Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 7 / 2009

CEMEX BETON - cât mai sus

CEMEX BETON - cât mai sus Pentru Powertek Trailers, membră a grupului de firme Powertek și importator oficial pentru România al producătorului italian de pompe de beton SERMAC, luna februarie a însemnat consolidarea parteneriatului cu CEMEX Beton și totodată livrarea celei mai înalte pompe de beton din România, cu o înălțime de lucru de 53 m.

Colaborarea între Powertek Trailers și producătorul CEMEX Beton este una de durată, acesta operând deja cu patru pompe de 36 m, una de 50 m și o alta de 52 metri înălțime activă, toate purtând însemnele și marca producătorului italian SERMAC. A doua autopompă livrată cu aceiași ocazie are o înălțime de lucru de 50 m.

Managementul format din oameni cu multă experiență în acest domeniu, dar și strategia de lucru foarte bine pusă la punct sunt punctele forte ale acestei companii nou apărute în peisajul autohton al producătorilor de beton. Deși activează de numai un an și jumătate pe o piață, unde companii de primă mărime în Europa, precum Lafarge, Carpatcement Holding și Holcim dețin controlul, CEMEX Beton a reușit să se impună, astfel că deservește șantiere importante din București și zonele limitrofe. Într-un timp foarte scurt compania a reușit să concureze de la egal al egal cu numele „grele“ de pe această piață și datorită flotei importante de utilaje și camioane, care numără 40 de malaxoare, 11 pompe, 3 stații de betoane în regim propriu și 6 exploatate în colaborare.

Cele două pompe cumpărate de către CEMEX sunt echipate cu ultimele tehnologii în domeniu. Acestea beneficiază de anumite particularități constructive cum ar fi articulațiile, extrem de ușoare, adaptate foarte bine la greutatea pe care trebuie s-o susțină. De asemenea grupul de pompare este foarte bine dimensionat și construit, astfel încât, chiar la pompa de 53 m, vibrațiile care se înregistrează în gura de pompare sunt reduse. Ambele modele sunt echipate cu sistem de ungere centralizată, rezultând astfel o reducere semnificativă a numărului de operațiuni de întreținere, în acest fel gradul de uzură al acestor pompe fiind mult mai redus decât în cazul celor ce folosesc sisteme tradiționale. Un alt avantaj este și faptul că șasiul acestor două pompe Sirio este autoportant, prin urmare eforturile de torsiune suplimentare ce pot apare în momentul turnării betonului nu afectează șasiul camionului. Ambele modele sunt dotate cu grupuri de pompare din seria S8, cu o capacitate de până la 185 mc/h la o presiune de 76 de bari.

Și pentru ca randamentul noilor utilaje să fie la cote maxime, operatorii acestora vor participa în scurt timp la un trening de pregătire organizat de producătorul SERMAC în Italia.

O investiție nouă în echipamente înseamnă comenzi mai multe și, poate, mai mari. CEMEX are ambiții mari în acest sens. În curând intenționează achiziționarea unei pompe mai mari de 53 de m, pentru a putea face față comenzilor din arealul în care activează: București, Buzău, Pitești și chiar Brașov.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
PARTENERI