Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 120

Ecoservice a inceput productia de agregate cu o statie de sortare mobila Lokotrack ST4.8 de la Metso

07.03.2016
Ecoservice a inceput productia de agregate cu o statie de sortare mobila Lokotrack ST4.8 de la Metso
Compania Ecoservice Srl, un antreprenor de constructii din Romania, a investit recent intr-o noua statie de sortare mobila Metso Lokotrack ST4.8 dotata cu sistem de spalare, cu scopul de a spori flexibilitatea, reduce costurile de transport si, per total, creste dimensiunea afacerii.

Propiretarul Ecoservice Srl, Constantin Apreotesei, rezuma o parte din beneficiile castigate de pe urma statiei de sortare Lokotrack ST4.8: "Anterior, cumparam si transportam agregate pentru statia de betoane de la o locatie aflata la 50 de kilometri departare. Cu ST4.8, suntem capabili de a produce agregate in imediata vecinatate a statiei de betoane, economisind astfel foarte mult in costuri de transport si achizitie
agregate".

Ecoservice Srl este o companie de constructii de dimensiuni medii situata la Moinesti, in judetul Bacau. Compania este una dintre putinele din domeniu care au intrat pe segmentul reciclarii si un angajator important. Metso Lokotrack ST4.8 este primul echipament mobil de sortare achizitionat de Ecoservice Srl, cu ajutorul caruia au fost produse deja agregate spalate pentru statia de betoane, si cu ajutorul careia au fost reciclate betoane si caramida.

Compania opereaza o flota de camioane, excavatoare, incarcatoare frontale si alte echipamente de constructii, detinand, de asemenea, si un atelier pentru confectii metalice si alte ansambluri.


IN CAUTAREA UNUI SORTATOR MULTI-TALENT

Pentru a economisi costurile, Ecoservice a decis sa-si extinda flota sa de utilaje si cu un echipament mobil de sortare, care sa permita productia de agregate necesare in locatia existenta, in loc sa le achizitioneze din alta parte si sa le transporte ulterior. Reprezentatii companiei au decis ca este nevoie de un echipament mobil pentru sortare cu spalare, dar si uscata, precum si pentru agregate si aplicatii de reciclare. Aditional, s-a dorit un utilaj usor, care sa ofere siguranta in operare si sa fie prietenos cu mediul inconjurator.

Decizia a fost sa se apeleze la Metso. La acea vreme, oferta standard a companiei finlandeze nu includea un astfel de produs mobil cu deplasare pe senile. Cu toate acestea, pentru ca Metso a produs numeroase echipamente de sortare semi-mobile pe roti cat si pentru pentru statii fixe, know-how-ul necesar exista. "In timpul unei vizite la fabrica Metso din Tampere, Finlanda, am putut studia si intelege gama completa de produse si istoricul Metso in industria agregatelor", spune Constantin Apreotesei.

Aceasta experienta a fost cea care a "plantat" samanta pentru viitoarea colaborare. Impreuna, Metso si Ecoservice au decis sa porneasca de la statia de sortare mobila ST4.8, care deja isi dovedise calitatile in nenumarate aplicatii, si sa o adapteze pentru a ingloba sistemul de spalare. Aceasta statie de sortare mobila a fost livrata de asemenea si cu palnie de preluare si banda transportoare actionata hidraulic pentru a putea functiona in mod uscat. Astfel echipamentul este polivalent putand functiona atat in regim "cu spalare" cat si in regim "uscat".


REZULTATUL COLABORARII: O SOLUTIE PERFECTA

Metso a livrat sortatorul mobil ST4.8 complet si Ecoservice a realizat roata desecatoare actionata hidraulic de la hidromotorul statiei cat si banda transportoare pentru partea fina actionata electric in atelierul propriu de productie, situat in apropierea statiei de betoane. Compania romaneasca a fabricat, de asemenea, un sistem de reciclare a apei, inclusiv bazine de sedimentare. Chiar daca sistemele de reciclare a apei si de tratare sunt stationare, ST4.8 poate fi usor transportat in locatii de reciclare ori de cate ori este nevoie.

"Montarea echipamentului ST4.8 a fost rapida si intuitiva, iar operarea se face foarte simplu. Iar acesta este un mare avantaj, mai ales ca operatorii nu pot fi specializati pentru fiecare tip de echipament in parte", spune Dl. Apreotesei.

Ecoservice foloseste un incarcator frontal cu o cupa de 2,7 m3 pentru a alimenta ST4.8, rezultand intr-o capacitate de 150-200 tone/ ore la producerea fractiilor 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm si 16-200 mm de agregate spalate din pietrisul de rau. Consumul de combustibil se ridica la o medie de 14 de litri pe ora, inclusiv roata desecatoare care foloseste tot puterea hidraulica furnizata de ST4.8.

"Capacitatea de productie s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre si noi suntem foarte multumiti cu rezultatele," confirma Apreotesei.


O CRESTERE A AFACERII SI MAI MULTE LOCURI DE MUNCA

Investitia realizata de Ecoservice este foarte usor de justificat, cateva calcule simple aratand profitabilitatea sa. "Lokotrack ST4.8 salveaza 50% in costurile de achizitie a agregatelor pentru fabrica de ciment", spune Apreotesei. In plus, ST4.8 scade nevoia de a transporta agregatele, reducand cantitatea de energie folosita pentru productie, ceea ce se traduce si intr-un avantaj pentru mediu. Momentan, aplicatiile de reciclare nu sunt inca la fel de comune in Romania precum sunt in Europa Centrala, dar devin din ce in ce mai populare pe masura ce infrastructura se dezvolta si devine mai densa. Ecoservice deja a alimentat ST4.8 cu caramizi si beton reciclat.

"Statia de sortare mobila a functionat bine in aceste aplicatii si sper ca acest lucru va aduce dupa sine o crestere a afacerii noastre si crearea unor noi locuri de munca in nord-estul Romania", adauga Apreotesei. Avand in vedere experientele pozitive rezultate in urma acestei prime colaborari, Ecoservice si Metso vor continua sa dezvolte procesul de productie in viitor.


Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI