Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 122

Atlas Copco Romania se concentreaza pe proiecte care nu depind de banii de la buget

25.04.2016
Atlas Copco Romania se concentreaza pe proiecte care nu depind de banii de la buget
Atlas Copco Romania, furnizor de solutii pentru productivitate sustenabila, estimeaza o crestere de 5-10% pentru activitatea Diviziei de Inchirieri Echipamente in acest an in urma concentrarii pe proiecte punctuale din industria de petrol si gaze, industria producatoare si pe lucrari in santiere private pentru constructia de centre comerciale, hale industriale, de depozitare sau productie.

"Activitatea in domeniu in primul trimestru al anului a fost sub nivelul de anul trecut. Situatia a aparut in contextul in care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja in perioada de iarna, cand in mod normal activitatea este scazuta. Aceasta scadere nu este legata de activitatea normala din industrie si sectorul de constructii din Romania. Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa inregistram o crestere de cel putin 5-10% pentru divizia de inchiriere de echipamente", a declarat Marius Cristescu, Rental Manager Atlas Copco Romania, Bulgaria si Serbia.

Atlas Copco Romania, filiala locala a producatorului suedez de echipamente, furnizeaza compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul constructiilor, minerit,  si sisteme de asamblare pentru industrie. Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro in Romania. Divizia de Inchirieri Echipamente a investit 1 milion de euro in flota de utilaje disponibile pe plan local.

In primele trei luni ale anului cele mai multe solicitari de inchirieri de echipamente, compresoare si generatoare au provenit din industria de petrol si gaze, in principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc in mentenanta proceselor. In ceea ce priveste industria prelucratoare, Atlas Copco observa o orientare catre eficientizarea si cresterea calitatii produselor prin introducerea de echipamente avansate tehnologic in fluxul de productie al fabricilor.

"Companiile active in Romania in domeniul de exploare si productie de petrol si gaze cauta si castiga contracte in afara granitelor, in cadrul carora participam cu tehnica Atlas Copco. Desi sunt restructurari in zona de explorare si productie, iar activitatea aproape a sistat complet in Romania, celelalte doua segmente, de transport si rafinare, sunt active", a spus Marius Cristescu.


Proiectele din infrastructura, o pierdere de timp si energie

In ceea ce priveste preferintele principalilor clienti, majoritatea opteaza pentru echipamente cu randament ridicat si eficienta in exploatare, pentru perioade reduse de timp si operatiuni tehnice speciale. Referitor la domeniul investitiilor publice si al santierelor pentru lucrari de infrastructura, unde tehnica din oferta Atlas Copco poate fi implicata intr-o varietate mare de operatiuni, reprezentantii companiei intrevad un volum minim de activitate.

"Avand in vedere ca este un an electoral, iar banii se duc spre pensii, ajutoare sociale sau cresteri salariale bugetare, pot exista inaugurari pe hartie, nu si in realitate. Ar trebui sa ne bucuram daca se finalizeaza proiectele incepute in 2012-2014. In Departamentul de Inchirieri nu mai cautam proiecte in infrastructura, ar fi o pierdere de timp si energie. Ne concentram pe tot ce nu tine de proiecte cu bani de la buget", a declarat Marius Cristescu.


Tehnica pentru proiecte de anvergura

Cele mai recent proiect in care divizia de Inchiriere de Echipamente Atlas Copco a fost implicata este cel de revizie si reparatie a platformei marine de exploarare Diamond Offshore, care s-a aflat in Marea Neagra pentru operatiuni de prospectiune. Pentru actiunea de revizie, ce a durat cateva saptamani, Atlas Copco a furnizat un compresor portabil de aer XAHS 237+, cu o capacitate de 14,2 m3/minut, si un compresor portabil fara ulei PTS 1600, cu o capacitate de pana la 45,7 m3/minut.

"Lucrarile de revizie si reparatii ale platformei marine au necesitat un flux constant si de mare volum de aer comprimat pentru actionarea utilajelor si aparaturii, ceea ce inseamna ca a trebuit sa includem in aceasta lucrare unele dintre cele mai noi si eficiente utilaje din flota de inchiriere", a declarat Marius Cristescu.

Prin intermediul Diviziei de Inchirieri, Atlas Copco s-a implicat si in lucrarile de consolidare a casei Nanu - Muscel, cladire monument istoric aflata langa Academia de Studii Economice Bucuresti. Pentru operatiunile de forare si construire a pilonilor de consolidare a cladirii a fost furnizat un compresor de aer comprimat de mare putere XRHS 366, cu un debit de 22,2 m3/minut.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI