Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 116

UniCredit Bank si UniCredit Leasing sustin domeniul agricol prin finantari adresate sectoarelor IMM si corporate

29.10.2015
UniCredit Bank si UniCredit Leasing sustin domeniul agricol prin finantari adresate sectoarelor IMM si corporate
UniCredit Bank si UniCredit Leasing sustin sectorul agricol, pe fondul dezvoltarii rurale din Romania si al cererii crescute de finantare pentru diverse produse si servicii din domeniu.

Atat UniCredit Bank, cat si UniCredit Leasing inregistreaza cresteri ale volumelor de finantare acordate companiilor cu activitate in domeniul agricol. Astfel, banca a obtinut in 2014 o crestere de 27% fata de anul precedent, in timp ce institutia de leasing estimeaza pentru 2015 un volum de finantari acordate acestui sector cu peste 20% mai mare fata de anul trecut.

In 2014, valoarea medie a creditului acordat de catre banca in agricultura a fost de 5,4 milioane de lei pentru segmentul corporate si 353.000 de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii. In ceea ce priveste UniCredit Leasing, valoarea medie a finantarilor acordate anul trecut a fost de peste 175.000 de lei.

Strategic, UniCredit Bank si UniCredit Leasing urmaresc continuarea cresterii ritmului de finantare in domeniul agricol si in perioada urmatoare. In acest sens, UniCredit participa la evenimente si targuri dedicate sectorului, unul dintre acestea fiind INDAGRA, cel mai mare si important eveniment agricol din Romania, care se desfasoara in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la Romexpo in Bucuresti. Finantarile UniCredit vizeaza achizitia de utilaje si echipamente agricole, de terenuri agricole, proiectele derulate cu fonduri europene, culturile agricole si stocurile, precum si serviciile de leasing operational.

Grupul UniCredit ofera clientilor diverse structuri de finanţare personalizate in functie de nevoile fiecăruia. Una dintre acestea este finantarea cheltuielilor curente prin intermediul unei linii de credit (pentru cheltuielile generate de culturile agricole, de creşterea animalelor, furnizori utilizati, salarii etc.). O alta solutie este finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, pe baza adeverintelor eliberate de APIA.  Finantarea cheltuielilor cu infiintarea si intretinerea culturilor agricole, la randul ei, asigura finantarea cheltuielilor pentru: seminte, insecticide, pesticide, salarii, costul culesului si transportului, costul depozitarii.

UniCredit mai ofera si finantarea stocurilor pentru furaje, materie prima pentru procesare sau activitati de comert, precum si finantarea achizitiei de terenuri agricole prin credite pe termen mediu/lung.

In plus, banca va continua sa sustina, ca si pana acum, proiectele din fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala, program care a beneficiat de o pondere de circa 35% din totalul finantarilor pentru proiectele din fonduri europene aferente perioadei 2009 - 2015.

Finantarea achizitiei de utilaje, echipamente agricole sau linii de productie prin leasing sau credit si finantarea achizitiei sau constructiei/modernizarii spatiilor de productie, depozitare, silozuri, sere, solarii, investitii in cadrul fermelor de animale etc. se adauga solutiilor UniCredit. Serviciile de Leasing Operational si de consultanta in asigurari intregesc oferta adresata companiilor din agricultura.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI