Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 61 / 2014

La finala regionala din Europa Centrala si de Est a fost desemnat castigatorul competitiei The Drivers` Fuel Challenge organizata de Volvo Trucks

La finala regionala din Europa Centrala si de Est a fost desemnat castigatorul competitiei The Drivers` Fuel Challenge organizata de Volvo Trucks Vinerea trecuta a avut loc Finala la nivelul regiunii Europa Centrala si de Est (CEE) a competitiei The Drivers` Fuel Challenge 2014. Aceasta s-a desfasurat pe circuitul Slovakia Ring situat in apropierea orasului Bratislava. In runda finala soferul din Estonia - Aare Muil - si-a demonstrat abilitatile si talentul in condusul economic, fiind desemnat Campion al The Drivers` Fuel Challenge 2014 in cadrul editiei regionale CEE si castigatorul marelui premiu - un autoturism Volvo S60. In curand Aare Muil se va alatura celorlalti doi finalisti Jonas Gudauskas din Lithuania si Misko Dokovic din Serbia, care au ocupat pozitiile 2 si 3, pentru participarea la Finala Globala din Suedia care va avea loc in data de 19 septembrie.

Competitia pe care Volvo Trucks a initiat-o la nivel global in anul 2011 si pe care Volvo Trucks din regiunea CEE o organizeaza anual inca de atunci, a reusit sa atraga anul acesta 3200 de soferi profesionisti in cadrul numeroaselor etape de calificare organizate in cincisprezece tari din centrul si estul Europei.

In perioada 28 - 30 august, cei cincisprezece Campioni ai Condusului Economic din tarile respective s-au intalnit in Slovacia pentru a-si testa abilitatile, concurand in Finala organizata de regiunea CEE. Finala a avut loc in data de 29 august pe circuitul de la Slovakia Ring, in apropiere de Bratislava.

Vineri dimineata, toti cei 15 Finalisti s-au straduit sa gaseasca echilibrul perfect intre viteza, timp si consum, competitia fiind foarte stransa. Doar patru soferi, primii doi cei mai economici de pe fiecare ansamblu camion-semiremorca, s-au calificat in finala decisiva care a avut loc in cursul zilei, acestia provenind din Estonia, Lithuania, Slovenia si Serbia.

In rundele de calificari trebuia parcurs un traseu total de 11 844m, ceea ce reprezinta parcurgerea de doua ori a circuitului de la Slovakia Ring, in cel mai economic mod cu putinta si intr-un timp maxim de 16 minute si 30 de secunde. 

"La finala de la Bratislava am fost reprezentati cu mandrie de Adrian Tintea, un sofer foarte competitiv si experimentat, castigatorul editiei din Romania, o editie ce a atras peste 450 de soferi. A fost o finala regionala foarte stransa in care s-au intrecut soferi cu foarte multa experienta, si in care fiecare strop de motorina a contat in cursa pentru castigarea titlului. Acest eveniment nu a constat doar in intrecerea celor 15 campioni nationali ci, ne-am dorit sa scoatem inca o data in evidenta interesul companiei de a demonstra operatorilor ca pot face reduceri substantiale de combustibil.", a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania.

In cadrul cinei festive de vineri s-au anuntat rezultatele si clasamentul finalistilor - unul dintre acestia fiind declarat Campion pentru regiunea CEE al The Drivers Fuel Challenge 2014.

"Prin calificarea in finala regionala a competitiei The Drivers Fuel Challenge, ati demonstrat nu numai ca detineti abilitati excelente de sofer profesionist de camion, dar si o grija deosebita pentru eficienta condusului din punct de vedere al consumului. Indiferent de locul pe care l-ati ocupat in clasamentul acestei finale, sunteti deja cu totii castigatori si puteti fi mandri de succesul inregistrat de voi pana acum - fiind Campioni Nationali ai Condusului Economic in tarile din care veniti" - a precizat Tom Jorning, Director General al regiunii CEE a Volvo Group Trucks, in adresarea catre cei cincisprezece Finalisti in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor.

Castigatorul competitiei, Aare Muil din Estonia, care a inregistrat un consum de 2,34 l in runda finala de vineri, nu a castigat doar titlul de Campion al The Drivers' Fuel Challenge 2014 in cadrul regiunii CEE, dar si un autoturism nou, un Volvo S60.

"Sunt foarte fericit ca am castigat competitia, a fost un tel pe care mi l-am stabilit in urma cu 2 ani, cand am ajuns pe locul doi in Finala regionala. Bineinteles, mi-am alocat timpul necesar pregatirii pentru aceasta competitie, identificand factorii care influenteaza consumul de carburant. M-am pregatit alaturi de echipa Volvo Trucks din Estonia si am pus accentul in special pe eficienta consumului. Cred ca Volvo Trucks a demonstrat ca exista posibilitatea atingerii unui un nou nivel de economie, si a subliniat importanta colaborarii dintre sofer si camion. Aceasta este singura cale sa obtinem rezultate bune in reducerea consumului " - a spus Aare Muil.

Jonas Gudauskas din Lithuania si Mikso Dokovic din Serbia s-au clasat al doilea, respectiv al treilea.

La scurta vreme dupa acest eveniment organizat in Slovacia, primii trei soferi calificati in Finala regionala din Centrul si Estul Europei vor fi provocati sa participe la Finala Globala care va avea loc in Gothenburg, Suedia, pe 19 septembrie, iar acestia vor avea sansa sa obtina mai mult - cucerirea titlului mondial al acestei competitii.

"Avem un excelent consum de combustibil, deja confirmat iar aproape fiecare camion vandut este livrat cu sistem telematic Dynafleet si cu training pentru sofer. Numarul mare de participanti din Romania a aratat interesul deosebit din partea soferilor de a-si dovedi abilitatile de condus economic dar si din partea operatorilor care acum, avand la dispozitie un camion foarte eficient doresc sa exploateze intregul potential de economisire dispunand de cei mai buni soferi si, astfel sa devina si mai eficienti. Iar noi avem ceea ce este necesar pentru a-si atinge acest obiectiv: un camion inovativ si eficient completat de solutii extinse pentru a imbunatati stilul de conducere, pentru monitorizarea flotei si a soferilor si, foarte important, pentru mentinerea camionului in cea mai buna forma pentru a asigura un transport profitabil." a mai adaugat Sigurd Wandel.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI