Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 55 / 2014

Directia dinamica de pe camioanele Volvo

Directia dinamica de pe camioanele Volvo Cunoscut pentru inovatiile multiple aduse in decursul timpului, compania Volvo Trucks a implementat odata cu lansarea noilor sale game de camioane o multitudine de inovatii care au drept scop scaderea consturilor de operare si nu in ultimul rand cresterea sigurantei in exploatare.

Astfel, una din cele mai importante inovatii de pe noul model Volvo FMX este directia dinamica. Conform oficialilor companiei, aceasta reprezinta cea mai mare inovatie in materie de directie dupa servodirectie fiind dezvoltata sa faca fata celor mai grele suprafete fara a mai solicita soferul.

Servoasistarea este progresiva, astfel incat directia dinamica are multe de oferit la viteze mici, atunci cand teoretic, coloana de directie se misca mai greu. Aceast lucru nu face decat sa imbunatateasca manevrabilitatea in spatii restranse, volanul rotindu-se la fel de fiecare data, indiferent de gradul de dificultate a drumului sau de incarcarea camionului. Cu ajutorul directiei dinamice Volvo, forta soferului este inlocuita de un motor electric, fapt care face posibila dirijarea autocamionului cu un deget. Ca sa demonstreze cat de usor se conduce un Volvo FMX echipat cu directia dinamica compania suedeza a lasat un hamster sa ghideze autocamionul pe un deal abrupt dintr-o cariera din Spania.(Puteti citi continuarea in numarul de ianuarie 2014 al revistei Masini si Utilaje pentru Constructii)
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI