Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 122

MHS Truck & Bus Group anul 2015, o continuare a trendului de crestere a volumului de activitate

21.04.2016
MHS Truck & Bus Group anul 2015, o continuare a trendului de crestere a volumului de activitate
Anul 2015 a reprezentat un an de crestere pentru toate afacerile MHS Holding: Automobile Bavaria Group Romania, MHS Truck & Bus Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland. MHS Truck & Bus Group Romania a inregistrat o crestere in vanzari de 30% si o cifra de afaceri consolidata de 104 milioane de euro.


REZULTATE 2015

Produsele premium MAN, deosebit de fi abile si economice, castigatoare ale premiului TUV pentru al 4-lea an consecutiv, alaturi de o echipa bine pregatita, orientata catre nevoile clientilor, au contribuit la cresterea cu 30% a vanzarilor MHS Truck & Bus Group, in 2015, fata de anul precedent. Totodata, MHS Truck & Bus Group a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 104 milioane de euro. Cea mai mare crestere in vanzari s-a remarcat in segmentul autotractoarelor. Opt flote de peste 20 unitati fiecare au fost livrate catre clienti in 2015, cel mai solicitat model f ind MAN TGX.

2015 a fost un an bun pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group Romania, fiind inregistrate o crestere de 12% a vanzarilor de piese de schimb, respectiv de 10% a numarului de ore de manopera service facturate . De asemenea a crescut si vanzarea serviciilor de telematica.


CONSOLIDAREA OPERATIUNILOR

Pentru a tine pasul cu cerintele tot mai mari ale pietei de vehicule comerciale din Romania, MHS Truck & Bus Group a regandit structura operatiunilor sale. Incepand cu iulie 2015, reteaua de service MAN a fost reunita intr-o singura companie, MHS Truck Service, care detine opt locatii in tara: Bucuresti - Militari & Otopeni, Brasov, Cluj, Sibiu, Constanta, Timisoara si Bacau.

In acest fel, clientii beneficiaza de conditii contractuale unitare si procese de lucru simplificate, in toate aceste locatii. In plus, clientii beneficiaza de asistenta service si prin cei cinci parteneri de service ai grupului din Iasi, Piatra Neamt, Slatina, Baia Mare si Oradea. Operatiunile de import, se desfasoara, ca si pana acum, prin compania MHS Truck & Bus, importatorul si distribuitorul general al vehiculelor comerciale MAN in Romania.


TRAINING

Una dintre prioritatile MHS Truck & Bus Group este asigurarea unui grad cat mai inalt al calitatii serviciilor oferite clientilor. MHS Truck & Bus Group organizeaza in mod constant cursuri de specializare pentru tehnicienii de service MAN din Romania, utilizand avantajul celor doua centre de perfectionare din Bucuresti si Sibiu, dotate si organizate la cel mai inalt nivel tehnologic.

Cursurile se organizeaza conform conceptelor MAN Academy si standardelor MAN, fiind disponibile atat pentru personalul de vanzari cat si pentru personalul de After Sales. Centrele de training ofera servicii Profi Drive pentru toti clientii, asigurand soferilor acestora cursuri in vederea insusirii unui mod de condus economic si eficient. In 2015, numarul trainerilor MAN Profi Drive a fost dublat, raspunzand cererii in crestere a pietei.

Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai buna pregatire in cadrul unui sistem atractiv de Internship. Bazele programului au fost puse acum patru ani si ofera posibilitatea cursantilor de a deveni specialisti in domeniile mecanica, electrica, tinichigerie si vopsitorie.


PERSPECTIVE PENTRU 2016

"Anul acesta ne vom concentra atentia, in principal, pe mentinerea calitatii serviciilor de After Sales, pe care le oferim clientilor nostri prin reteaua MHS Truck Service. Acest lucru include atat activitatile de service din fiecare locatie MHS Truck & Bus Group, cat si serviciile MAN Solutions, disponibile pentru Romania, precum MAN TeleMatics, MAN Profi Drive Training, Mobile 24h service. Satisfactia si increderea clientilor nostri ne va oferi in 2016 baza dezvoltarii activitatii noastre. Vom imbunatatii conceptul de Customer Relationship Management pentru a raspunde in mod oportun si eficient asteptarilor clientilor nostri.", a declarat Milos Vujanovic, CEO al MHS Truck & Bus Group. MHS Truck & Bus Group prognozeaza pentru 2016 o crestere cu 10% a vanzarilor de camioane noi, precum si a cifrei de afaceri consolidata.


DESPRE MHS HOLDING

Toate afacerile dlui Michael Horst Schmidt sunt coordonate sub umbrela MHS Holding. Exista trei mari grupuri, care realizeaza impreuna o cifra de afaceri anuala de 312 milioane de euro si ofera locuri de munca pentru 1000 de persoane: Automobile Bavaria Group Romania detine 11 dealeri BMW si o unitate de service Rolls-Royce. Constituie cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est, care asigura locuri de munca pentru 432 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 94 milioane de euro.

MHS Truck & Bus Group Romania este importatorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant importator MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 104 milioane de euro.

Schmidt Gruppe Deutschland detine opt dealeri BMW si un dealer Rolls-Royce in sudul Germaniei. Asigura locuri de munca pentru 188 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 109 milioane de euro. Fondatorul si Presedintele MHS Holding si al companiilor afiliate este dl. Michael Horst Schmidt. Acesta s-a nascut in Brasov, in anul 1960. A fondat Automobile Bavaria in 1994, care a devenit importatorul BMW in Romania.

In 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN in Romania. In 2007, dl. Schmidt a inceput expansiunea in afara tarii, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre putinii cetateni de origine romana, care a reusit sa dezvolte cu succes un model de business local in afara granitelor.

Responsabilitatea sociala a reprezentat de-a lungul anilor o prioritate importanta pentru dl. Schmidt si companiile sale. In anul 2010, au fost puse bazele Fundatiei Michael Schmidt, o organizatie care isi extinde in mod constant portofoliul de proiecte in domeniul pastrarii si restaurarii patrimoniului cultural sasesc, dezvoltarii educatiei si al cooperarii bilaterale romano-germane. Pentru angajamentul sau neobosit in acest domeniu, dl. Schmidt a fost decorat, in anul 2015, cu Crucea de merit in grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferita de Dl. Joachim Gauck, Presedintele Republicii Federale Germania.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI