Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 121

Volvo Trucks si cel mai puternic om din lume isi unesc fortele pentru o provocare extrema

05.04.2016
Volvo Trucks si cel mai puternic om din lume isi unesc fortele pentru o provocare extrema
Pe data de 15 martie, Volvo Trucks a lansat noua transmisie I-Shift cu trepte de forta. Noile rapoarte ale treptelor de forta fac posibila pornirea si rularea cu o sarcina maxima in combinatie de pana la 325 de tone, ceea ce reprezinta o greutate unica pentru un autocamion produs in serie. Dar care este greutatea exacta pe care o poate gestiona aceasta transmisie? Urmatorul test de suprema putere realizat de Volvo Trucks va dezvalui raspunsul. In aceasta provocare, Magnus Samuelsson, fost castigator al concursului "Cel mai puternic om din lume", si jurnalistul specializat in domeniul autocamioanelor, Brian Weatherley, se vor lupta cu legile fizicii si vor supune transmisia I-Shift cu trepte de forta celui mai dur test.

"Stim deja ca transmisia I-Shift cu trepte de forta poate gestiona incarcaturi extrem de grele. Prin aceast provocator test, dorim sa demonstram capacitatea imensa a transmisiei si sa aratam ce pot realiza noile rapoarte ale treptelor de forta", a spus Peter Hardin, Manager de produs pentru FM si FMX, Volvo Trucks.

In cadrul acestui test, care se desfasoara in portul Goteborg, autocamionul trebuie sa traga mai multe containere extrem de grele.
"Incercarea de a clinti de pe loc o incarcatura atat de grea, precum cea de aici, reprezinta o provocare extrem de dura pentru un autocamion obisnuit produs in serie, cu transmisie automatizata. In cei 30 de ani de jurnalism, nu am asistat niciodata la ceva asemanator", marturiseste Brian Weatherley.

Pe data de 12 aprilie va avea loc, pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube, premiera filmului in care Magnus Samuelsson isi reuneste fortele cu transmisia I-Shift cu trepte de forta.


Date despre transmisia I-Shift cu trepte de forta

  • Transmisia I-Shift cu trepte de forta reprezinta un nou pas in dezvoltarea continua a transmsiei I-Shift de la Volvo Truck
  • Noua versiune a transmisiei I-Shift a fost proiectata special pentru o pornire de pe loc excelenta si pentru condusul la viteze foarte mici.
  • Transmisia I-Shift cu trepte de forta poate sa asigure rularea la viteze reduse, de 0,5-2 km/h, si pornirea de pe loc cu o incarcatura de 325 de tone, ceea ce este o premiera pentru autocamioanele produse in serie avand cutie de viteza automatizata.
  • Transmisia este disponibila atat cu priza directa cat si cu supraviteza, cu una sau doua trepte de forta. De asemenea, este posibila alegerea a doua trepte de forta pentru deplasarea in marsarier.
  • Treptele de forta pentru viteze reduse sunt integrate in transmisia I-Shift. Pentru a gestiona incarcaturile grele, anumite componente sunt fabricate din materiale extrem de rezistente. Cutia de viteze este cu 12 cm mai lunga decat o unitate conventionala I-Shift.
  • Transmisia I-Shift cu trepte de forta este disponibila pentru autocamioanele Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH si Volvo FH16 cu motoare Volvo Trucks de 13 si de 16 litri.

Date despre Brian Weatherley
Jurnalist independent din Regatul Unit, specializat in domeniul autocamioanelor. Fost editor-sef al publicatiei Commercial Motor/Truck & Driver si membru al juriului pentru decernarea premiului Autocamionul international al anului. Gazda serialului de televiziune produs de Volvo Trucks "Brian's Truck Report".

Date despre Magnus Samuelsson
Singurul suedez care a castigat vreodata titlul "Cel mai puternic om din lume" (Maroc, 1998) si care a pasit pe podium de cinci ori. Ulterior, a participat la diverse emisiuni si filme de televiziune suedeze, dar a refuzat rolul din superproductia de succes "Gladiatorul", in 2000.


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI