Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 121

Excavatoarele Cat MH3022 si MH3024 ofera performante superioare, operare facila si costuri operationale reduse

01.04.2016
Excavatoarele Cat MH3022 si MH3024 ofera performante superioare, operare facila si costuri operationale reduse
Cat MH3022 si MH3024 fac parte din noua linie de excavatoare Cat  de peste 20 de tone dedicate manipularii de materiale. Cele doua modele sunt cele mai mici din gama, ca dimensiuni fizice si au fost dezvoltate ca fiind o evolutie a predecesoarelor de mare succes, M318D MH si M322D MH.

Noile excavatoare MH3022 si MH3024 folosesc un motor nou si un sistem hidraulic reproiectat, imbunatatiri care au condus la o reducere a consumului de combustibil de pana la 10% fata de modelele anterioare. Sunt menite sa lucreze eficient, productiv si fiabil in mediile: industrial, de reciclare deseuri, forestier - manipulare a bustenilor sau portuar - manipulare a marfurilor pe barje.

Studiile intensive realizate de Caterpillar pe teren, la clienti, imbunatatesc continuu design-ul si performantele acestei game de excavatoare. Astfel, noile modele au costurile operationale reduse, pastrand in acelasi timp toate valorile Cat dovedite in timp: calitate superioara si fiabilitate extinsa. De asemenea, noile modele integreaza caracteristici si tehnologii performante, precum: Cat Smartboom, sistem hidraulic load-sensing si o pompa dedicata motorului de rotire.

Excavatoarele MH3022 si MH3024 folosesc motoare Cat C7.1 ACERT de 169 CP (126 kW, 171 PS) si au o greutate operationala de 25, respectiv 28,3 tone. Motorul indeplineste standardele de emisie EU Stage IV si dispune de caracteristici ce imbunatatesc randamentul cuplului si ofera un raspuns rapid la modificarile de sarcina. Cu un design durabil ce si-a dovedit eficienta de-a lungul timpului, motorul integreaza acum si un sistem de post-tratare a emisiilor.

Si exteriorul celor doua modele a fost complet restilizat. Cabina operator a fost imbunatatita prin dotarea cu un sistem de ventilatie ce permite atingerea unui nivel de presurizare mare, usi mai mari ce ofera o mai buna vizibilitate, un parbriz nou cu stergatoare laterale si oglinzi cu optiune de incalzire. De asemenea, noua cabina dispune de un deflector de ploaie, o trapa mai mare, o camera retrovizoare standard (dispusa intr-una dintre cele doua contragreutati), o camera de monitorizare a partii laterale si un monitor de vizionare integrat in interiorul cabinei.

Atunci cand este necesar, pot fi puse la dispozitie si grilaje de protectie, ce ofera operatorilor o protectie suplimentara. MH3022 si MH3024 dispun, de asemenea, de un sistem antifurt bazat pe cod PIN. Pentru confortul operatorilor in timpul pauzelor scurte, sistemul retine ultimul cod introdus inainte de oprirea motorului si il va mentine activ pentru o anumita perioada de timp.


INTEGRAREA DE TEHNOLOGII CAT CONNECT

Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor care doresc obtinerea unei eficiente sporite in lucru si un ROI optim al MH3022 si MH3024, Cat Connect pune la dispozitia lor tehnologiile LINK si DETECT. Product Link ajuta proprietarii flotei sa urmareasca locatia utilajelor, orele de lucru, consumul de combustibil, timpii morti, evenimentele si sa parcurga codurile de diagnostic, de oriunde, oricand. Rapoartele transmise wireless prin intermediul interfetei VisionLink ajuta managerii sa reduca costurile de detinere si de operare.


VERSATILITATE SI UNELTE DE LUCRU

MH3022 si MH3024 pot fi configurate cu brat variabil brat monobloc sau un brat pentru manevrarea materialelor si pot fi echipate cu diferite balansiere, cuploare rapide si instrumente de lucru. Tinand cont de faptul ca este critic pentru productivitate si eficienta ca instrumentele de lucru sa fie compatibile cu utilajele, o mare varietate de unelte Cat dedicate saparii, sortarii sau manevrarii diferitelor materiale sunt oferite spre achizitionare. Presiunea si debitul hidraulic pot fi ajustate cu usurinta din interiorul cabinei. Astfel, operatorul poate modifica comportamentul utilajului si il poate personaliza, in functie de preferintele personale.


SPECIFICATII TEHNICE

  • Engine Cat C7.1 ACERT
  • Putere neta, MH3022 & MH3024 169 hp (126 kW, 171PS)
  • Standarde de emisii US Tier 4 Final/ EU Stage IV
  • Greutate operationala, MH3022* 22,7 tone metrice / 25 tone
  • Greutate operationala, MH3024** 25,7 tone metrice / 28,3 tone

* MH3022 - este echipat cu un brat de manipulare materiale de 6,4 m, balansier pentru manipulare materiale de 4,9 m si cauciucuri solide.
**MH3024 - este echipat cu un brat de manipulare materiale de 6,8 m, balansier pentru manipulare materiale 5,9 m si cauciucuri solide.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI