Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 7 / 2009

PREZENTARE DE PIAȚĂ- SCHELE ȘI COFRAJE

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a ajuns la un acord cu Bechtel

Negocierile dintre reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale și Bechtel International Inc. se îndreaptă către o finalitate, spre sfârșitul lunii februarie a acestui an fiind încheiat un acord cu privire la derularea lucrărilor în acest an la Autostrada Transilvania, Brașov – Borș.

Documentul care a fost semnat în 25 februarie prevede acordul părților privind renunțarea la perceperea, de către compania Bechtel, a avansului aferent anului 2009. De asemenea au crescut termenele de plată a facturilor de la 25 zile de la emitere la 35 zile. În plus acordul menționează că plățile se vor face în proporție de 50% în lei, în România, reducându-se astfel expunerea CNADNR la riscul valutar.

Părțile au mai convenit atât asupra unor termene privind punerea la dispoziție a terenului necesar, precum și asupra termenelor de execuție, astfel încât până la sfârșitul anului 2009 să fie finalizați 42 kilometri, din cei 54 ai tronsonului 2B de autostradă, între Turda și Gilău. Din cauza problemelor de mediu și a solului contaminat cu hexaclorciclohexan, diferența de 12 km va putea fi atacată după obținerea avizelor necesare și a decontaminării solului.

Totodată, vor continua lucrările și pe tronsonul de autostradă 3C, la Suplacul de Barcău, unde va fi construit unul dintre cele mai mari viaducte din regiune având o lungime de aproximativ 1,8 km.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI