Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

Made in Romania: Tractorul articulat forestier realizat de IRUM

01.02.2016
Made in Romania: Tractorul articulat forestier realizat de IRUM

Beneficiind de o tehnologie moderna in conformitate cu standardele Europene, noul utilaj TAF 2012 de la IRUM este un utilaj conceput in Centrul propriu de Cercetare si Dezvoltare, caracterizandu-se prin performante, eficienta si confort la nivel occidental.

Motorul performant marca Perkins, sistemul de servodirectie sau cutia de viteze americana sunt doar cateva dintre componentele de inalta calitate integrate de catre IRUM in noul utilaj TAF 2012. Toate sistemele predecesorului 2010 au fost regandite pentru un plus de eficientasi confort, rezultand un utilaj cu adevarat axat pe utilizator. Pentru client, acest lucru se traduce in numeroasele imbunatatiri tehnice si ergonomice aduse utilajului, care reduc stresul fi zic si mental asupra operatorului, insemnand - pe langa un post de lucru confortabil inorice anotimp - cresterea productivitatii in exploatare.

Fiind poate cel mai important component al utilajului, motorul unui TAF trebuie sa se adapteze unor conditii de lucru extreme, dar sa fi e fi abil, usor de intretinut si economic in acelasi timp. Exact din aceste motive IRUM a optat pentru experienta si priceperea companiei Perkins, liderul mondial in domeniul motoarelor diesel pentru aplicatii agricole si industriale. Modelul 1204E-44TA folosit pentru motorizarea lui TAF 2012 face parte din cea mai noua gama a producatorului.

Acesta dezvolta 110 CP si este proiectat in conformitate cu noile standarde EU Stage IIIB (EPA Tier 4 Interim, MLIT Step 4). Motorul este cuplat la o cutie de viteze sincronizata cu 5 trepte si foloseste un ambreiaj LUK actionat hidraulic. De asemenea, utilajul dispune de punti cu frane multi-disc in baie de ulei si diferential blocabil, troliu hidraulic de 2×8 tone, precum si scut mobil.

Confortul si dotarile de exceptie sunt, de asemenea, puncte forte ale utilajului. De la scaunul conducatorului, reglabil cu perna de aer si incalzire in sezut si spatar, pana la camera video pentru monitorizarea incarcaturii, TAF 2012 a fost proiectat pentru a usura atat efectuarea lucrarilor, cat si confortul utilizatorului pe durata acestora, iar izolarea termica si fonica foarte buna asigura un post de lucru bine protejat in orice anotimp.

Cabina utilajului, pe langa robustete sporita si cerificarea ROPS, FOPS si OPS, este rabatabila la 45 de grade spre dreapta pentru a usura lucrarile in locurile mai greu accesibile, iar amplasarea comenzilor a fost regandita pentru un plus de ergonomie si confort in utilizare. Pana si coloana volanului estre reglabila. Noul TAF 2012 de la IRUM este un tractor forestier romanesc cu performante occidentale, remarcandu-se prin tehnologie de ultima ora, eficienta si confort.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI