Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

Bosch prezinta sistemul video AVIOTEC de detectie a incendiilor

14.01.2016
Bosch prezinta sistemul video AVIOTEC de detectie a incendiilor
Bosch Security Systems prezinta AVIOTEC, o noua solutie pentru detectia sigura si timpurie a incendiilor in medii dificile. Pornind de la tehnologia consacrata a camerelor video Bosch si de la Analiza Video Inteligenta Bosch (IVA), sistemul de detectie video a incendiilor poate completa tehnologiile de detectie a incendiilor de ultima generatie, permitand detectia timpurie a fumului si a flacarilor in medii in care aceste tehnologii nu pot oferi timpi de reactie satisfacatori, cum ar fi cladiri cu tavane inalte sau zone umede si cu mult praf. De asemenea, AVIOTEC poate fi utilizat in medii in care nu exista alte solutii, de exemplu, fabrici de cherestea sau fabrici de hartie, hangare sau zone foarte intinse ce necesita monitorizare.


Detectia incendiului la sursa

Folosind algoritmi inteligenti pentru camerele de supraveghere video, AVIOTEC poate detecta fumul si flacarile de indata ce acestea intra in raza de actiune a camerei, in loc sa astepte ca fumul sa ajunga la detectorii de fum de ultima generatie. Prin detectia incendiilor la sursa, si nu la nivelul tavanului, camerele video pot declansa alarma in doar cateva secunde, in timp ce detectoarele de fum fixe sesizeaza o situatie de alarma in cateva minute. Sistemul AVIOTEC se bazeaza pe algoritmi inteligenti pentru a distinge intre incendiile reale si interferente, cum ar fi reflexii, miscari sau lumini de fundal. Acest lucru garanteaza o detectie foarte sigura, aproape fara nicio alarma falsa. Sistemul AVIOTEC asigura o detectie sigura dovedita in toate testele efectuate in caz de incendiu (de la testul in caz de incendiu nr.1 pana la testul in caz de incendiu nr. 8), conform cerintelor standardului EN54.

Sistemul video AVIOTEC de detectie a incendiilor poate fi compus dintr-o singura camera video, ajungand pana la un sistem in retea cu camere video distribuite, avand o consola centrala si un sistem de management. Folosind tehnologia Bosch de transcodificare dinamica, sistemul poate transmite alarme la un panou de alarma in caz de incendiu deja existent sau le poate transmite prin intermediul Ethernet la un centru de monitorizare, sau chiar la un dispozitiv mobil precum un iPad. Primind imagini video de calitate HD in timp real, pompierii au o mai buna intelegere a situatiei de fapt, chiar inainte de a ajunge la fata locului.


Combina siguranta si securitatea

Camerele video sunt usor de instalat si necesita foarte putina mentenanta in comparatie cu detectorii de fum si flacari de ultima generatie. Utilizarea camerelor video PoE (Power over Ethernet - cu alimentare printr-un singur cablu Ethernet) poate elimina necesitatea unor surse de alimentare individuala si a unor cabluri de alimentare, facand sistemul AVIOTEC si mai rentabil din punct de vedere al costurilor. Sistemul AVIOTEC poate fi utilizat si pentru locatiile foarte mici si dispersate, cum ar fi centralele electrice si posturile de semnalizare unde nu se justifica instalarea unor panouri de detectie a incendiilor.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI