Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 123

JCB 540-140 - un nou telehandler in gama HiViz

24.05.2016
JCB 540-140 - un nou telehandler in gama HiViz
Cu ocazia unui eveniment desfasurat la sediul companiei din Rockester, JCB a prezentat o serie de noi modele, printre care si incarcatorul telescopic 540-140 HiViz.

540-140 este al patrulea model din gama de telehandlere HiViz, care ofera o capacitate de ridicare de 4 tone, la o inaltime de 13,47 m pe roti, in timp ce cu stabilizatoarele pe pozitie, inaltimea maxima atinge 13,78 metri. Gama "HiViz" a debutat in 2007, numele sau venind de la "High Vizibility". Datorita montarii pivotului bratului cu 235 mm mai jos decat la modelele anterioare si a motorului lateral, JCB a obtinut o crestere a vizibilitatii cu circa 10%, avantaj care se mentine inca in fata concurentei. De altfel, oficialii au insistat asupra acestui aspect cu ocazia prezentarii, promitand ca niciun alt concurent nu suporta comparatie la capitolul vizibilitate.


GAMA MODERNA DE PROPULSOARE

Dar modelul se remarca si prin alte performante, dincolo de siguranta si confortul pe care le presupune. 541-40 HiViz vine cu o oferta de motoare Tier 4 final/Stage 4 pentru aplicatii generale de constructii. La baza gamei gasim eficientul propulsor de 55 kw (74 CP) JCB Ecomax, care respecta cele mai noi emisii de noxe fara nevoia unui DPF (filtru de particule diesel) si fara a fi nevoie sa se adauge niciun aditiv specific, de genul AdBlue. Mai mult, acesta respecta normele de poluare in timp ce salveaza si cel putin 8% la consum.

Clientii care vor mai multa putere pot alege intre un motor de 81 de kw (108 CP) si unul de 93 kw (125 CP), de asemenea JCB Ecomax, ambele folosind sistemul inovator JCB "onecan SCR", din nou fara ajutorul unui filtru DPF. Acest sistemul de reducere catalitica selectiva foloseste o cantitate mica de aditiv pe baza de uree pentru a reduce noxele la nivelul cerut de normele Tier 4 Final.

Unitatea SCR este incorporata intr-o toba de evacuare simpla, ceea ce a permis inginerilor sa mentina sectiunea motorului foarte coborata, ceea ce constribuie, de asemenea, la vizibilitatea sporita.


MENTENANTA OPTIMA

In ceea ce priveste mentenanta, cuva motorului cu deschidere foarte larga ofera posibilitatea unei mentenante de la sol mult imbunatatita. De fapt s-a atins o imbunatatire cu 35% in "service ratingul" SAE, comparativ cu concurenta. Iar sistemul de ungere uscat necesita intervale de service de 500 de ore.

Conform oficialilor, performanta hidraulica a fost ideal adaptata motoarelor din oferta, iar performanta la ridicare a fost sincronizata cu stabilitatea masinii. Dar siguranta e pe primul loc, iar aici JCB a implementat sisteme care previn ca unele incidente minore de pe santier sa se transforme in accidente grave. In termeni de manevrabilitate, noul model poate fi echipat optional cu sistemul SLC (single lever control), care permite o manevrare usoara si contribuind la reducerea efortului operatorului si imbunatatirea productivitatii.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI