Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 122

MECALAC isi prezinta noutaile la BAUMA 2016

21.04.2016
MECALAC isi prezinta noutaile la BAUMA 2016
Produsele MECALAC au la baza valorile fundamentale in materie de inovatie, atentie la detalii, fiabilitate, incredere si performanta. Conceptul de produse originale MECALAC este axat pe compactitate, optimizare, versatilitate si polivalenta, productivitate si usurinta in exploatare, precum si, nu in ultimul rand, pe respectul fata de mediu.


NOUL INCARCATOR FRONTAL CU BRAT PIVOTANT AS 1600

La Bauma 2016, Mecalac va lansa noul sau incarcator frontal cu brat pivotant AS 1600, pe sasiu rigid monobloc si cu 4 roti directoare. Acest model, prezentat in avanpremiera anul trecut la INTERMAT, va inlocui pe linia de fabricatie modelul AS 150e, ce timp de 13 ani s-a situat pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor de astfel de incarcatoare din
clasa 11 tone, fabricate de Mecalac.

Incarcatorul frontal AS 1600, este o masina puternica, compacta si maniabila, polivalenta, confortabila, sigura si cu performante cu adevarat deosebite. La aceste performante si-a adus aportul, in mod evident, conceptul inovator de brat pivotant (+/- 900), care constituie unul dintre punctele forte ale acestei masini, prin posibilitatea de a descarca sarcina maxima de basculare (6.000 kg), nu numai frontal, dar si pe partea laterala a incarcatorului, avantaj deosebit atunci cand sunt efectuate manevre in spatii stramte.

Totodata, cinematica ZPLUS a bratelor, dezvoltata de Mecalac, asigura o miscare absolut paralela, care este deosebit de important sa fie asigurata atunci cand se executa mai ales operatiuni de manipulare a paletilor, ce pot atinge o masa de pana la 4.125 kg. Confortul in operare este asigurat de amortizarea la sfarsit de cursa a cilindrilor hidraulici, iar suspensia bratului, caracteristica standard a incarcatorului, permite transportarea rapida si fara pierderi a materialului din bena, chiar si pe teren accidentat si in conditii confortabile pentru operator.

AS 1600 este echipat cu un motor Deutz turbo diesel de 90 kW, racit cu apa, cu sistem de injectie "Common Rail" si control electronic al motorului. Astfel sunt garantate un consum redus de combustibil si respectarea standardelor de emisii poluante EU Stage IIIB. Prezenta catalizatorului de oxidare diesel (DOC), asigura o functionare fara intretinere a sistemului de tratare a gazelor de esapament in toate situatiile si orice conditii de mediu.


CONNECT - ULTIMA CONEXIUNE DINTRE MASINA SI ACCESORIUL DE LUCRU

Mecalac a fost primul constructor ce a echipat standard masinile sale cu un cuplor rapid. Dorind sa imbunatateasca in permanenta masinile sale, sa le faca mai sigure si mai performante, Mecalac va oferi de acum noul si ultra-compactul sistem de cuplare rapida CONNECT, care poate fi actionat din cabina operatorului si este conceput pentru a lucra
in ambele sensuri, asigurand rapid si automat fixarea atasamentelor de lucru la brat, fara vreo interventie mecanica manuala si de o maniera care face imposibila decuplarea acestora oricare ar fi operatiunile executate sau sarcina de lucru.

De acum, toate cupele si alte diverse unelte de lucru realizate de Mecalac sunt prevazute cu "urechi de prindere" in forma de carlig, ce permit cuplarea celor doua axe, deja integrate la capatul sistemului de cuplare rapida. Axele care asigura functia de cuplare sunt pozitionate astfel: unul fix, la capatul extrem al bratului balansier, iar celalalt mobil, la exteriorul mecanismului cinematic de fixare a axelor intre "urechile de prindere" si de rotire a cupei in jurul axului fix. Un cilindru hidraulic de blocare, situat intre cele doua axe, asigura zavorarea sau deszavorarea.

Profilul "urechilor de prindere" este astfel conceput incat sa fie imposibila iesirea axului din locas si desprinderea uneltei de lucru, atunci cand aceasta este suspendata. In plus, un sistem de detectare a cursei cilindrului de blocare, fara componente electronice, asigura controlul permanent a distantei dintre cele doua axe si il avertizeaza pe operator, prin semnale acustice si vizuale, de eventualele probleme aparute in functionare mecanismului.

Datorita simplicitatii sistemului de fixare a accesoriilor, fara componente suplimentare pentru a trece la alt echipament de lucru, utilizarea dispozitivului de cuplare rapida este intuitiva, usor de inteles si ofera, de asemenea, vizibilitate directa la sol asupra oricaror cupe Mecalac, indiferent de pozitia ei de utilizare, excavare sau incarcare. CONNECT nu necesita nici o intretinere, nefiind prevazute nici sisteme suplimentare de ungere, ceea ce implica un timp mai scazut dedicat consacrat operatiunilor de mentenanta ale masinii.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI