Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

Excavatorul CAT 352F L XE randament energetic si performate maxime oferite de o tehnologie avansata

16.02.2016
Excavatorul CAT 352F L XE randament energetic si performate maxime oferite de o tehnologie avansata
Noul excavator hidraulic CAT 352F L XE, lansat in ultimul trimestru al anului trecut, ofera caracteristici tehnologice unice pentru a maximiza productivitatea lucrarilor pe santier. Supapa sistemului de control adaptiv ACS (Adaptive Control System), patent CAT, garanteaza un raspuns hidraulic ultra-precis a comenzilor initiate de operator si, totodata, o reducere considerabila a consumului de combustibil. In fapt, comparativ cu modelul standard 352F L, pe baza testelor de validare tehnica a masinii, s-a determinat o scadere de pana la 15% a consumului de combustibil, fara a se constata o reducere a productivitatii muncii.

Veritabil "creier" al sistemului hidraulic, supapa ACS este conceputa pentru a gestiona inteligent restrictiile si debitul din circuitul hidraulic. Ea se deschide lent atunci cand operatorul manevreaza joystickul cu amplitudine mica si rapid atunci cand manevrarea este efectuata cu miscari ample. Supapa garanteaza ca debitul hidraulic, intr-o proportie volumetrica optima, este livrat cu precizie acolo unde este nevoie, atunci cand este necesar, pentru a asigura forte de ridicare si de excavare ridicate.

Beneficiile utilizarii supapei ACS includ, cu deosebire, o precizie exceptionala a miscarilor, o mai mare flexibilitate de utilizare si o mai mare eficienta, asigurand si o reducere a consumului de combustibil, deoarece pompele hidraulice nu trebuie sa produca decat exact volumul de ulei necesar pentru efectuarea sarcinii de lucru. Sistemul dispune, de asemenea, de o caracteristica de preincalzire automata a lichidului hidraulic, care permite incalzirea rapida a uleiului pana la temperatura optima de functionare, atunci cand excavatorul este exploatat la temperaturi exterioare scazute.

In plus, eficienta energetica a excavatorului CAT 352F L XE este ameliorata si de cele trei moduri de lucru prestabilite (la putere maxima, standard si eco), care permit operatorului sa adapteze performantele masinii functie de aplicatia la care este folosita. Economii suplimentare de combustibil sunt asigurate si de sistemul de control automat a regimului de functionare a motorului, care reduce turatia motorului in functie de sarcina de incarcare a excavatorului, precum si de sistemul de oprire automata a motorului, atunci cand acesta functioneaza la turatia de ralanti intr-o perioada specificata de timp.


CAT GRADE CONTROL SI CAT PAYLOAD, TEHNOLOGII BREVETATE, PENTRU UN RANDAMENT SUPERIOR DE OPERARE SI O CALITATE SUPERIOARE A LUCRARILOR

Modelul 352F L XE este echipat standard cu mai multe tehnologii conexe. Controlul nivelului (adancime si panta), Cat Grade Control, este o functie ce ofera in timp real informatii asupra pozitiei cupei in proiectie verticala, pentru a facilita lucrarile de nivelare si pentru a garanta o executie a lucrarii, mai rapida, mai precisa si mult mai productiva. Cea mai noua tehnologie de care beneficiaza acest model de excavator, este tehnologia Cat Payload, care furnizeaza in timp real date privind sarcina utila optima, atunci cand bratul este in actiune, pentru o rapida si eficienta incarcare. Operatorului i se prezinta, pe monitorul instalat standard in cabina, informatii permanente privind incarcarea, astfel incat exploatarea excavatorului sa se faca cand sarcina utila optima este atinsa, in conditii de randament maxim. Astfel, productivitatea poate fi urmarita direct din cabina, operatorul avand acces rapid la date privind sarcinile utile, numarul de incarcari si de cicluri, precum si totalul operatiunilor zilnice. Gratie sistemului telematic VisionLink, sefii de lucrari de pe santier pot accesa wireless aceleasi informatii, cat si date despre functionarea masinilor, ceea ce le permite optimizarea productivitatii intregii flote.


STRUCTURA EXTRA-ROBUSTA

Inca din faza de proiectare a excavatorului CAT 352F L XE, conceptia constructiva a fost orientata spre a oferi o masina pentru constructii care sa poata fi exploatata pentru o lunga perioada de timp, cu maxime performante si fara probleme. Pentru aceasta, structura sasiului inferior a fost ranforsata, in timp ce pe cadrul superior, al turelei, au fost  adaugate piese speciale de fixare, pentru a sustine cabina certificata ROPS. Atat bratul de 6,9 m, cu balansiere de 2,9 m sau 3,35 m, din echiparea standard a excavatorului, cat si cel pentru excavare intensiva (ME - Mass Excavation) de 6,5 m, cu balansiere de 2,5 m sau 3,0 m, au o structura chesonata , formata din placi multiple, cu grosimi diferite, placi transversale de intarire a sectiunii si dirijare a eforturilor si piese turnate si forjate, in zonele de mare stres. Contragreutatea este fixata direct pe sasiul principal, cu elemente de fixare demontabile, pentru a asigura excavatorului o rigiditate optima in timpul exploatarii. Trenul de rulare extra-robust, cu ecartament variabil, care echipeaza excavatorul CAT 352F L XE, este special destinat pentru lucrari grele. El este constituit dintr-un masiv cadru purtator de senile, cu patine, zale, galeti, roti dintate, toate construite din otel aliat, cu inalta rezistenta la tractiune. CAT 352F L XE este oferit cu senile lubrifiate si etanse la praf, murdarie si reziduri.


FACILITATI DE LUCRU OFERITE OPERATORULUI

Cabina excavatorului CAT 352F L XE, certificata ROPS, pe langa siguranta, ofera operatorului si un mediu de lucru extrem de linistit si confortabil. Ea este echipata cu un sistem automat de climatizare care mentine o temperatura constanta in interior, oricare ar fi conditiile meteo. Pozitia consolelor joystickurilor de comanda si a cotierelor poate fi reglata functie de talia si preferintele operatorului. Scaunul operatorului, cu spatar inalt, ofera multe posibilitati de reglare care, alaturi de suspensia pneumatica si sistemele proprii de incalzire si racire cu aer, asigura un confort suplimentar si o productivitate sporita operatorului. Pe monitorul LCD, usor de citit, sunt furnizate in permanenta informatii de functionare in timp real. Pentru un plus de comoditate, cabina este prevazuta cu multe spatii de depozitare incapatoare si prize de alimentare auxiliare, usor accesibile.


MULTIFUNCTIONALITATE, FLEXIBILITATE SI ADAPTABILITATE PERFECTA

Timoneria comuna utilizata atat la modelele CAT din seria E, cat si la cele din seria F, asigura interschimbabilitatea unei game largi de unelte de lucru. Combinatia CAT, de masina si unealta de lucru, ofera o solutie rapida pentru orice lucrare. Uneltele de lucru pot fi montate fie direct pe masina, fie, pentru un maxim de performanta si flexibilitate pe santier, prin intermediul un cuplor rapid care grabeste si faciliteaza trecerea de la o unealta de lucru la alta, functie de aplicatie. O gama larga de unelte de lucru, ce include varii cupe, ciocane hidraulice, foarfeci pentru demolare si deseuri, multiprocesoare, graifare si scarificatoare, ofera noului 352FL XE o exceptionala polivalenta. Sistemele hidraulice auxiliare de comanda a uneltelor de lucru, ofera intreaga putere si precizie de lucru necesare utilizarii cu maxim de randament a echipamentelor de lucru atasate.


INTRETINERE FACILA

Motorul diesel ce echipeaza excavatorul CAT 352F L XE, model C13 ACERT Cat, indeplineste standardele europene de poluare Stage IV si asigura performante ridicate gratie si noului sistem electronic de management al functionarii motorului care garanteaza o putere optima, emisii reduse de noxe si randament energetic ridicat in toate conditiile de functionare. Sistemul electronic de control al emisiilor de noxe asigura respectarea cerintelor impuse de legislatia in vigoare, inclusiv regenerarea filtrului de particule diesel (DPF), fara sa fie necesara interventia operatorului si fara a fi intrerupte ciclurile de lucru. Componentele care fac obiectul intretinerii periodice (puncte de gresare, filtre, robinete golire fluide, etc.) sunt usor accesibile de la nivelul solului. Largile capace de acces, prevazute cu dispozitive de blocare in pozitie pentru a asigura un acces usor la componente si agregate in cadrul lucrarilor de service, sunt astfel proiectate incat sa previna patrunderea molozului, murdariei si oricaror alte resturi de materiale. In plus, dispunerea radiatoarelor unul langa altul faciliteaza curatarea lor, asigurand, totodata, sporirea capacitatii de racire a sistemelor lui 352F L XE.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI