Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 115

Scania Euro 6 primeste unda verde pentru utilizarea HVO

09.10.2015
Scania Euro 6 primeste unda verde pentru utilizarea HVO
Scania a primit certificare pentru utilizarea de HVO (ulei vegetal hidrogenat) pentru a alimenta gama de motoare Euro 6 doar daca combustibilul respectata specificatiile tehnice TS15940. Vehiculele care utilizeaza HVO - prezinta aceleasi proprietati ca un combustibil fosil - pot atinge, in conditii optime, o reducere de pana la 90% a emisiilor de CO2. Combustibilul nu afecteaza caracteristicile autovehiculului sau cerintele de intretinere.

 Orjan Aslund, sef al Product Affairs la Scania afirma: "Am decis sa includem utilizarea HVO biodiesel pe vehiculele noastre diesel. Este un combustibil alternativ si are putine dezavantaje in comparatie cu motorina, in timp ce ofera o reducere mare a emisiilor de CO2".

La inceputul anului, Scania a aprobat utilizarea HVO pentru toate tipurile de vehicule Euro 5 si pentru toate tipurile de operatiuni. De asemenea, in colaborare cu clientii, Scania a efectuat teste de teren in Suedia pe 100 de camioane cu motorizare Euro 6.

"Datorita certificarii si a deciziei noatre de folosire a combustibilului toti transportatorii Scania cu motoare Euro 6 pot utiliza acum HVO, inclusiv la autobuze", spune Aslund. "Stiu ca interesul este foarte mare. Provocarea pentru majoritatea operatorilor va fi accesul la HVO deoarece productia si distributia acestuia este inca limitata".

HVO este un biocombustibil despre care s-a tot discutat in ultimii ani si o parte din producatorii de top l-au inclus in gama lor. Combustibilul este realizat din materiale regenerabile precum uleiuri vegetale si animale. Hidrogenul este folosit pentru a crea lanturi de hidrocarburi ce prezinta aceleasi proprietati ca un combustibil fosil (motorina). HVO poate fi distribuit si utilizat la fel ca si dieselul standard, inclusiv proprietatile sale termice si de depozitare.

Certificarea HVO completeaza gama Scania de motoare Euro 6 si putere pentru combustibili alternativi. Scania ofera cinci tipuri de motoare Euro 6 pentru utilizarea FAME biodiesel, precum si doua motoare cu gaz. In plus, Scania a anuntat ca in scurt timp bioethanol si hibridele vor fi introduse pe piata.

"Scania continua sa preia conducerea prin produsele si serviciile pe care le ofera pentru un transport sustenabil", spune Aslund. "In viziunea Scania, sunt necesare o serie de solutii alternative si combustibili regenerabili. Pentru a face fata schimbarile climatice globale, este necesar sa exploram mai multe cai de a realiza vehicule mai eficiente care sa utilizeaza combustibili regenerabili pentru un transportul inteligent."
Anul XIII, nr. 153, nov 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI