Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

Aebi VT450 cu echipamente Schmidt, solutia universala pentru serviciile publice

06.01.2016
Aebi VT450 cu echipamente Schmidt, solutia universala pentru serviciile publice
La inceputul lunii octombrie, departamentul pentru intretinerea strazilor si a spatiului verde din cadrul municipalitatii Montreux, localitate situata pe malul lacului Geneva, a salutat sosirea unui nou "coleg", cu autoritate de factotum. Noul coleg bun la toate, un pic mai special, avand o masa totala autorizata de 8,5 tone si dispunand de o putere de 109 CP, se poate deplasa pe orice teren gratie tractiunii integrale si se numeste Aebi VT450 Vario - transportor polivalent.

Acest autovehicul special, bine cunoscut pentru performantele ridicate si multifunctionalitate, este deja al doilea de acest fel achizitionat de primaria din Montreux.


MOBILITATE, MANIABILITATE SI DESIGN COMPACT

Convins, dar nu numai, de conceptul tehnic axat spre viitor al modelului Aebi VT450 Vario, Jean- Philippe Leuman, Director al Departamentului pentru intretinerea strazilor si a spatiului verde, a remarcat in plus mobilitatea, maniabilitatea si design-ul compact ale acestui transportor, dar si functionalitatile practice, care ii asigura usurinta de adaptare intr-un timp scurt la diferite activitati si care se rezuma la mottoul: "O idee, mai mult solutii." Aebi VT450 Vario a fost achizitionat pentru a fi utilizat pentru efectuarea de lucrari hibernale, dar si pentru transportul de piatra ori pamant excavat sau de materie vegetala taiata, vara. Circa 75 de angajati lucreaza in acest departament, acoperind suprafata de 35 km2 a localitatii, pentru a oferii celor peste 25.000 de locuitori o infrastructura curata si sigura.

Montreux, supranumit si "Riviera Elvetiei" datorita reputatiei sale turistice de lux, tine la imaginea sa de oras curat! Deoarece acest oras gazduieste frecvent si evenimente culturale de amploare, Jean-Philippe Leuman si echipa sa au mari responsabilitati, care necesita vigilenta permanenta si o capacitate rapida de reactie si fara cusur la resursele tehnice ale departamentului. Desfasurata pe o diferenta de nivel de 1.000 m de la nivelul lacului Geneva, reteaua de drumuri de acces a orasului are nevoie de un serviciu de intretinere care sa functioneze ca un ceasornic, chiar si pentru cele mai inguste alei pietonale, situate la 1.400 m deasupra nivelului marii.


SIMPLITATE, PROFESIONALISM SI ADAPTABILITATE LA CERINTE

"Pentru noi, este important sa nu oferim clientilor nostri doar un vehicul de inalta performanta, ci, mai degraba, sa le furnizam o solutie globala pentru solutionarea necesitatilor si cerintelor lor. Solutia propusa de noi nu acopera doar vehiculul, ci si echipamentele de lucru ce se pot atasa la vehicul, pentru a fi folosite singure sau in combinatie, ca de exemplu echipamentele de serviciu de iarna", explica Roland Binggeli, Director Vanzari al Aebi & Schmidt Co. pentru Elvetia de Vest.

Unul dintre echipamentele livrate primariei din Montreux, o data cu vehiculul Aebi VT450 Vario, este plugul de zapada monocorp, Schmidt MPC S26, cu panouri ranforsate, unghi de atac al lamei de 450 la nivelul benzii de uzura si sistem automat de depasire a obstacolelor, format din doua panouri inferioare ce pot absorbi orice soc in deplina securitate, fara ca plugul sa sufere vreo deteriorare. Plugul poate fi inclinat la stanga sau la dreapta, cu un unghi de pana la 3500, miscarea fiind continua. Atunci cand se lucreaza cu plugul inclinat la maxim, latimea culoarului dezapezit este de 2,14 m, capacitatea de indepartare a zapezii este maxima, plugul dovedindu-se ideal pentru vehiculele cu ecartament mic, dar mai ales pentru stradutele inguste si in panta din localitate.


SOLUTIA IDEALA PENTRU IARNA

In plus, pentru iernile grele, cu ninsori abundente, pentru indepartarea cantitatilor mari de zapada, chiar si inghetata, a troienelor ori a peretilor de zapada ramasi la marginea drumurilor dupa trecerea plugului de zapada, a fost furnizata in cadrul contractului si o turbo-freza de zapada, Schmidt FS 75-220.

De asemenea, in lupta contra ghetii si poleiului, in mai putin de 2 minute, gratie sistemului de ridicare multi-lift cu care este prevazut transportorul, vehiculului i se poate adapta un distribuitor de material antiderapant Schmidt Stratos, amplasat pe un cadru special. Distribuitorul este executat din otel inoxidabil, protejat suplimentar anticoroziv cu un strat de vopsea pulbere aplicata in camp electrostatic, pentru o durata mai lunga de viata.

Distribuitorul poate lucra cu material antiderapant solid, semi-lichid si lichid. Operarea distribuitorului se face foarte usor, din cabina vehiculului, prin intermediul unitatii de control Schmidt CL Confort, formata din doua module ce comunica wirelles, unul pe distribuitor, altul in cabina. Acest sistem pemite operatorului reglarea instantanee a densitatii si a razei de imprastiere a materialului antiderapant.


CONCEPT HOLISTIC SI TEHNOLOGIE AXATE SPRE VIITOR – PERFECT ADAPTABIL PENTRU VARA

Intr-un timp foarte scurt, transportorul polivalent Aebi VT450 Vario, gratie sistemului multi-lift cu carlig, poate fi lesne transformat dintr-un vehicul de serviciu hibernal, cu sararita, intr-un vehicul de transport cu bena basculabila, pentru pietris sau cu bena din aluminiu, cu pereti rabatabili inalti, pentru produse vegetale. Pentru mai multa siguranta la locul de munca si pentru o productivitate sporita, este disponibil o camera video cu sistem de fixare magnetic, care se poate pozitiona pe echipamentele de lucru si transmite imaginea direct pe monitorul din cabina.

In perioada hibernala, cu Aebi VT450 Vario se lucreaza in 3 schimburi. Motorul turbodiesel Euro VI este mai prietenos cu mediul, mai economic, dar, de asemenea, mai puternic (80 kW) si cu un cuplu motor mai mare (420 Nm). Tractiunea hidrostatica progresiva cu repartizarea continua a fluxului de putere, asigura, in combinatie cu transmisia mecanica,
o mare forta de tractiune, schimbarea sensului de deplasare printr-o simpla inversare a circulatiei fluidului hidraulic din instalatie, variatia continua a vitezei de deplasare, fara intreruperi pentru schimbarea treptei de viteza, precum si alegerea modului de lucru, chiar si cu viteze de pana la 7 km/h, functie de conditiile din teren. Calitatea de a se deplasa pe orice teren, indiferent de declivitate sau aderenta, este asigurata de tractiunea integrala permanenta, cu diferentialul longitudinal si diferentialele axei fata si spate blocabile. Totodata, pentru confortul si siguranta operatorului, vehiculul este echipat cu suspensie hidropneumatica cu roti independente, cu control si reglaj al garzii la sol.


CONCEPT NOU DE COMANDA SI CONTROL

Noul concept de comanda si control grupeaza intr-o singura maneta ergonomica multifunctionala, comanda tractiunii si mai multe functiuni importante in exploatarea vehiculului. Cu deosebire in acest anotimp, acest vehicul se dovedeste a "gandi" pentru operator si ai "economisi" timpul. De exemplu, atunci cand operatorul trage spre spate joystickul de comanda, schimband sensul de deplasare de la inainte la spre inapoi, lama plugului sau freza de zapada se ridica automat, iar sararita inceteaza sa mai distribuie material, toate aceste miscari automate ale echipamentelor de lucru asigurand un castig permanent de timp si o eficienta sporita a lucrului. Ii uram drum bun noului coleg bun la toate, Aebi VT450 Vario si numai evenimente placute alaturi de noii sai colegi din Montreux, oriunde se vor deplasa si indiferent daca este iarna sau vara.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI