Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

Made in Romania: Autobasculante si autobetoniere marca ROMAN AB

08.02.2016
Made in Romania: Autobasculante si autobetoniere marca ROMAN AB

In prezent in oferta actuala a Roman AB pentru sectorul de constructii se regasesc autobasculante si betoniere de diverse capacitati, in special in formula rotilor 6x4 si 8x4. La categoria autovehicule 6x4 Roman AB ofera autobasculante de 10 m3 cu descarcare pe trei parti, de 13 m3, in mod exceptional de 16 m3 si autobetoniere de 6 m3. La categoria autovehicule 8x4 in portofoliu exista autobasculante de 18 m3 si Autobetoniere de 9 sau 10 m3.

Deoarece de la 01.01.2014 si in Romania este obligatorie inmatricularea doar a autovehiculelor comerciale din categoria N3 echipate cu motoarele cunoscute ca motoare Euro 6, in urma negocierilor purtate, astazi ROMAN poate oferi autovehicule echipate cu motoare Mercedes Benz.

In aceasta categorie se incadreaza autospecialele ROMAN pentru constructii cu motoare Mercedes Benz tip OM 470 cu puteri de 326 CP, 360 CP, 394 CP si 428 CP. Acesta este un motor cu 6 cilindrii in linie, de 10,7 litrii, cu sistem de recirculare a gazelor, racit. Motorul este dotat cu sistem de injectie common rail, de pana la 2.100 bari, cu un sistem de combustie care reduce consumul de combustibil, acesta avand valori de 188 g/kWh.

Pentru incadrarea in normele foarte severe ale emisiilor poluante, fabricantul a reusit realizarea "unei singure cutii" pentru evacuarea after treatment cu SCR si DPF. Deoarece, de fapt tot grupul de forta este livrat de catre Mercedes-Benz, autospecialele de constructii ROMAN vor fi echipate cu cutii de viteze G23-16CPS, cutie de viteze mecanica, sincronizata cu 16 + 2 viteze.

In cadrul autosasiurilor ROMAN se integreaza componente de cea mai inalta calitate si fiabilitate, dintre acestea enumerand: in afara de motoare Mercedes-Benz, cutii de viteze Mercedes-Benz si echipament de frana WABCO si HALDEX, echipamente electrice CONTINENTAL - VDO, DEUTSCH, TE, elemente de directie si suspensie ZF, cardane
DANA SPICER, etc..

In cadrul produsului, ca tehnologie si produs, s-au facut imbunatatiri si in cadrul ansamblelor executate integral in uzina. Longeroanele autosasiului se fabrica astazi din materiale SSAB - DOMEX in locul vechiului material L410 de la SIDEX Galati (Arcelor Mittal Galati). In cadrul produsului ROMAN s-a realizat pentru prima data un sistem HVAC ( Heating, ventilating, aircondition ), propriu, in bordul cabinei autobasculantelor.

Axele fata de tip AF 8,5 LP, dubla si puntile spate PT13 + PS 13 cu portante de 2x8.000 kg. si 2x13.000 kg., sunt foarte robuste, solide, realizate integral in uzina – turnare, forjare, prelucrare si montaj - permit in anumite zone de lucru un GVW chiar si in jur de 50 tone la autobasculante 8x4 sau 40 tone la autobasculante 6x4.

Cabina in sine, pe langa reamenajarea interioara cu echipamente actuale, bord nou cu aparatura CONTINENTAL si iluminare HELLA, are si un nou design, care se poate usor observa din cele cateva fotografii atasate. Se poate vedea foarte clar ca majoritatea componentelor vitale sunt de la aceiasi furnizori ca si pentru ceilalti fabricanti de autovehicule comerciale.


AUTOBSACULANTE

Suprastructurile basculabile pentru cele doua tipuri de autobasculante ( 6x4 si 8x4 ) pot fi de diverse capacitati, de la 10 m3, 13 m3, 16 m3 si 18 m3. Platforma, obloanele laterale, fata si spate in constructie sudata sunt executate din tabla HARDOX 450 cu grosimi de 5-6 mm. Sasiul suplimentar este confectionat din otel cu incrucisatoare in diagonala, lagar basculant spate si ridicare, cu sistem de amortizare cu suporti din cauciuc. Instalatia hidraulica este de import de la firma Hyva Olanda, cu actionarea bascularii din cabina. Bascularea se poate face fie doar pe spate sau la cerere pe spate si lateral stanga - dreapta. Benele pot fi de constructie semirotunda sau paralelipipedica.


AUTOBETONIERE

Pentru autobetoniere 6x4, se ofera betoniere STETTER de 6 m3 iar pentru autobetoniere 8x4, in cadrul ofertei se regasesc betonierele de 9 m3 si 10 m3.
Caracteristicile de baza ale acestor betoniere permit un timp de umplere, descarcare si curatare deosebit de redus. Datorita centrului de greutate foarte coborat ale mixerului, autobetonierele au o manevrabilitate deosebit de ridicata.
Principalele componente sunt realizate din materiale cu rezistenta foarte ridicata la uzura: spiralele de mixare, tamburul de incarcare, zona de descarcare, jgheabul pivotant. Peretii tamburului sunt din material cu duritate de cca. 300 HB ( Brinell ), iar spiralele de amestecare si alte zone foarte rezistente la uzura au in jur de 500 HB ( Brinell ).
In cadrul legaturilor comerciale si parteneriatelor tehnice se ofera suport si asistenta tehnica pentru integrarea motoarelor Mercedes-Benz, a cutiilor de viteze, a sistemelor de directie ZF, a echipamentelor electrice HELLA, TYCO ELECTRONICS, etc. in cadrul autosasiurilor ROMAN.

In prezent produsele ROMAN AB se incadreaza in Directivele europene cat si in Regulamentele ECE-ONU, valabile in UE, deci si pentru Romania.

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI