Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 122

SANDVIK - Solutii de optimizare a proceselor tehnologice din cariere

21.04.2016
SANDVIK - Solutii de optimizare a proceselor tehnologice din cariere
Pe 17 si 18 martie 2016, SANDVIK Romania a organizat la Alba Iulia un eveniment destinat companiilor producatoare de agregate, in vederea schimbului de experienta constructiva si aprofundarii bunelor practici pentru optimizarea proceselor tehnologice din cariere. Despre "SANDVIK Quarry Process Optimisation Seminar" ne vorbeste Cristian Rusu, SANDVIK Sales Manager C&S, Sales Area North Europe, Region East.


CARE A FOST IDEEA DE BAZA A EVENIMENTULUI?

Ideea a plecat de la unul dintre motourile companiei, care spune ca "acolo unde altii dau raspunsuri rapide noi punem intrebarile corecte". Foarte important pentru noi este sa intelegem in detaliu caracteristicile zacamantului si ale procesului tehnologic in discutie, ceea ne va permite sa oferim solutia tehnica corespunzatoare, aceasta insemnand costuri operationale reduse si productivitate ridicata pentru partenerii nostri.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a aduce laolalta reprezentanti ai celor mai puternice companii care activeaza pe piata productiei de agregate si de a oferi acestora, printr-o abordare extrem de transparenta, un aport de cunostinte si de notiuni prin intermediul specialistilor nostri.

Dupa cum am constatat in toti acesti ani de cand SANDVIK activeaza in Romania, producatorul roman de agregate a devenit foarte matur, informat, cu o putere mare de a se adapta cerintelor pietei si, nu in ultimul rand, foarte dornic de a cunoaste noi tehnologii de proces.




ESTE UN EVENIMENT CARE SE INTAMPLA SI IN ALTE TARI, SAU O IDEE NASCUTA IN ROMANIA?


Evenimentul a fost organizat 100% de reprezentanta din Romania a SANDVIK, cu suport din partea colegilor din Finlanda si Suedia, care au adus cu ei multe informatii interesante, cu aplicatii variate. Invitatii au putut observa cum functioneaza cariere de piatra de mari dimensiuni, care sunt metodele de a-si minimiza costurile de productie si cum trebuie gandita o investitie in domeniul producerii de agregate de la A la Z. Dorim sa multumim partenerilor nostri de la Elis Agregate care ne-au permis sa vizitam statia de concasare sortare proiectata si livrata de SANDVIK si sa observam impreuna ultimele tehnologii.

Motorul acestui eveniment a fost chiar piata de producatori de agregate din Romania care ne-a cerut in repetate randuri sa oferim informatii care pot imbunatati productia. Dupa feedback-urile primite de la dumnealor, scopul a fost atins si plecam optimisti spre urmatorul eveniment cu multe idei noi.


VA FI UN EVENIMENT CU CARACTER ANUAL?

Dorim sa realizam acest tip de eveniment anual, scopul declarat pentru "Quarry Process Optimization" fi ind sa devina o referinta pe piata locala de utilaje de constructii. Fiecare editie va veni cu subiecte si teme noi iar conceputul va fi imbunatatit de fiecare data. Bazat pe experienta acestui prim eveniment, avem deja schitat conceptul celui de-al doilea.


CATI PARTICIPANTI AU FOST LA ACEASTA EDITIE?

La acest eveniment s-au prezentat peste 80 de reprezentanti ai celor mai puternice companii din domeniu. Multi dintre acestia au calatorit si 10 ore pentru a ajunge la eveniment. Am avut placuta surpriza sa avem participanti si din Republica Moldova.


CARE A FOST TEMATICA, DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC?


Temele abordate in cadrul seminarului au fost vaste, pornind de la tehnologiile de foraj / puscare si terminand cu partea de concasare sortare. O atentie deosebita a fost acordata optimizarii costurilor de productie prin alegerea si optimizarea statiilor pentru reducerea la minim a uzurilor generate si a costurilor energetice.

Seminarul a fost organizat in asa fel incat prima zi sa fi e dedicata exclusiv cursurilor tehnice, schimb de experienta intre invitati si concluzii. Dezbaterile au fost deschise iar lectorii straini invitati la eveniment si-au manifestat satisfactia si respectul pentru atentia si interesul cu care
au fost tratati. Participantii au relationat activ pe toata durata cursului si fi ecare dintre acestia a venit cu idei noi. Ne-a bucurat faptul ca pentru 2 zile nu a existat "director", "concurent", "judet" ci doar "prieteni" care muncesc zi de zi pentru acelasi scop.


S-AU FACUT COMENZI IN CADRUL EVENIMENTULUI? A FOST PARTEA DE VANZARI UN SCOP IN SINE?

Asa cum am mentionat anterior, scopul principal a fost interactiunea, schimbul de experienta si bune practici pentru optimizarea proceselor tehnologice din cariere. Suntem siguri ca, la
momentul la care partenerii nostri vor decide sa investeasca, vor lua cea mai buna decizie.


CARE SUNT TENDINTELE PIETEI NOASTRE DIN PUNCT DE VEDERE AL TIPURILOR DE UTILAJE ACHIZITIONATE?

Ultimii ani ne-au aratat ca tendintele sunt de a investi in solutii cat mai flexibile, ce vor genera costuri de exploatare cat mai mici, chiar daca investitia initiala este de luat in seama. SANDVIK este recunoscut pentru calitatea echipamentelor si a solutiilor tehnologice de top propuse partenerilor nostri.


SE CERE IN ROMANIA SI CALITATE SUPERIOARA, SAU PRIORITATEA ESTE PRETUL?

Din fericire, in domeniul in care activam, datorita unei abordari mult mai personale cu o relatie de afaceri deschisa si transparenta, lucram impreuna cu partenerii nostri la alegerea solutiilor celor mai avantajoase, iar acestia decid in general sa investeasca in calitate, pentru ca aici se face diferenta pe termen lung. Exista insa, ca in orice domeniu, companii care prefera sa lucreze la un nivel de calitate scazut, in favoarea pretului. Nu concuram cu astfel de abordari.


CARE E POZITIA PE PIATA A SANDVIK IN ROMANIA?


SANDVIK este lider de piata in domeniul concasarii sortarii si planuim sa continuam acest trend prin solutiile tehnice suportul service si solutiile de fi nantare prin SANDVIK Credit AB oferite partenerilor nostri.


Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI