Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 123

Balkan Accession Fund (BAF) si Stefan Ponea au semnat cu TVH un acord de vanzare pentru 100% din actiunile detinute la Industrial Access SA

09.06.2016
Balkan Accession Fund (BAF) si Stefan Ponea au semnat cu TVH un acord de vanzare pentru 100% din actiunile detinute la Industrial Access SA


Balkan Accession Fund (BAF), un fond de investitii al carui consultant investitional este Axxess Capital,

- TVH Group, un furnizor global de piese de schimb si accesorii pentru stivuitoare, platforme de lucru la inaltime si alte vehicule industriale, precum si de servicii de inchiriere a echipamentelor pentru acces si lucru la inaltime,

- Stefan Ponea, fondator si CEO al Industrial Access SA, un furnizor premium de servicii de inchiriere de echipament din Europa de Sud-Est,

au placerea sa anunte semnarea acordului de transfer a 100% din actiunile detinute in Industrial Access SA de la fondul BAF si Dl Ponea catre grupul TVH.

Despre Companie
Industrial Access este cea mai mare companie independenta in domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la inaltime in zona Balcanica, cu o istorie de numai 10 ani de crestere organica, de la o companie antreprenoriala de dimensiuni mici la cea mai dezvoltata retea de inchiriere de echipamente pentru acces si lucru la inaltime din regiune (Romania, Bulgaria si Republica Moldova). Aceasta detine o flota larga de echipamente premium, precum platforme de acces si lucru la inaltime, echipamente de terasament, excavare si compactare, sisteme de imprejmuire si containere mobile, generatoare, compresoare si pompe, mica mecanizare pentru santierele de constructii.

In 2007, fondatorul companiei si-a unit fortele cu BAF in vederea construirii unui brand puternic si a transformarii Industrial Access intr-un lider regional, cum este astazi.

Despre Grupul TVH
Fondat in 1969 de catre Paul Thermote si Paul Vanhalst, Grupul TVH, controlat de catre cele doua familii, deserveste peste 20,000 de clienti in 170 de tari, cu subsidiare si filiale in peste 30 de tari si aproximativ 4,900 angajati. Grupul are doua domenii principale de activitate – vanzarea si distributia pieselor de schimb pentru utilaje, echipament industrial si tractoare si masinarii agricole, precum si inchirierea de stivuitoare si echipamente pentru acces si lucru la inaltime. TVH a intrat pe piata romaneasca de inchiriere a platformelor de lucru la inaltime in 2013 odata cu achizitionarea Romlift si, cu acest pas important, TVH isi reitereaza intentia ferma de dezvoltare viitoare a activitatilor in Europa de Sud-Est.

Despre Axxess Capital
Axxess Capital este un consultant investitional independent cu peste 15 ani de experienta pe piata investitiilor de capital mici si mijlocii din Europa de Sud-Est si care a acordat consultanta investitionala pentru trei fonduri de investitii cu un capital total de peste 250 milioane de euro. Echipa Axxess Capital a acordat asistenta pana in prezent in peste 35 de achizitii de companii si in peste 25 de vanzari de companii, sustinind cresterea si dezvoltarea unor societati din sectoare cum sunt servicii financiare, industria prelucratoare, IT, retail specializat, bunuri de consum etc.
Balkan Accession Fund este un fond regional de investitii cu capital de 110 milioane de euro, orientat cu precadere spre valorificarea oportunitatilor de investitii cu potential mare de crestere în România
și Bulgaria, precum și în anumite industrii în regiunea Balcanilor. După 10 ani de activitate, Fondul este în prezent în stadiul de dezinvestire. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați siteul: www.axxesscapital.net.

Tranzactia
Odata cu achizitionarea companiei Industrial Access, TVH isi continua strategia de a deveni un lider Pan-European in piata de inchirieri specializate.

Pascal Vanhalst, CEO si Membru al Consiliului Executiv al TVH a spus: “Suntem incantati deoarece, odata cu achizitia Industrial Access, ne consolidam operatiunile de inchirieri specializate, obtinem o baza pentru imbunatatirea vizibilitatii si performantei operationale si potential pentru extinderea gamei de echipamente de inchiriat catre partenerii nostri de afaceri. Credem cu fermitate ca aceasta tranzactie, precum si fuziunea ulterioara cu compania deja detinuta, va ridica si mai mult nivelul serviciilor si va aduce beneficii sporite clientilor nostri."
Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital a mentionat: “Decizia de vanzare a fost luata la momentul potrivit in conformitate cu strategia fondului BAF. Când BAF a investit în companie, atat compania cat si industria din regiunea noastra erau la inceput de drum. Am reusit sa traversam anii dificili de contractie economica, sa implementam planul de transformare si extindere si sa crestem Industrial Access in liderul regional de astazi.”
Stefan Ponea a adăugat: "Am inceput in 2005 si am reusit sa devenim un lider pe pietele noastre geografice. Acum am gasit in TVH un partener perfect care ne va sustine in continuarea cresterii.”

Cumparatorii au fost asista
ți de catre NNDKP pentru aspectele juridice si cele de taxe. Vanzatorii au fost asistat i de catre KPMG in calitate de consultant M&A si de catre d-na avocat Gabriela Assoum Predescu pentru consiliere juridica.
Bogdan Vaduva, Partener M&A al KPMG, a declarat: “Am fost foarte mândri sa acordam consultanta vânzătorilor s
 i a fost o plăcere să colaboram cu BAF si Stefan la aceasta tranzactie“.

Finalizarea tranzact
 iei este conditionată de obtinerea aprobării Consiliului Concurentei.

Pentru Axxess Capital
Horia Manda
Managing Partner
Tel: +40 21 207 7100
Fax: +40 21 222 8504
E-mail: horia.manda@axxesscapital.net
Pentru TVH
Pascal Vanhalst
CEO, Membru al Consiliului Executiv
Tel: +32 56 43 4279
Fax: +32 56 43 4798
E-mail: dominiek.valcke@tvh.com

Pentru Industrial Access
Stefan Ponea
Fondator & CEO
Tel: +40 21 313 0200
Fax: +40 21 313 0222
E-mail: sponea@industrialaccess.ro

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI