Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 117

UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant si de servicii, lanseaza operatiuni directe in Romania

07.12.2015
UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant si de servicii, lanseaza operatiuni directe in Romania
Grupul german UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG), unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de carburant si de servicii din Europa, anunta demararea operatiunilor pe piata din Romania. Compania va deschide o sucursala in Bucuresti, cu o echipa dedicata.
 
Infiintata in 1963 in Kleinostheim/Main, Germania,  UTA furnizeaza carduri full-service pentru transportatorii de marfuri si pasageri. Cardurile UTA asigura decontarea fara numerar pentru alimentarea cu carburant si pentru servicii diverse in peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate in 40 de tari europene, precum si decontarea taxelor de drum, servicii de reparatii auto, asistenta de urgenta si tractare si multe alte servicii pentru vehicule comerciale.
In plus, UTA asigura servicii esentiale cum ar fi rambursarea de TVA si accize   la motorina, prin care companiile de transport isi optimizeaza fluxul de numerar.

UTA serveste in prezent peste 81.000 de companii client si a emis mai mult de 1 milion de carduri si alte sisteme de decontare, pentru care asigura o retea de acceptare foarte larga, cu  statii de alimentare  echipate corespunzator pentru camioane, in toata Europa.

UTA are aproximativ 400 de angajati si proceseaza lunar peste 3 milioane de tranzactii cu cardurile. Cu o cifra de afaceri anuala de 3 miliarde de Euro in 2014, compania este detinuta in proportie de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred si 15% de Daimler AG.

Cardurile si serviciile UTA sund adresate atat operatorilor de flote de mari dimensiuni, cat si celor cu flote de dimensiuni medii sau mici, pentru care cardurile asigura autonomie deplina in realimentarea cu carburanti si servicii auto pe intreg teritoriul european, eliminand dependenta de un singur brand de statii de benzina.

Companiile de transport pot obtine prin intermediul cardurilor si serviciilor  UTA economii importante in costurile cu realimentarea cu carburanti.  La fel de important, cardurile UTA aduc termene de plata mult imbunatatite pentru transportatori - printr-o singura factura bilunara pentru toate cheltuielile legate de vehicule, ce poate fi achitata in Lei sau Euro.
Mai mult, UTA Drive&Save, solutia de management al flotelor auto, le asigura transportatorilor control maxim asupra costurilor, cu raportari detaliate de cheltuieli, analize de consum si sisteme de alerta timpurie ca instrumente de control.

"Romania este o piata cu mare potential, exista un numar mare de companii care efectueaza transporturi de marfuri si pasageri, atat local, cat si international. Transportatorii romani au o reputatie foarte solida si sunt competitivi pe piata europeana a transporturilor. Cum UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant si de servicii pentru transportatori, am urmarit cu interes dezvoltarea pietei din Romania in ultimii ani. In urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achizitionat un pachet de 34%  din actiunile UTA in 2014, am castigat o pozitie unica in Romania si am decis sa ne bazam pe experienta Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piata locala, si sa demaram operatiuni directe in Romania. Avem ambitii mari in Romania si vom dedica toate resursele necesare pentru a le indeplini ", a declarat dl. Volker Huber, CEO al grupului UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG), in conferinta de presa care a anuntat lansarea operatiunilor companiei in Romania.

Cardurile UTA au o retea larga de acceptare inclusiv in Romania, pe langa alte 39 de tari europene. Printre cele peste  430 de locatii afiliate in Romania se numara OMV, MOL, Lukoil si Gazprom, precum si multe statii de benzina independente.

"Bazandu-ne pe cei peste 50 de ani de experienta si soliditate internationala a grupului UTA, combinate cu leadership-ul in servicii B2B al Edenred in Romania, consideram ca UTA poate aduce servicii si beneficii superioare pentru transportatorii romani. Cardurile UTA asigura autonomie deplina pe intreg teritoriul european, eliminand dependenta de un singur brand, pentru toate tipurile de transportatori comerciali: flote de dimensiuni medii si mici, precum si flote de mari dimensiuni. In Romania exista aproximativ 30.000 de companii care presteaza transporturi de marfuri si pasageri, iar obiectivul nostru este sa devenim unul dintre furnizorii lor preferati in urmatorii 3 ani", a declarat Vianney du Parc, Director General al Edenred Romania.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI