Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 121

Komatsu PC490LC-10 HRD - Nu ii sta nimic in cale

01.04.2016
Komatsu PC490LC-10 HRD - Nu ii sta nimic in cale
Demolarea structurilor mari din beton armat reprezinta una dintre cele mai dure activitati de antier. Europa exceleaza in acest domeniu, numeroase structuri, in special industriale care au fost construite in special in anii '50 si '60, realizate conform standardelor de atunci, cu mult beton si otel atingandu-i durata de utilizare.

Producatorul japonez Komatsu, unul din liderii mondiali in domeniul utilajelor pentru constructii a dezvoltat un nou excavator pe senile cu brat lung, special adaptat cerintelor sectorului de demolari, modelul PC490LC-10 HRD.

Acest model, prezentat in premiera in cadrul Intermat 2015, vine sa completeze gama de succes Komatsu de echipamente pentru demolari. Dezvoltat in aproape trei ani, a primit certificatul complet de asigurare a calitatii OEM, trecand cele mai stricte teste de performanta. Cu o masa de 65.950 kg, utilajul dispune de un motor Komatsu SAA6D125E - 6A cu putere de 270 kW (362 CP) si indeplineste normele de poluare EU Stage IIIB.

"Noul model PC490LC-10 High Reach este proiectat si construit special pentru clientii europeni", declara Simon Saunders, Product Manager in divizia Working Gear. "Acest model heavy duty pentru aplicatii cu inaltime de demolare medie, avand integrate o serie de noi functionalitati, le permite proprietarului si operatorului sa maximizeze siguranta la locul de munca, productivitatea si, in ultima instanta, profitabilitatea".


PROIECTAT PENTRU DEMOLARI

Komatsu PC490LC-10 HRD este proiectat pentru lucrari de demolare cu inaltimea maxima de lucru de 28 metri. Cilindrii bratului asigura operatorului putere hidraulica maxima, control total permanent, chiar si la inaltimi maxime. Este considerat ca fiind cel mai performant utilaj din clasa sa, in configuratia recomandata pentru inaltimea de lucru de 16,5 m fiind inclusa o foarfeca de taiere de 3,35 t.

De asemenea, constructorul japonez poate asigura la cerere o configuratie mai puternica, ce presupune utilizarea unor echipamente de demolare de 5 t la inaltimi de pana la 17,4 m, utilajul fiind recomandat pentru lucrari de demolari grele, la inaltime medie. Operatorul dispune de un nou sistem de desemnare al perimetrului de lucru sigur, ce ofera pe un display color indicatii in timp real asupra pozitiei precise a fiecarei sectiuni a utilajului si permite operatorului sa fie deplin constient de aria de operare disponibila.

Sistemul include setari de memorie pentru 15 echipamente de demolare (selectabile de catre operator) atunci cand calculeaza perimetrul ariei de lucru disponibile, tinand cont de inclinatia bazei masinii. Sistemul este eficient pentru demolare la inaltimi mari si medii si detecteaza automat configuratia echipamentelor montate la pornirea motorului.


ZONA OPERATORULUI

Cabina operatorului este special proiectata pentru astfel de aplicatii grele, parbrizul frontal si cel incorporat in acoperis fiind realizate din sticla rezistenta la impact conform EN356 grad P5A. Grilajul frontal de protectie este prevazut cu balamale laterale pentru curatarea usoara a parbrizului, fiind conform cu standardul ISO 10262, nivelul 2, referitoare la caderea obiectelor.

Cabina este basculabila, cu inclinare reglabila intre 0 si 30 de grade, iar postul de comanda operator are suspensie pneumatica, console laterale montate impreuna cu scaunul complet reglabil, cu incalzire. Cabina ofera un mediu de lucru confortabil si linistit, fiind montata pe un sistem de amortizoare vascoase ce reduce vibratiile.


INTRETINERE SI SERVICE

KOMATSU PC490LC-10 HRD este astfel proiectat incat, in ciuda dimensiunilor sale de gabarit impresionante, sa permita o intretinere usoara si rapida, cu efect direct asupra eficientei in lucru a utilajului, deoarece timpii de nefunctionare sunt astfel minimi. Punctele de service de rutina sunt usor accesibile de la nivelul solului, iar zonele de verificare si intretinere ale structurii superioare sunt protejate de balustrade, service-ul lor fiind astfel mai usor si mai sigur.

Radiatorul motorului si cel al rezervorului de ulei hidraulic sunt montate unul langa altul, in timp ce condensatorul sistemului de aer conditionat este pivotant pentru a permite un acces usor. De asemenea, sistemul original Komatsu EMMS de gestiune si monitorizare a echipamentelor faciliteaza identificarea defectiunilor, monitorizeaza sistemele de intretinere preventiva si ofera asistenta pentru diagnoza si reparatii rapide.

Sistemul KOMTRAX instalat pe PC490LC-10 HDR trimite date despre functionarea utilajului: orele de functionare, consumul de combustibil, localizare, avertizari si alerte de intretinere, catre un website securizat. Sistemul de monitorizare a flotei KOMTRAX are un rol activ in cresterea randamentului utilajului, reduce riscul furtului, permite diagnoza de la distanta de catre furnizor si ofera multe alte informatii utile legate de eficienta si productivitate.


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI