Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 63 / 2014

Succes marca Masini & Utilaje - Conferinta nr. 3 - Finantare, Garantare si Asigurare - Clasic versus Inovatie catre 2020!

Succes marca Masini & Utilaje - Conferinta nr. 3 - Finantare, Garantare si Asigurare - Clasic versus Inovatie catre 2020!  In data de 23 octombrie 2014, a avut loc a III-a conferinta organizata de revista Masini si Utilaje pentru Constructii, la Aristocrat Events (Pipera - Bucuresti) cu sprijinul Titan Machinery- unic importator al utilajelor Case in Romania, Garanti Leasing, Industrial Access- liderul de piata in domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la inaltime din Romania, MHS Truck&Bus- unic importator al camioanelor MAN in Romania, Terra Romania- unic importator al utilajelor de constructii JCB in Romania, Gradinariu Import Export- unic importator al utilajelor de imprastiat material antiderapant Epoke Sirius AST, Webasto Romania, Energoutilaj, Ascendum Machinery- unic importator Volvo Construction, Tachonan Service si Foerch. Conferinta face parte din actiunea initiata de publicatie sub denumirea Campania pentru relansarea pietei constructiilor din Romania.

Conferinta cu numarul III organizata de publicatia Masini si Utilaje pentru Constructii a reusit sa treaca de la a fi un mediu de comunicare, la a reprezenta si un forum de discutii intre jucatorii importanti ai pietei: asociatiile de profil, constructori, distribuitorii de utilaje si camioane, consultanti. Intre participanti s-au deschis discutii ample cu privire la situatia pietei si la solutiile pentru a reconstrui un viitor pozitiv.

Conferinta a fost deschisa de Laurentiu Plosceanu - Presedinte ARACO. Acesta a facut o descriere la zi a situatiei pietei constructiilor din Romania, atragand atentia asupra initiativei ARACO de a se adresa candidatilor la Presedintia Romaniei sub forma unei scrisori deschise (aceasta fiind publicata in editia de octombrie 2014 a revistei Masini si Utilaje pentru Constructii).

Adriana Ahciarliu, Secretar General ALB, a prezentat situatia generala a pietei de leasing din Romania, cu plusurile si minusurile acesteia, evidentiind un trend pozitiv pentru anul 2014, care speram ca se va continua si in 2015.
 
Liviu Neagu, Presedinte al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), a vorbit despre situatia actuala a pietei utilajelor pentru constructii din Romania, care a inregistrat o crestere pentru anul 2014. Vom prezenta cifrele exacte din partea ADUC in editia noastra din decembrie 2014, pentru anul in curs.

Elena Condrut, Regional Manager la Garanti Leasing, a tinut o prezentare asupra investitiei, vazuta ca motor al cresterii economice, cat si despre cum sustine Garanti Leasing antreprenorii romani.

Invitatul nostru special a fost Alexandros Ignatiadis, Director General al Octagon Contracting & Engineering, care ne-a prezentat cum se vede situatia actuala a pietei de constructii din Romania prin ochii unuia dintre principalii jucatori in domeniul constructiilor geotehnice si civile pe piata din Romania. Acesta a prezentat in exclusivitate un raport asupra primelor 100 companii de constructii din Romania, redactat in urma unei analize interne - cifrele prezentate suscitand interesul imediat al participantilor la conferinta.

Startul pannel-ului doi de discutii a fost dat de Tiberiu Andrioaiei, Secretarul General al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC). Acesta a sustinut o prezentare generala asupra situatiei societatilor din constructii, cat si solutii de optimizare in domeniu si perspective pentru 2015.

Surpriza conferintei a venit din partea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), reprezentata de Maria Gheorghiu, Sef serviciu baze de date, care a prezentat in premiera baza de date cu preturi de referinta AFIR, in vederea simplificarii accesului la Fondurile Structurale gestionate de AFIR, care are drept scop eliminarea procedurii de achizitie la beneficiarii privati. Toate elementele care se regasesc in baza de date vor putea fi achizitionate in mod direct, fara a mai trece printr-o procedura de achizitii publice, ceea ce reprezinta o noutate absoluta.

Din partea PwC (Price Waterhouse Coopers Romania) a fost prezenta Monica Virza, Senior Manager, care a prezentat caracteristicile sistemului fiscal romanesc si modul in care fiscalitatea influenteaza orice afacere.

Cele mai noi informatii cu privire la Fondurile Europene & Guvernamentale nerambursabile au fost aduse de Radu Onofrei – care a reprezentat companiile de consultanta Romactiv Business Consulting si Ventrust Consulting.

Dragos Cabat, Managing Partner RisCo, a prezentat Riscurile pentru IMM-uri si cum pot acestea sa fie transformate in oportunitati. RisCo a acordat si 3 premii, prin tragere la sorti, participantilor la conferinta.

Focus - mini-expozitie exterioara de utilaje si camioane

In curtea Aristocrat Events, la intrarea in sala de conferinta, au fost expuse 5 utilaje si camioane:
- Buldoexcavator CASE 580ST Tier 4i - Titan Machinery
- Buldoexcavator JCB 4CX ECO Tier 4 – Terra Romania
- Basculanta MAN TGS 35.400 - MHS Truck & Bus
- Utilaj de imprastiat material antiderapant Epoke Sirius AST - Gradinariu Import - Export
- Platforma de lucru la inaltime Ruthmann TB270 montata pe autosasiu Nissan Cabstar 3.5 t  - Industrial AccessFocus - mini-expozitie interioara de produse/servicii

In interior s-a desfasurat pe toata perioada conferintei si o expozitie cu standuri de prezentare a produselor/serviciilor din partea sponsorilor. Participantii la conferinta au avut ocazia sa testeze produse si sa afle mai multe informatii despre serviciile oferite de Garanti Leasing, Titan Machinery, Industrial Access, MHS Truck&Bus, Gradinariu Import Export, Energoutilaj, Tachonan Service, Webasto Romania, Ascendum Machinery, Terra Romania, Foerch.

Out of the box: Expozitie canvas marca M&U

Expozitia de fotografii canvas a redactiei Masini si Utilaje pentru Constructii a cuprins cele mai dinamice coperte realizate de noi pana in prezent. Deoarece coperta revistei este prima carte de vizita a noastra oriunde mergem, procesul de realizare a fiecareia dintre acestea este unul complex, aducand in mediul utilajelor pentru constructii elemente de creatie si ingeniozitate, pentru realizarea si mentinerea unei imagini generale constante de verticalitate, continuitate si constructivitate a publicatiei noastre. O parte din fotografiile folosite pentru crearea copertelor M&U sunt realizate in-house - fiecare dintre aceste fotografii spune povestea materialului care a fost generat ulterior si prezentant in paginile revistei noastre.La eveniment au participat companii de constructii importante precum Carpatcement Holding, Octagon Contracting & Engineering, Confort, Maxi Design, Geiger Transilvania, Carpatbeton, Hidroservice Solutions (Acvatot), TCS Construct, Energoutilaj, Xannat Mineral si multi altii.

Prin intermediul Conferintelor Masini si Utilaje pentru Constructii, dorim sa oferim solutii la o problema generala existenta pe piata constructiilor din prezent, cu scopul de a optimiza si eficientiza procesul de achizitie/vanzare de utilaje pentru constructii, cu ajutorul unor solutii inteligente.

Multumim pentru sprijinul acordat, sponsorilor nostri: Titan Machinery, Garanti Leasing, Industrial Access, MHS Truck&Bus, Gradinariu Import Export, Webasto Romania, Energoutilaj, Ascendum Machinery, Tachonan Service, Terra Romania si Foerch.

Puteti vizualiza o prima selectie de fotografii la urmatorul link:
https://www.facebook.com/revistamasinisiutilaje/posts/806585512732008

Evenimentul a avut acoperire media TV in cadrul emisiunii Metropolis de la The Money Channel din data de 31.10.2014. Inregistrarea emisiunii este disponibila la urmatorul link: http://www.masinisiutilaje.ro/media.html

Filmul conferintei ,, Finantare, Garantare si Asigurare - clasic versus inovatie, catre 2020!" il puteti urmari la link-ul urmator: https://www.youtube.com/watch?v=mO78qfYzPTA

Va asteptam alaturi de noi la toate evenimentele organizate in viitor!

Echipa Masini & Utilaje
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI