Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

IMEC AMC - seriozitate si calificare inalta

07.01.2016
IMEC AMC - seriozitate si calificare inalta
IMEC AMC a fost infiintat in anul 2007, avand ca misiune cresterea calitatii produselor destinate industriei constructiilor ce sunt fabricate in Romania. Compania realizeaza piese si confectii metalice destinate in special companiilor din sectorul de constructii si transport, fiind specializata in constructia de lame de zapada, cupe pentru excavatie, cuple rapide si aparatura pentru laborator in constructii.

Una din principalele arii de activitate este productia de cupe pentru excavare ce pot fi atasate incarcatoarelor, miniexcavatoarelor si buldoexcavatoarelor cu sisteme de prindere pentru firme precum Komatsu, JCB, Terra si multe altele. Cupele sunt facute pentru a rezista in timp indiferent de sarcinile la care sunt supuse, fiind manufacturate intr-un centru de productie complet automatizat, cu aparatura CNC de generatie noua. Standardul de calitate este competitiv cu piata europeana, insa avand "preturi romanesti".
IMEC AMC produce si lame pentru deszapezire ce pot fi montate pe buldoexcavatoare, tractoare si motostivuitoare, cu un excelent raport calitate-pret.


CUPLE RAPIDE

Prin introducerea in productie a cuplelor rapide s-a reusit micsorarea timpului in care se poate schimba cupa atasata utilajului sau modificarea instrumentului folosit. Cuplele rapide dezvoltate de IMEC AMC au ca scop majorarea eficientei, a performantei si productivitatii utilajului, care poate astfel indeplini mai multe sarcini printr-un sistem foarte simplu si rapid de folosit. Utilizatorul poate schimba foarte rapid dimensiunea cupei folosita de utilaj, sau chiar instrumentul folosit atunci cand situatia o va cere. Cuplele rapide produse de IMEC AMC pot fi folosite pe o gama larga de utilaje precum incarcatoare, miniexcavatoare si buldoexcavatoare, in aplicatii multiple.

IMEC AMC mai produce si o gama larga de echipamente de reciclare a deseurilor, inclusiv prese de balotat carton si deseuri din plastic moale. Avantajele balotarii deseurilor includ: reducerea costurilor de eliminare a deseurilor, reducerea timpului petrecut la gestionarea deseurilor, mediul de lucru mai ordonat si riscul redus de incendiu sau veniturile ce pot fi generate de produsele balotate vandabile. Presele de balotat permit compactarea si balotarea deseurilor direct de la sursa, in interiorul zonei de productie.


APARATURA DE LABORATOR

IMEC AMC este singurul producator de pe piata autohtona de aparatura de laborator pentru testarea calitatii materialelor de constructii, oferind clientilor o gama completa de aparate si dispozitive: pentru determinareacaracteristicilor terenurilor de fundare; pentru determinarea caracteristicilor fizico-mecanice in piatra; pentru determinari la ipsos si var; pentru determinari la bitum; aparate, utilaje si dispozitive pentru determinarea caracteristicilor fizico-mecanice la betoane si mortare; instalatii si utilaje pentru tehnica betonului precomprimat; utilaj tehnologic si diverse piese de schimb. O alta arie de activitate este cea a prelucrarilor mecanice CNC si prelucrarilor prin aschiere, strunjire, frezare, alezare, gaurire si mecanosudura dupa documentatia sau modelul beneficiarului.

Printre aparatele si masinile speciale executate de IMEC se numara: brat de pulverizare simultana de 4 componenti (client Michelin), derulor benzi pentru diferite latimi (Michelin), linie pentru confectionarea filtrelor de ulei (Astheo) sau rola de masura (Iprolam).
Producatorul autohton onoreaza comenzi en gros si en detail. Desenele, documentele de definitie sau specificatiile tehnice ale produselor sunt transmise de clientii firmei. Acestora le sunt oferite servicii integrate, pornind de la asistenta dinaintea achizitionarii unui produs, pana la asistenta la punerea acestuia in functiune.


INTERVIU PAUN MILITARU, DIRECTOR GENERAL IMEC AMC

Masini si utilaje: Cand si cum a luat nastere compania IMEC AMC?
Paun Militaru: 2007 si a preluat o parte din traditia, echipa si piata fi rmei IMEC SA, fondata in 1971.

Masini si utilaje: Prin ce se diferentiaza compania IMEC de celelalte companii concurente?
Paun Militaru: Prin dotare tehnica adecvata, personal califi cat, seriozitate.

Masini si utilaje: Care a fost evolutia recenta a business-ului IMEC?
Paun Militaru: In ultimii 3 ani am avut un ritm de crestere anual a cifrei de afaceri de 20%, sper ca acest lucru sa continue si in anii urmatori.

Masini si utilaje: Ce ne puteti spune despre evolutia pietei de piese pentru utilaje din Romania in momentul actual?
Paun Militaru: Piata a depins mult, prea mult, de fondurile europene. Sper sa creasca cererea datorita investitiilor.

Masini si utilaje: Ce tipuri de servicii oferiti clientilor?
Paun Militaru: Producem cupe de sapare cu o greutate de maxim 1300 kg. pentru toata gama de excavatoare mici si medii (pana la 25 tone). Producem lame de dezapezire pentru tractoare, motostivuitoare sau utilaje de constructii. Incepand din aceasta toamna am inceput si productia de cuple rapide mecanice pentru buldoexcavatoare.

Masini si utilaje: Aveti un portofoliu mare de clienti. Care este caracterictica prin care se remarca comenzile pe care le primiti?
Paun Militaru: In general comenzile sunt aproape in totalitate "urgente".

Masini si utilaje: Ce tipuri de aparate folositi in realizarea cupelor?
Paun Militaru: Folosim aproape exclusiv utilaje CNC (debitare plasma, rolator cu 4 role, abkant, robot sudura Cloos cu positioner), mese de sudura Siegmund etc.

Masini si utilaje: Cum credeti ca va evolua piata de piese pentru utilaje in urmatorii ani?
Paun Militaru: Cred ca piata va fi in crestere usoara.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI