Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 58 / 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in vizita oficiala in Polonia

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in vizita oficiala in Polonia Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost intr-o vizita de lucru in Polonia, la Varsovia. Oficialul roman a avut programate intrevederi cu El┐bieta Bie˝kowska, vicepremier si ministrul Dezvoltarii si Infrastructurii in Polonia, si cu alti reprezentanti ai autoritatilor poloneze.

“Experienta Poloniei reprezinta un model de succes, tinand cont atat de rata de absorbtie inregistrata in prezent (de aproximativ 70%), cat si de sistemul extrem de eficient de gestionare a fondurilor europene si de realizare a investitiilor cu impact vizibil in cresterea economica. Principala decizie strategica adoptata de Polonia a fost concentrarea structurilor cu rol in managementul fondurilor UE in cadrul unui numar limitat de institutii coordonatoare, acest sistem asigurand o abordare unitara si eficienta la nivelul tuturor programelor operationale. De asemenea, o parte dintre masurile importante promovate de autoritatile poloneze au fost adoptate si de Romania in cursul anului 2013: supracontractarea la nivel de program operational, mecanismul platilor directe catre beneficiarii publici si privati, utilizarea economiilor in proiecte alternative si solicitarea la rambursare a proiectelor retrospective care indeplinesc criteriile de eligibilitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Discutiile dintre oficialii romani si cei polonezi au vizat modul in care cele doua state atrag fondurilor europene, sistemele de implementare, legislatia in domeniul achizitiilor publice, reglementarile referitoare la  constatarea neregulilor si aplicarii de corectii financiare, respectiv prioritatile pentru perioada de programare 2014-2020.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI