Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 116

MICHELIN TIRE CARE: tehnologia digitala in sprijinul industriei transporturilor

05.11.2015
MICHELIN TIRE CARE: tehnologia digitala in sprijinul industriei transporturilor
Grupul Michelin lanseaza MICHELIN TIRE CARE, prima suita de solutii digitale conectate pentru transportatori. Tehnologia digitala va simplifica activitatea transportatorilor si, in special, operatiunile de intretinere, si va contribui la cresterea sigurantei si la reducerea costurilor de exploatare.

MICHELIN TIRE CARE presupune colectarea si recuperarea, in mod automat, rapid si eficient, a tuturor informatiilor referitoare la anvelopele unei flote de vehicule. Aceasta solutie va avea un impact imediat asupra activitatii transportatorilor si a rezultatelor acestora. Informatiile vor fi accesibile utilizatorilor prin smartphone, PC sau PDA (Personal Digital Assistant).

In Europa, Michelin va oferi trei solutii adaptate nevoilor transportatorilor. Acestea sunt: TireLog, un jurnal digital, simplu si practic; iCheck, pentru diagnoza predictiva; si iManage, care combina intretinerea si trasabilitatea pentru fiecare anvelopa, deoarece fiecare anvelopa este conectata.

Una dintre caracteristicile majore ale Grupului Michelin o constituie centrarea asupra serviciilor legate de mobilitate. Michelin isi consolideaza rolul de partener de afaceri oferind transportatorilor solutii eficiente care sa le usureze viata si sa le imbunatateasca eficienta operationala. Intretinere optimizata, monitorizare imbunatatita, trasabilitate si coordonare optime: cu solutiile digitale MICHELIN TIRE CARE, gestionarea detaliata a anvelopelor de camion permite utilizarea eficienta a acestora.

"Gratie inovatiilor digitale Michelin, o noua era se deschide, o era in care logica intretinerii preventive inlocuieste intretinerea curativa care domina in prezent" a declarat Serge Lafon, Executive Vice President Truck Product Line worldwide.


SCURTA PREZENTARE

Cele trei solutii digitale MICHELIN TIRE CARE sunt concepute pentru nevoile transportatorilor.

Pentru flotele mici care isi externalizeaza operatiunile de intretinere, solutia TireLogTM reprezinta un jurnal simplu si practic de intretinere.

Pentru flote cu peste 100 de vehicule, care detin un atelier de intretinere, Michelin propune:
iCheck - un instrument de diagnoza predictiva pentru anvelope
iManage - gestionarea conectata a tuturor cheltuielilor legate de anvelope

Cat costa si care sunt avantajele? Aplicatia TireLog este gratuita. Pentru celelalte solutii, un abonament complet costa intre 1 euro si 9 euro per camion, lunar, ceea ce inseamna un profit de patru ori mai mare.

Avantajele pot fi cuantificate astfel: consum redus de carburant, randament kilometric sporit si siguranta crescuta.


TireLogTM
Jurnal digital simplu si practic pentru anvelopeTireLogTM este o aplicatie gratuita pentru smartphone (disponibila pentru Apple si Android). Aceasta permite transportatorilor, in special celor cu mai putin de 20 de vehicule, sa isi urmareasca anvelopele simplu si eficient.
Companiile cu mai putin de 20 de vehicule reprezinta 50% din totalul companiilor de transport din Europa. In prezent, monitorizarea anvelopelor se face manual. Colectarea informatiilor nu se face automat, nu este foarte sigura si nici rapida. TireLogTM permite transportatorilor sa acceseze regulat si rapid informatiile despre anvelope.
Acest jurnal permite transportatorilor sa ia decizii rapide si sigure pentru flotele lor, chiar daca acestea sunt de mici dimensiuni.

TireLogTM ofera trei avantaje importante:
-Economie de timp.
-Optimizare a planificarii intretinerii: recanelare, resapare, schimbare anvelope.
-Decizii luate cu mai multa usurinta, prin vizualizarea comparativa a performantelor diferitelor tipuri de anvelope

Aplicatia TireLogTM poate fi descarcata in 11 limbi de pe Google Play si AppStore.


iCheck
Diagnoza predictiva si optimizata a anvelopelor.


iCheck permite o verificare mai detaliata a starii flotei, reducerea timpului de verificare si coordonarea operatiunilor executate in atelier.

Astfel, pot fi monitorizate presiunile anvelopelor, adancimile de profil si starea generala a anvelopelor. Aceasta solutie precisa, simpla, rapida si fiabila conceputa pentru monitorizarea starii anvelopelor permite coordonarea optima a operatiunilor care urmeaza sa fie executate.

iCheck asigura accesul la informatiile necesare la momentul potrivit. Astfel, riscul imobilizarilor datorate problemelor la anvelope este redus, recanelarea este executata la timp si fiecare milimetru din banda de rulare este exploatat fara pierderi. Se reduce astfel costul per kilometru, iar profitabilitatea companiei creste.

Pentru a beneficia de avantajele iCheck, transportatorii trebuie sa se aboneze inregistrandu-se pe portalul MyAccount de pe site-ul trucks.michelin.eu.
In acest fel, vor putea accesa o unitate de testare care include un instrument conceput pentru realizarea verificarilor si obtinerea de rapoarte si alerte privind anvelopele.

iManage
Gestionare conectata a costurilor anvelopelor


Solutia iManage a MICHELIN TIRE CARE permite urmarirea fiecarei anvelope in parte, pe toata durata de viata a acesteia, in cadrul unei flote care dispune de propriul atelier de intretinere. Anvelopele pot fi urmarite prin intermediul unui cip RFID (Radio-Frequency Identification).

iManage permite colectarea si recuperarea tuturor datelor privind anvelopele dintr-o flota de vehicule, in mod automat, simplu, rapid si precis, pe toata durata de viata a acestora, de la rezervare si pana la eliminare, prin urmarirea fiecarei operatiuni de intretinere.

Portalul MyAccount de pe site-ul trucks.michelin.eu centralizeaza toate datele si permite transportatorilor sa aiba acces la analize si raporte privind anvelopele flotelor lor, facilitand astfel luarea deciziilor. Implicit, pot fi colectate informatii organizate despre presiunile corecte, despre nivelul de uzura, despre starea generala a anvelopelor si disponibilitatea stocului. Toate aceste informatii permit anticiparea si planificarea operatiunilor de intretinere, precum recanelare, resapare si rotatie anvelope.

Inovatiile digitale de la Michelin permit transportatorilor sa isi desfasoare activitatea conform unei planificari logice a operatiunilor de intretinere, care asigura beneficii nu doar din punct de vedere al sigurantei, ci si al optimizarii consumului de carburant si al randamentului kilometric.

Solutia iManage este inclusa in suita MICHELIN TIRE CARE, care permite realizarea de economii pentru bunurile necorporale. Siguranta transportului, de exemplu, nu are pret, dar poate deveni cat se poate de concreta atunci cand operatiunile nu merg foarte bine. In conditiile in care calitatea unui transportator se masoara in functie de capacitatea acestuia de a livra la timp si sigur, solutiile digitale MICHELIN TIRE CARE reprezinta un aliat de incredere.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI