmentului off-highway trebuie sa se asigure ca acestea sunt 100 % fiabile in timpul exploatarii. Astfel, orice companie care se respecta va urmari si in viitor sa foloseasca uleiuri de motor care sa asigure o lubrifiere corespunzatoare, intervale extinse intre verificarile in service si o durata prelungita a vietii motorului. Aceste aspecte sunt o prioritate pentru echipa Star Lubricants, distribuitor autorizat ExxonMobil. Atat timp cat si operatorii utilajelor de constructii vor continua sa fie interesati de aceleasi coordonate, calitatea lubrifiantilor va continua sa creasca constant.

Informatii de contact Star Lubricants:
site: www.starlubricants.ro  
email: office@starlubricants.ro


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI